Przejdź do forum
Pokerowy dekalog mi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pokerowy dekalog mindsetowy

66 Posty
47 Użytkownicy
0 Reakcje
6,351 Wyświetlenia
hermenegilda

Napisane przez lechrumski
Powerlifting:)

Intencja dobra, natomiast lepiej sformuluj to co chcesz powiedziec w nieco inny sposob, tzn zapomnij o tym czego nie mozesz zmienic. Podswiadomosc mysli obrazami i nie rozumie zaprzeczen. Zeby wyobrazic sobie to co napsiales podswiadomosc musi zrobic najpierw obraz rozpamietywania a to niekoniecznie moze byc dobre:) Dlatego zamien "nie rozpamietuj" na zapomnij:)

Pozdro

a tak mniej więcej,mógłbyś powiedzieć o co chodzi?Zażywałeś coś?

lechrumski

Napisane przez hermenegilda

a tak mniej więcej,mógłbyś powiedzieć o co chodzi?

Chodzi o to że umysł dzieli się w dużym skrócie na część świadomą i cz. nieswiadoma. Czesc nieswiadoma mysli w kategoriach obrazow. Jesli powiem Ci "Nie mysl sobie o Philu Ivey" to umysl automatycznie generuje obraz Phila Iveyego mimo iz na poziomie logicznym polecenie brzmi: nie mysl o nim. Podobnie dzialaja komendy w stylu nie zapomnij kluczy, nie denerwuj sie itd. Jesli np powiesz komus nie stresuj sie to pierwsze co ta osoba musi zrobic to wyobrazic sobie w glowie stres, nastepnie go odczuc a dopiero potem umysl logiczny probuje znalezc zaprzeczenie do tego. Mimo ze intencja jest dobra, efekt niekoniecznie bedzie taki jak oczekiwales.

Zdecydowanie skuteczniejsze jest wiec formulowanie mysli w pozytywny sposob: Zrelaksuj sie, skup sie na poprawnych decyzjach, pomysl o wakacjach, pamietaj o kluczach, spokojnie itd itd.

Zażywałeś coś?

Pisząc to stawiasz osobę do której to jest skierowane a wiec w tym przypadku mnie w sytuacji w ktorej to ja musze sie tlumaczyc ze jestem normalny a zarazem cala moja poprzednia wypowiedz wchodzi w schemat czegos irracjonalnego i jest to konsekwencja tego co napisales, natomiast sa to podstawy funkcjonowania naszego umyslu:) i nawet sam autor tego tekstu nie bardzo prosił o kolejne wyjaśnienia:)

Pozdrawiam

nie prosiłem o wyjaśnienie bo to zrozumiałem:)

trochę się interesuje NLP, technikami sprzedaży czy nawet sztuką uwodzenia;) Tak naprawdę czy w uwodzeniu kobiet czy w sprzedaży stosuje się bardzo często te same techniki manipulacji i większośc jest właśnie czerpana z NLP :)

pozdrawiam:)

lechrumski

Powerlifting, wiem ze nie prosiles:) Moj post byl odpowiedzia na to co napisal uzytkwonik hermenegilda

Napisane przez lechrumski
Powerlifting:)

Intencja dobra, natomiast lepiej sformuluj to co chcesz powiedziec w nieco inny sposob, tzn zapomnij o tym czego nie mozesz zmienic. Podswiadomosc mysli obrazami i nie rozumie zaprzeczen. Zeby wyobrazic sobie to co napsiales podswiadomosc musi zrobic najpierw obraz rozpamietywania a to niekoniecznie moze byc dobre:) Dlatego zamien "nie rozpamietuj" na zapomnij:)

Pozdro

a tak mniej więcej,mógłbyś powiedzieć o co chodzi?Zażywałeś coś?

trochę się interesuje NLP, technikami sprzedaży czy nawet sztuką uwodzenia Tak naprawdę czy w uwodzeniu kobiet czy w sprzedaży stosuje się bardzo często te same techniki manipulacji i większośc jest właśnie czerpana z NLP

Wow, szkoda ze masz taka opinie o NLP. Dokladnie tak samo jak z pokerem, wiekszosc spoleczenstwa kojarzy poker z zadymionymi pomieszczeniami, przegranymi pieniedzmi, hazardem, oszustwem itd. Stereotyp "wielkiego szu" tkwi bardzo mocno w umysle kolektywnym Polakow.

Podobnie jest z NLP. Powerlifting, tam gdzie ja sie uczylem szkolenia polegaly na ciaglej nauce i rozwoju w doskonalej atmosferze. Zwykle na szkoleniu byla grupa rozesmianych 30-40 osob chcacych nauczyc sie jak moga ciagle zmieniac swoje zycie na lepsze, zarabiac wiecej, miec lepsze zwiazki, fajniejsze emocje w zyciu i byc zdrowszymi. Prawie kazdy z nich mial w zyciu wiele pasji ktore chcial rozwijac i poznalem, w ten spsoob naprawde niezwykle ciekawe osoby bedace czesto specjalistami w naprawde niszowych dziedzinach a pseudouwodziciele to naprawde ułamek sposrod osob regularnie jezdzacychy na szkolenia, niestety psujacy opinie calej dziedzinie.

przepraszam źle mnie zrozumiałeś. Nie miałem na myśli wrzucania wszystkiego do szufladki NLP. Wiem że masz wielolenie doświadczenie co bardzo cenie. NLP daje bardzo wiele korzyści, sam często "odpalam kotwicę" jeśli czuję się niepewnie.

Posłużę się przykładem, ponieważ boję się że znowu źle się wysłowię.
np uwodzenie, sprzedaż czy manipulacja to umiejętności np mające wartość 10 z czego 7/10 pochodzi z NLP
Samo NLP ma wartość 100

Chodzi mi o to, że te umiejętności same w sobie czerpią sporo z NLP, ale w porównaniu do czystego NLP to tylko wierzchołek góry lodowej.

Reasumując nie miałem zamiaru urazić ani Twojej osoby ani Twojej pracy.
Zaszło nieporozumienie z mojej winy.

pozdrawiam

Pazurrr Autor wątku
Pazurrr

Odbiegamy od tematu. Proponuję przenieść ten wątek dyskusji tutaj:

https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=123348