Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Natręctwo

22 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
1,670 Wyświetlenia
kumiszcz

Nie wiedziałam za bardzo gdzie zamieścić taki wątek. Jednak po chwili namysłu stwierdzam, że ten dział najbardziej się nadaje do dyskusji na temat mojego problemu.
Gram ostatnio głównie PLO HU sng. Wszystko pięknie, fajnie. Staram się pracować nad swoją grą etc. Jednak czasem mam pewien problem, otóż niektórzy gracze podczas gry stawiając zakład czy też przebijając zagranie robią "nierówne końcówki" (np. bet za 118 lub przebicie do 353). Skutkuje to tym, że albo nie chcę wyrównać takiego zakładu, albo przebijam tak żeby było równo (do pełnych dziesiątek lub piątek). Kiedy jednak zdecyduję się na sprawdzenie, a stacki po rozdaniu są nierówne dostaję szału i przeważnie staram się je wyrównać. Oczywiście staram się o tym nie myśleć jednak to jest silniejsze ode mnie.
WTF?

edit. W turniejach MTT też mnie to irytuje...

21 odpowiedzi
piecykowy

dobry problem :D

Chevelle1337

Też tak mam, to zupełnie normalne :D

:facepalm: :rage: :ayfkm:

Nic dodać nic ująć. A to że stosują taki bet sizing to nic nadzwyczajnego ich sprawa , a jak kogoś to irytuje to niech przestanie grać w pokera albo gra FL.

piotereczek

[Treść edytowana]

// Spam. - dohpaZ

kumiszcz Autor wątku
kumiszcz
persii

[Treść edytowana]

// Spam. - dohpaZ

piotereczek

[Treść edytowana]

// Spam. - dohpaZ

kondziuu

[Treść edytowana]

// Spam. - dohpaZ

Bo robi się offtop , albo przenieść do pogawędek ten badziew.

[Treść edytowana]

// Spam. - dohpaZ

Proszę nie spamować wątku Śrubce, bo będę zły.

Sprawa jest jak najbardziej mindsetowa i kto nie ma takich problemów, nie wie o co chodzi.

Pozdrawiam

lechrumski

Znajdź powody, dla których dostajesz szału, albo znajdź powody dlaczego każdy gracz powinien betować równe sumy. Pod tymi powodami kryją się Twoje przekonania na temat gry i to w co wierzysz. Inaczej w ogóle byś się tym nie przejmowała. Jak znajdziesz te przekonania to kolejnym elementem będzie ich rozwalenie na strzępy np. za pomocą technologii "The Work" a na końcu testujesz w grze czy to co zrobiłaś zadziałało. Jak nie to widocznie nie dotarłaś do wszystkich przekonań i działasz dalej aż do skutku. Metodologię znajdziesz np. w tym poście

Powodzenia :)

pandaboy44

[Treść edytowana]

// Spam. - dohpaZ

magda25uk

[Treść edytowana]

// Spam. - dohpaZ

imgoingtomirage

[Treść edytowana]

// Spam. - dohpaZ

Hoobert

[Treść edytowana]

// Spam. - dohpaZ

lechrumski

Każde denerwowanie się na to co dzieje się przy stole jest niczym innym jak brakiem akceptacji rzeczywistości. To co się dzieje przy stole (bet sizing) odbiega od Twoich schematów myślenia/oczekiwań i to rodzi zdenerwowanie. Ta forma tiltu absolutnie niczym nie różni się od osoby rozwalającej klawiaturę po stracie 3BI. Jedna osoba nie akceptuje straty 3BI pod rząd a Ty nie akceptujesz bet sizingu przeciwnika. Zaakceptuj rzeczywistość taką jaka jest, bądź przygotowany na nic i gotowy na wszystko a problem sam zacznie znikać.

Pozdr

zielony54

Kurcze nigdy się za bardzo nie bawiłem w tego typu podbijanie ale teraz na bank zacznę to robić wiedząc, że mogą się trafić gracze, których to w jakiś sposób irytuje :)

szok38

[Treść edytowana]

// Spam. - dohpaZ