hej Karol,
Jesli chodzi o podejscie to bardzo szerokie pytanie i latwiej bedzie na nie odpowiedziec jak je sprecyzujesz. Tak jak napisal DolphaZ, poczytaj dzial mindset i jak bedziesz mial konkretne pytania to po prostu wroc do nas i na pewno Ci pomozemy.
Gram w poker 1 rok i jak narazie nie wypracowałem sobie bankrolla( krotko mowiac jestem zerem).
Bardzo uwazaj z takimi wnioskami.
Po pierwsze jest nieprawdziwy, bo jedno wcale nie oznacza drugiego.
Po drugie nie sadze zeby korzystnie wplywal na Twoje poczucie wlasnej wartosci i pewnosc siebie jako pokerzysty.
Po trzecie zgeneralizowales caly rok swoich osiagniec, sukcesow, porazek, wnioskow, nauki do stwierdzenia "jestem zerem".
Poza tym jak sam juz zauwazyles przegrales przez zle zarzadzanie bankrollem. Ciesze sie ze wyciagnales ten wniosek, ktory bedzie mial sens tylko wtedy jesli w przyszlosci bedziesz lepiej zarzadzal swoim kapitelm, stosowal lepszy BM tak zeby czuc sie bezpiecznie na danym limicie.
W koncu ostatnia sprawa - powazne traktowanie pieniedzy na necie. Ja akurat mam dosc sporo doswiadczenia w grze live i w pewien sposob bardzo mi pomoglo jak zaczalem gre live traktowac po prostu jako odmienna gre poniewaz wymaga ona kompletnie innych umiejetnosci niz gra online. Mysle ze to bardzo wazne zeby traktowac obie wersje tak samo powaznie jednoczesnie szanuj ich odrebnosc i nie staraj sie przenosic wszystkiego tego co robisz w grze live do online bo po prostu nie wszystkie zagrania ktore dzialaja live zadzialaja online.
P.S. Jeszcze a propos podejscie to przede wszystkim skup sie na polepszaniu swoich umiejetnosci tak, bys stawal sie coraz lepszy. Druga sprawa to skupianie sie na maksymalizowaniu zyskow poprzez szukanie najbardziej EV+ zagran, najbardziej profitowych stolikow itd. Szukaj rownowagi miedzy z jednej strony praca nad polepszaniem umiejetnosci a z drugiej strony szukaniem mozliwosci maksymalizacji profitow.
Pozdrawiam