Przejdź do forum
o co chodzi?

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

o co chodzi?

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
814 Wyświetlenia
ohayonippon

Nie wiedziałem jak nazwać ten temat, mianowicie, po jakichs 2-3 godzinach na naprawde dobrym skupieniu na lekcjach, musze wstać. I zaczynam krązyć. Krąże w kółko dłuzsza chwile, po czym wymyslam niedokonca potrzebne mi cele i potrzeby, w stylu isc na drugi koniec miasta po x rzecz, czy cos. I tak krąze i trace kupe czasu, po czym wracam do lekcji wymęczony. O co tu chodzi, nie umiem wysiedziec na miejscu ? Tak samo teraz pisząc tego posta, musiałem odbic od uczenia sie, i napisać coś całkiem poza moim planem :spit:

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
whiler

to nie przesiaduj po 2-3godz nonstop tylko rób przerwy co 30min ;)

Odpowiedz
Cytat
halunoman

trik polegam na tym, żeby sobie uświadomić , że zawsze robisz dokładnie to na co masz ochotę. Nikt nie zmuszą Cię do niczego.

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Cześć ohayonippon,

W moim odczuciu po tych 3 godzinach po prostu nie chcę Ci się już uczyć i szukasz czegoś innego co mógłbyś zrobić, sam tak często mam. Zrób sobie przerwę, poświęć czas na coś produktywnego lub zrób drzemkę w tym czasie. Jeżeli rozpiera Cię energia idź pobiegaj, na rower czy zrób kilka pompek. :fdrink

Jeżeli miałbyś jeszcze jakiekolwiek pytania proszę pisać. Postaram się pomóc jak najlepiej potrafię. :fdrink

Pozdrawiam i życzę dużo asów, :f_cool:
Patryk

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Nasza dobra Polska teoria:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Regulacyjna_teoria_temperamentu

Oczywiście jak chcesz się dowiedzieć czegoś dokładniej to polecam lepsze źródła ;) W skrócie, ludzie różnie pracują i jeśli masz problem z wysiedzeniem to powinieneś sobie robić częste planowane króciutkie przerwy. Albo rzucić to w cholerę i zająć się zawodowo narciarstwem alpejskim :)

Odpowiedz
Cytat