Przejdź do forum
Kilka pytan slabego...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Kilka pytan slabego gracza;/

18 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,456 Wyświetlenia
KarolM

Witam!

Gram w poker 1 rok i jak narazie nie wypracowałem sobie bankrolla( krotko mowiac jestem zerem). Zaczynałem głownie grając live z kumplami(10-30 osobowe turki) i dalej czesto z nimi grywam. Wydaje mi sie że dobrze poznałem prawa rządzące sie w sng czy mtt. Dostałem już 2 razy bonus od pokerstrategy ale zawsze wszystko przegrywalem przez złe zarzadzanie bankrollem( ostatnio strata była bardzo boleśna gdy mialme juz 220$ na party;/). Ogolnie mam problem z gra w necie gdyz nie traktuje tych pieniedzy powaznie a live jest inaczej :D.

Bardzo proszę o kilka rad dotyczących pokera. Co powinienem zobic by moja gra wygladala lepiej? Jak powinienem traktować poker jako hobby czy zrodlo dochodu? Jaką forme pokera powinienem wybrac mtt,sng,cash,? A może powinienem zmienić odmianę? Często słyszę żeby zmienic odmiane na omahe ponieważ jest tam sporo fishów.

Proszę o poważne wypowiedzi na ten temat :f_thumbsup:

17 odpowiedzi
mckonski

czytaj arty chodź na treningi. mówisz o tym ze dobrze poznałeś. to znaczy na ile dobrze?

sam zobaczysz w czym się najlepiej czujesz. nikt za ciebie nie zdecyduje "masz grac no limit i koniec". nikt nie zna cie lepiej niż sam siebie znasz.

co do traktowania pokera. to zależy. jeżeli większa motywacja będzie kasa to traktuj jako źródło dochodów.
pozdro

Cześć,

poczytaj sobie wpisy w dziale Mindset. Tam mieliśmy już przypadki graczy, którzy stracili swój bankroll lub nie wiedzą, co począć.

Na Twoim miejscu poważnie wziąłbym sobie do serca zasady zarządzania kapitałem i ściśle się ich trzymał. Piszesz, że znasz zasady pokera, ale fakt zbankrutowania zaprzecza temu stwierdzeniu. To tak, jakby mówić, że umie się grać w szachy, bo wie się, jak poruszać pionkami i figurami. Najważniejsze, że rozpoznałeś, że do Twojej sytuacji doprowadziło złe zarządzanie kapitałem. Teraz czas wyciągnąć z tego wnioski.

Na pytanie o to, w co masz grać, musisz sobie sam odpowiedzieć. Każdy czyje się lepiej w innej odmianie i w tą powinien grać. Przeskakiwanie z odmiany na odmianę, jeżeli nie opanowałeś jednej w bardzo dobrym stopniu, na pewno nie pomoże Ci w osiągnięciu sukcesu.

Pozdrawiam,
dohpaZ

BRM i wszystko w temacie, to jest postawowa podstawa !!! jak tego nie ogarniesz to daj sobie spokoj i zajmij sie czyms innym :f_thumbsup:

KarolM Autor wątku
KarolM

Z góry dzięki za wasze odpowiedzi.

Niedawno oglądałem ten filmik https://polska.pokerstrategy.com/video/14278/ polecam. Ale nie znalazłem tam odpowiedzi na jedno pytanie. Nie potrafię skupic sie na pokerze grajac online( czesto przegladam strony w trakcie gry itp.) a live jest zupelnie inaczej potrafie siedziec nawet po 12,13 godzin i nadal jestem skupiony.
Nie wiem czy ktoś z was ma taki problem gdyz podejrzewam ze gracie głownie online. Ja grywam dosc czesto live.

makusik

@KarolM - tez tak mamy, odpal sobie wiecej stolikow, staraj sie obserwowac gre innych graczy nawet jak nie jestes w rozdaniu, a nuz zauwazysz jakies glupie ich zachowanie ktore potem bedziesz mogl wykorzystac przeciwko im, rob notatki

live to inna sprawa szczegolnie ze znajomymi, gadasz sobie obserwujesz graczy itp , nawet dlugie przemysliwanie reki nie jest nudne :)) nie sposob sie nudzic :)))

To dorzucę jeszcze produkcję Pazurrra. Warto obejrzeć, ciekawie omówiony temat bankrolla.

lechrumski

hej Karol,

Jesli chodzi o podejscie to bardzo szerokie pytanie i latwiej bedzie na nie odpowiedziec jak je sprecyzujesz. Tak jak napisal DolphaZ, poczytaj dzial mindset i jak bedziesz mial konkretne pytania to po prostu wroc do nas i na pewno Ci pomozemy.

Gram w poker 1 rok i jak narazie nie wypracowałem sobie bankrolla( krotko mowiac jestem zerem).

Bardzo uwazaj z takimi wnioskami.
Po pierwsze jest nieprawdziwy, bo jedno wcale nie oznacza drugiego.
Po drugie nie sadze zeby korzystnie wplywal na Twoje poczucie wlasnej wartosci i pewnosc siebie jako pokerzysty.
Po trzecie zgeneralizowales caly rok swoich osiagniec, sukcesow, porazek, wnioskow, nauki do stwierdzenia "jestem zerem".

Poza tym jak sam juz zauwazyles przegrales przez zle zarzadzanie bankrollem. Ciesze sie ze wyciagnales ten wniosek, ktory bedzie mial sens tylko wtedy jesli w przyszlosci bedziesz lepiej zarzadzal swoim kapitelm, stosowal lepszy BM tak zeby czuc sie bezpiecznie na danym limicie.

W koncu ostatnia sprawa - powazne traktowanie pieniedzy na necie. Ja akurat mam dosc sporo doswiadczenia w grze live i w pewien sposob bardzo mi pomoglo jak zaczalem gre live traktowac po prostu jako odmienna gre poniewaz wymaga ona kompletnie innych umiejetnosci niz gra online. Mysle ze to bardzo wazne zeby traktowac obie wersje tak samo powaznie jednoczesnie szanuj ich odrebnosc i nie staraj sie przenosic wszystkiego tego co robisz w grze live do online bo po prostu nie wszystkie zagrania ktore dzialaja live zadzialaja online.

P.S. Jeszcze a propos podejscie to przede wszystkim skup sie na polepszaniu swoich umiejetnosci tak, bys stawal sie coraz lepszy. Druga sprawa to skupianie sie na maksymalizowaniu zyskow poprzez szukanie najbardziej EV+ zagran, najbardziej profitowych stolikow itd. Szukaj rownowagi miedzy z jednej strony praca nad polepszaniem umiejetnosci a z drugiej strony szukaniem mozliwosci maksymalizacji profitow.

Pozdrawiam

KarolM Autor wątku
KarolM

Tylko jak zrobić bankrolla jeżeli wyczerpałem już promocje na pokerstrategy( podejrzewam ze trzeci raz niedostane 50$;/).
Mam tylko 154 pkt. na party poker nic poazatym.

YasQ

Freerolle, Wplata, Polec przyjaciela, albo poszukaj w necie :f_cool:

KarolM Autor wątku
KarolM

A na party poker nie otrzymam zadnego zwrotu kasy??
Trochę tam punktów ugrałem.

makusik

najlepsza opcja jest wlasna wplata, freeroole to chyba najgorsze rozwiazanie, trzeba sie niezle nameczyc zeby wygrac pare $$ z ktorymi i tak za wiele nie pograsz

ygrek3

BRM, z doświadczenia uwierz wiem co mówię.

Lechu, dodaj mnie do znajomych mam sprawę na priv.

lechrumski

Budowanie bankrolla nie jest niczym skomplikowanym. Jesli chcesz pracowac to po prostu zainwestuj czas i energie w nauke umiejetnosci cenionych finansowo, na wyzszym poziomie ogolnosci zawsze sprzedajesz swoj czas w tej czy innej formie. Wiec warto nauczyc sie jak sprzedawac go jak najlepiej i najefektywniej z korzyscia dla obu stron. Poza tym dzisiejsza gospodarka i internet stwarzaja miliony sposobow na zarabianie pieniedzy bez wkladu wlasnego. Jednoczesnie to jest temat dotyczacy mindsetu a nie budowania rolla:)

Jesli potrzebujesz dalszej pomocy to mysle ze lepiej by bylo przeniesc dyskusje np do dzialu poker tak zeby jak najwieksza osob byla w stanie podsunac Ci swoje pomysly i rady jak mozesz budowac bankroll:)

Jak cos to daj znac, pomozemy:)

KarolM Autor wątku
KarolM

Wydaje mi się że nie mam innego wyjścia jak zrobić depozyt.
Tylko nasuwa mi się takie pytanie jaki poker room wybrać.
Na pewno nie wpłacę kasy na party gdyż tam jest za duży rake( np:5$+1$)
Myślałem o pokerstars-ie ale konto nie robiłem przez pokerstrategy wiec nie bede otrzymywał punktów.
Co byście mi mogli polecic??Może gdzies jest fajny bonus i dużo :f_eek:

lechrumski

KarolM,

Myślę, że najlepiej będzie jeśli w kwestii wyboru platformy pokerowej zgłosisz się do odpowiedniego działu na forum Platformy pokerowe i tutaj sprawdzisz ofertę Starsów, FTP czy innych roomów.

Pamiętaj też że nie jest to decyzja na całe życie, bo room zawsze będziesz mógł zmienić:)

KarolM Autor wątku
KarolM

Mam pewien dylemat poniewarz mam juz konto na ftp zrobione z ps tylko czy dostane promocje 100% od pierwszej wpłaty i 27% cotygodniowy rakeback jeżeli wpisałem kod ktory aktywował mi darmowy kapitał??

Napisane przez KarolM
Mam pewien dylemat poniewarz mam juz konto na ftp zrobione z ps tylko czy dostane promocje 100% od pierwszej wpłaty i 27% cotygodniowy rakeback jeżeli wpisałem kod ktory aktywował mi darmowy kapitał??

Tak, dostaniesz bonus od pierwszej wpłaty oraz rakeback.