Przejdź do forum
Mindsetowe treningi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Mindsetowe treningi z lechrumskim

65 Posty
29 Użytkownicy
0 Reakcje
7,606 Wyświetlenia
imgoingtomirage

Hej,

Jeśli ktoś przeoczył tę informację, to jutro odbędzie się specjalny trening z lechrumskim. Więcej informacji znajdziecie tutaj.

Planujemy, aby takie treningi odbywały się regularnie, wstępnie raz na dwa miesiące.

Gorąco zapraszamy już jutro (31.07) o 21:00 i będziemy wdzięczni za feedback :)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
64 odpowiedzi
zbiqu23

Czy trening będzie nagrywany?

Odpowiedz
Cytat
smoku

Cześć zbiqu23.

Trening odbędzie przez stream twitch.tv i będzie można go obejrzeć w późniejszym czasie na naszym kanale.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
zbiqu23

Świetna informacja, dzięki

Odpowiedz
Cytat
Yanooo

Odpowiedz
Cytat
Mooris

Warto być - jeśli tylko dam radę, też będę.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Mooris
Warto być - jeśli tylko dam radę, też będę.

Pozdrawiam

Na pewno warto być! Dużo rzeczy w newsie nie powiedziano, ale Leszek pracuje ostatnio z jednym z lepszych psychologów sportu w Polsce i jeżeli chociaż część z tej pracy uda mu się umieścić w tym treningu to na pewno warto być.

Również pozdrawiam :D

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage Autor wątku
imgoingtomirage

Nagranie z wczorajszego treningu: https://polska.pokerstrategy.com/video/30092/

Odpowiedz
Cytat
nommine

bajka ! :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

to lehu wrocil na forum? ?(

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez ohayonippon
to lehu wrocil na forum? ?(

on nigdzie z niego nie uciekał :)
był, jest i będzie :nh

Odpowiedz
Cytat

niestety nie mogłem być, ale już nadrobiłem/ teraz pytania:

1) jeden drobiazg do lechrumski: uprawiasz sport przed ranną sesją coś takiego padło - pytanie ile czasu przed sesją - gdzieś kiedyś przeczytałem, że sportu nie powinno się uprawiać przed sesją (tylko trochę dłuższy czas przed - jakieś 1,5h)

2) ten "test emocjonalny" to ciężka sprawa (niełatwo ocenić czy jestem spokojny czy nie) - ale trzeba sprawdzać u siebie: radość, pewność, spokój, energia, niepokój, poddenerwowanie, dumę czy coś jeszcze komuś przychodzi do głowy?

a czy czasem spokój to nie przeciwieństwo niepokoju?

więc jak jestem spokojny na 6/10 to niespokojny na 4/10 ?

Odpowiedz
Cytat

to ja może rzucę jeszcze hasło na trening kiedyś tam:

"coś może o radzeniu sobie z nieplanowymi zajęciami"

czyli powiedzmy planuje sobie zagrać sesję o 18.00 a tymczasem przyszli goście i sesji nie ma
albo wyszedł jakiś wypad
albo niespodziewane kolokwium
albo, że ktoś nam zepsuł humor niesamowicie i nie ma opcji, żeby się już dobrze nastroić przed sesją

mam być no lifem ? ;]

to może się łączyć z tematem planu tygodniowego jak go układać i później jak sobie radzić z tym, że zawsze coś wyskakuje :)

trzeba mieć zawsze bufor czasowy? ;)

Odpowiedz
Cytat
lechrumski

Nigdy nie slyszalem o tym zeby nie uprawiac sportu na 1.5h przed sesja. Ja zwykle po sporcie biore prysznic, jem II sniadanie i przygotowuje sie do sesji wiec gram po ok 1h po sporcie i nie widze w tym zadnego problemu, wrecz przeciwnie.

Jesli chodzi o test emocjonalny to zdaje sobie sprawe ze trening trwal 1 godzine i nie wytlumaczylem tego tak dokladnie jakbym chcial.

Przygotowanie do sesji polega na tym aby zbudowac stan w ktorym grasz swoja A-game. Zadaniem tego cwiczenia jest znalezienie tego co jest Twoim A-game bo samo stwierdzenie (czuje sie swietnie) jest za malo precyzyjne zeby dokladnie nad nim pracowac.

Nie chodzi o to zebys wypisal wszystkie emocje jakie mozesz czuc w danym momencie, ale po prostu zebys na chwile oderwal sie od gry i zwrocil uwage na to jak sie czujesz i opisal to swoimi slowami. Dobrze zeby to zrobic od razu bo po paru minutach Twoj stan moze ulec zmianie. Im bardziej precyzyjnie opiszesz to jak sie czujesz tym lepiej. Celem tego zadania jest znalezieniu takie stanu w ktorym grasz swoja A-game i bedziesz potrzebowal troche czasu aby go znalezc. Dodatkowym plusem wynikajacym z tego cwiczenia jest to ze budujesz nawyk monitorowania swojego stanu emocjonalnego oraz zyskujesz swiadomosc wplywu emocji na swoja gre.

Nazewnictwo spokoju i niepokoju zostawiam Tobie. Dla mnie jak jestem spokojny na 4 to ciagle jestem spokojny ale tak na granicy drobnego poddenerwowania. Dla kogos innego to juz moze byc niepokoj, nie chce nikomu narzucac swoich interpretacji.

Co do radzenia sobie z nieplanowanymi zajeciami to na pewno czesciowo poswiece temu nasteony trening. Bufor czasowy jest jedna z opcji, ale nie idealna. Moim zdaniem najlepiej zbudowac sobie bardzo dokladne scenariusze, cos na zasadzie tego przykladu z Mourinho i pilka nozna. Jak Ci cos wypadnie o 14 to jak zmienisz swoj plan dnia, co bedzie priorytetem? Co zrobisz jak zaspisz? Co zrobisz jak o 17 wpadna goscie an 3h? Co zaczniesz robic jak wyjada? itd zaplanuj sobie rozne scenariusze, wowczas zamiast zaskoczenia, chodzenia z kata w kat i tracenia czasu, zaczniesz po prostu realizowac inny plan

pzdr

Odpowiedz
Cytat

już Cię lubię :P
nawet mi się nie śniło o takiej odpowiedzi ;]

nad odkryciem swojego "stanu emocjonalnego" popracuję solidnie ... bo super wyjaśniłeś, że warto (w filmiku + teraz)

opcja Mourinha brzmi super ... ciężko wszystko przewidzieć, ale to chyba dobre rozwiązanie ! ;]

o tym sporcie to zapomnij - nie wiem skąd to wziąłem (nic nie znalazłem) - może chodziło o to, żeby się jakoś masakrycznie nie przemęczać, żeby nie być w czasie sesji wykończony (energia 0/10 :D ), żeby nie zasnąć - skoro sport + Twoja rutyna zapewnia Ci odpowiednie przygotowanie do sesji to chyba to jest to o co nam chodzi ;]

zatem do pracy :)

nie mogę się doczekać następnego treningu !! :D

Odpowiedz
Cytat
domycia

Pewnie wziąłeś to z filmów o neuropsychologii pokera - tam autor mówił, że niekorzystne jest granie po wysiłku bo niby jesteśmy 'zbyt pobudzeni'.
Jest to napewno subiektywne, np. jeśli o mnie chodzi to właśnie o wiele lepiej mi się gra kiedy wcześniej sobie pobiegam czy pomacham sztangą.

Odpowiedz
Cytat

No mógłbym przysiąc, że właśnie z neuropsychologii, tylko że szukałem i nic nie mogłem znaleźć :D

To ciekawa sprawa - może autor mówił o bieganiu powiedzmy 5km, a dla Ciebie jest ok po 1km ;]. Może chodzi o to, żeby po prostu być trochę ostrożnym z tym i mieć jakiś umiar ;]

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage Autor wątku
imgoingtomirage

Hej,

Zapraszamy na kolejny specjalny trening mindsetowy z lechrumskim: https://polska.pokerstrategy.com/news/content/Zapraszamy-na-specjalny-trening-z-lechrumskim_76895/

Czwartek 20:30!

Spoiler

Tak, trening będzie nagrywany :)

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
Somebody1980

Miraż czy mógłbyś wrzucić linka do tego treningu, tak jak do poprzedniego, bo coś nie mogę go znaleźć.
Thx.

Odpowiedz
Cytat