Przejdź do forum
Mindsetowy rozpier*...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Mindsetowy rozpier***

55 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
7,119 Wyświetlenia

no dobra kfiacior ale to dziala w dwie strony czasami puszniemy bedac z tylu np set na set i nam dojdzie do karety, wiec wyrowna sie to szybciej niz myslimy.

A co do poprawnosci politycznej na forum dla przestepcow to jestesmy troche przeczuleni imo :challenge

Mimo wszystko jak to jedno slowo tak cie ubodlo to przepraszam

--------------

W ogole linie EV jest czesto liczona zle, wydaje mi sie ze mialem kilka spotow kiedy callowalem bedac behind w % majac jednak dobre pot odsy i program pokazywal mi ze bylo to zagranie -EV, ale nie jestem tu expertem, dla mnie ta linia to bardziej wspolczynniki czy mamy good run czy nie...

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24

spoko spoko :). Teraz najważniejsze żeby Polska po Euro była jak najwyżej nad linią EV :)

Odpowiedz
Cytat

tzn inaczej...

sa staty ktore pokazuja allin equity na kazdym streetow [pre/flop/turn]

i z nich lepiej wyciagnac wnioski a nie z samego faktu bycia nad/pod EV

Odpowiedz
Cytat

[treść edytowana]

// spam - dohpaZ

Odpowiedz
Cytat
Deemerus

Ech dobra pierdolisz głupoty, a ja nie mam interesu tłumaczyć Ci jak to działa.

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba

chciałbym tylko napomnieć ze watek dotyczy mindsetu a nie linii EV.

Problemem u mnie były (ba nawet są) oczekiwania ... ze nagrodą za to ze mega podciągnąłem skillsy powinienem szybko wskoczyć na nl100-200...
Nad tym muszę popracować
Swoja droga ciesze się ze swinguje mnie na nl50 - dużo ciężej byłoby mi znieść pierwszy doomswitch na nl200-400, a tak będę choć trochę na to przygotowany

Odpowiedz
Cytat
MrQ89

Jestem leszczem , który dziabie mikro stawki ale moją uwagę zwróciło

Przez ostatnie 200k rak przefiltrowałem bazę i znalazłem ponad 1000 rozdań gdzie wpieprzam mając na flopie 85%+, dodatkowo jadę pod ev jakieś 20staków i nie widzę końca.

Po co Ci ta wiedza ? Ja jak analizuje gre to staram się patrzeć na spoty w , których ja żle zagrałem , a nie gdzie przegrałem bo miałem pecha .

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez plusEVqba
chciałbym tylko napomnieć ze watek dotyczy mindsetu a nie linii EV.

Problemem u mnie były (ba nawet są) oczekiwania ... ze nagrodą za to ze mega podciągnąłem skillsy powinienem szybko wskoczyć na nl100-200...
Nad tym muszę popracować
Swoja droga ciesze się ze swinguje mnie na nl50 - dużo ciężej byłoby mi znieść pierwszy doomswitch na nl200-400, a tak będę choć trochę na to przygotowany

imo graj lepiej i placz mniej to bedzie ok :rolleyes:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Laforet
[treść edytowana]

// spam - dohpaZ

[treść edytowana]

// proszę się powstrzymać od takich uwag - dohpaZ

Odpowiedz
Cytat

Longrun to w teorii nieskonczonosc. W praktyce moze to byc duzo mniejsza probka [z takiego uproszczenia korzysta equlitaor].

Przy tylu zmiennych towarzyszacych ostremu grindowaniu [mindset, gracze przy stole, nasze samopoczucie, cel danej sesji [jedna z wielu czy shot?] etc], w mojej opinii niemozliwym jest osiagniecie longrunu gdyz zaklada on 'ceteris paribus', te same warunki.

Daze do tego iz zrodlem pokaznych swingow prawie nigdy nie jest sam skill, a pozostale czynniki.

IMHO w dzisiejszym swiecie niemozliwym jest granie 4living z samego winrate'u, potrzebny jest zmienny, elastyczny styl gry z bonusami i kontraktami etc.

Zmykam tanczyc, Pozdr.

Odpowiedz
Cytat
Pasiv

Napisane przez Jatzek3
@Pasiv
W ogóle dopiero traz zrozumiałem, że na początku chicąłeś wykres żeby zobaczyć czy to co mówię jest prawdą a później zacząłeś kwestionować autentyczność tego wykresu. Trochę to hmm niepoważne.

Obawiałem się właśnie, że to będzie wykres z HM2, ponieważ znane mi są problemy z wyświetlaniem linii EV w tym programie.

Oto co napisałem:

Napisane przez Pasiv
A może po prostu coś się popieprzyło w HMie i błędnie pokazuje EV? Może będę monotematyczny, ale.. pokaż ten wykres

Na wykresie z tego roku rzeczywiste osiągi to ~3.75BB/100. Z EV miałbyś jakieś 8BB/100! Kto ma takie osiągi na dużej próbce rąk? Więc albo jesteś najlepszym graczem w Polsce który ma nierealny swing, albo HM2 błędnie pokazuje EV (problemy z linią EV w HM2 są dobrze znane na oficjalnym forum HMa).

Odpowiedz
Cytat
Deemerus

Napisane przez Pasiv
Na wykresie z tego roku rzeczywiste osiągi to ~3.75BB/100. Z EV miałbyś jakieś 8BB/100! Kto ma takie osiągi na dużej próbce rąk? Więc albo jesteś najlepszym graczem w Polsce który ma nierealny swing, albo HM2 błędnie pokazuje EV (problemy z linią EV w HM2 są dobrze znane na oficjalnym forum HMa).

Albooooo... EV wcale nie jest wiarygodniejsze od winningsów?

Wyłączcie wszyscy głupią linię EV która nic nie mówi i dostaniecie bonus +10 do mindsetu.

Odpowiedz
Cytat

chyba tak zrobie...

Odpowiedz
Cytat
d4gger

Napisane przez Deemerus

Napisane przez Pasiv

Albooooo... EV wcale nie jest wiarygodniejsze od winningsów?

Wyłączcie wszyscy głupią linię EV która nic nie mówi i dostaniecie bonus +10 do mindsetu.

Coś w tym jest... jak jesteś dużo pod kreską to się wkurzasz bo Cię soft "rypie" ,a jak jesteś nad kreską to z tyłu głowy kołacze się myśl, że przecież zaraz musi przyjść do tego korekta... tak źle i tak nie dobrze , a linia EV i tak ssie i nic sensownego nie pokazuje :rage:

Odpowiedz
Cytat
mchzstyle

poker to gra umiejetnosci x)

Odpowiedz
Cytat