Przejdź do forum
Potrzebuje fachowej...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Potrzebuje fachowej porady

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
897 Wyświetlenia

Może mi ktoś doradzić jak wytrzymać psychicznie coś takiego ? dodam ze to holdem nie omaha. Jak grac potem swoje A game ?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
Donikk
PokerStrategist

Oglądać filmy szkoleniowe, WKLEJAĆ ROZDANIA DO OCENY, czytać rozdania (w dziale oceny rozdań) innych - i poprawiać, poprawiać i jeszcze raz pracować nad poprawą swojej gry.

Dodatkowo, musisz chyba też wziąć się za mindset, by pracować nad wyeliminowaniem u siebie bycia "result oriented". Ten wykres pokazuje najprawdopodobniej Twoją złą grę a nie "pech".
W cashu, dużo pól się rozgrywa bez SD, więc tym EV aż tak bym się nie sugerował (tym bardziej, że jak np. wsuwasz KK pf i przegrywasz vs QQ - to nic z tym nie zrobisz ani też tego nie unikniesz), tylko szukał tego co mogę poprawić w swojej grze.

GL !

Odpowiedz
Cytat

Cześć blelol.

Na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad następującymi kwestiami:
1. Zapewne masz jakiś swój autorytet w pokerowym światku. Pokerzystę, z którego chciałbyś brać przykład i conajmniej dorównać mu umiejętnościami.
Co on by zrobił w takiej sytuacji? Czy zmieniłby coś w swoim nastawieniu? A może zachowałby dotychczasowe, ponieważ pozwala mu bez trudu radzić sobie z takimi sytuacjami? Jeśli tak, to pomyśl czym się charakteryzuje to podejście i jak je w sobie wyrobić.

2. Czy w porównaniu ze stawkami na jakich chcesz się znaleźć ten downswing ma jakieś znaczenie? Gdybyś grał 3 razy wyżej, to czy przejąłbyś się zjazdem o tą kwotę? Jak będziesz patrzył na ten wykres kiedy awansujesz wyżej? Czy w ogóle będziesz o tym pamiętał?

3. Swingi w pokerze są rzeczą normalną. Natomiast podejście do tego jak do wydarzenia o dużym znaczeniu jeśli chodzi o zdobywanie wiedzy i doświadczenie jest dość rzadkie, mimo że najbardziej wartościowe dla Ciebie.
Co możesz wynieść z tej sytuacji dla siebie, czego możesz się nauczyć, co zmienić w swojej grze/mindsecie, jakie wnioski wyciągniesz to będzie wszystko Twoje. Zauważ pozytywne strony downswinga. I owszem, znajdziesz je gdy się chwilę zastanowisz.
Wypisz je w odpowiedzi do mojego posta :).

Pozdro i powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

W tej sesji przyszedł moment kiedy po prostu nie wytrzymałem kiedy na 250bb deep fish połamał moje AA z swoim A9o.

Nie chodzi mi o kwote ale o ilość bb przegranych wszystkie albo prawie wszystkie fd dochodziły oesd. Zrobiłem pare błędów to fakt i wiem o tym. ale to na maks 200 moze 300bb. Jesli chodzi o stawki to miksuje nl50 nl25 i nl10 depp wiec jeśli chodzi o same $ to tragedi nie ma.

Jeśli chodzi o pozytywne to na pewno po takim downie robię mały review i znajduje kilka złych zagrań co zazwyczaj owocuje w nastepnych sesjach.

Moze to nie sa duże kwoty bo mam około 100bi roll ale mam jakies takie obawy do następnych sesji jeszcze 3 4 takie sesje i trzeba by schodzić niżej lolz

Odpowiedz
Cytat
Fura06
BlackMember

Witam,

Z doswiadczenia wiem, ze najlepiej jest wylaczyc soft i zapomniec o pokerze. Zajac sie czyms innym, a nastepnego dnia przeanalizowac i zaczac spokojną grę. Ewentualnie kilka dni przerwy :)

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Nevrex
Elite Grinder

Nie graj w grę, której zasad nie akceptujesz :)

Nauka polepszy twoje wyniki, może zmniejszy swingi. Komfortowy, duży bankroll zapewni stałość i ciągłość a zapomnienie o pokerze odłoży problem w czasie. Jesteś zły bądź zagubiony, bo zdarzyło ci się coś, czego się albo nie spodziewałeś, albo nie wierzyłeś, że przydarzy się tak dobremu graczowi jak tobie. Backgroundem może być przekonanie, że to w jakiś sposób normalne, przewidywalne i nieodwracalne :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kurcze nie chodzi o to ze nie akceptuje, moze nie wiem ze nie akceptuje ?(

Wiadomo ze podczas tej sesji byłem na pograniczu tiltu, ostatnio bardzo dobrze sobie z tym radzę. To co się zdarzyło dzisiaj dawno takiego czegoś nie miałem. Nie to że przez tilt przegrałem jakaś kasę bo tego juz raczej nei robię w sensie Ai z dupy tylko odchodzę od A game. Te rozdanie AA vs A9 zniszczylo mi mózg wiem że miał te 7% ale jednak. Mam coś takiego, takie przełamanie jedno rozdanie po serii bad beatów i jestem zupełnie rozmontowany.

pobiegałem i jeszcze jakies 5k rak zrobiłem nie ma tragedi

Pisałem po alko i MJ także sorka jak coś głupiego to pewnie jutro poprawie.

Odpowiedz
Cytat
dimateo01
Oldschool Grinder

slyszales kiedys o czyms takim jak stop loss? nie idzie? zlapales tilta? soft jest przciwko tobie? NIE GRASZ, proste! ewentualnie polecam tilt breaker jak nie potrafisz przestac gonic strat, nigdy jeszcze nie przegralem 16 bi w ciagu jednej sesji.. powinien Ci sie juz po -5 jakis alarm wlaczyc

Odpowiedz
Cytat
aldon7
Elite Grinder

same techniczne podrzuce, bo wiadomo ze poprawa samej gry jest najwazniejsza

1. zacznij od tego zeby przestac grac deepy!!! z tego co piszesz widac moga mocno naruszyc Twoj komfort gry wiec po co? Nie mowie o nl10 deep tylko w ogole o grze wiecej niz 200b deep (sam sobie ogarnij granice)

2. nie wiem gdzie grasz, ale jak party, starsy lub ftp (u nie jestem pewien) to zacznij gre w BB zamiast $$ (komfort skacze strasznie moim zdaniem. szczegolnie gdy miksujesz stawki).

3. zacznij grac innym systemem np: krotsze, a czestsze sesje. I tak cala twoja gra jest jedna wielka sesja, ale jestes teaz troche wkurwiony takimi wielkimi skokami w wykresie. Zrob wiec cos zeby do czasu ochloniecia, takie wykresy mialy mniejsza szanse wystapienia. W razie dalszej zlej sesji -200bb moze wezmiesz na klate izi, a jak znow zobaczysz -2k bb to bedzie zle :D
Ogarniesz glowe to wrocisz do starego systemu (lub zostaniesz przy nowym :D)r

4. wylacz ta linie EV :D najlepsza rada na tych limitach moim zdaniem:D tylu ludzi sobie wkreca takie fazy z nia ze masakra, a 99% z nich nawet nie wie jak ona dziala, juz nie mowiac o tym czy dziala poprawnie. 100% ignorancji na nia.

5. pierwsze co bym zrobil to podrzucil do dzialu oceny te spoty co tak w dol poleciales :D

6. przerwa 2 dni nigdy nie jest zla!!!

7. w ogole przed nastepna sesja na Twoim miejscu skupilbym sie na tym, zeby zmniejszyc ilosc stolow (nawet jak grasz 4) i sprawdzilbym sam siebie jak czesto patrze w cashier/wykres podczas gry. Wywal to w ogole, bo stawiam ze runujac w dol ostro lookasz co chwile. Wyjebane na wynik to poprawa komfortu gry astronomiczna jak dla mnie. Wiem o czym mowie bo sam przeszedlem ta droga:D od grania z wykresem na oku do, patrzenia w wyniki raz w miesiacu. Da sie przyzwyczaic, a pomaga.

8. radze najblizsze 2-3 sesje zagrac z kims kto Cie pooglada. Nie tyle po to zeby sie czegos nauczyc itd, tylko po to zebys czul sie zoobowiazany do pilnowania sie przez spazikami itd

mam nadzieje ze cos sie przyda.
pozdro

Odpowiedz
Cytat