Przejdź do forum
Kiedy wysiłek fizyc...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kiedy wysiłek fizyczny?

10 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,279 Wyświetlenia
Sepurta
PokerStrategist

Witam.

Od jakiegoś czasu nurtuje mnie pytanie, kiedy powinienem ćwiczyć w ciągu dnia? Jeśli rano do np. 12-15 jestem na uczelni i chciałbym później pograć w pokera to czas na sport powinienem poświęcić przed pokerem czy po nim?
Po "wysiłku" na studiach lepiej się zrelaksować leżąc? Czy też powinienem to jakoś sam na sobie przetestować?

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
domycia
PokerStrategist

Ja tam lubię poćwiczyć przed sesją, ale też nie odpalam zaraz po ćwiczeniach - lepiej dać sobie z 45-60 min na uspokojenie organizmu.

Odpowiedz
Cytat
buddhazahir
PokerStrategist

Potestuj różne opcje i sprawdź co najlepiej będzie dla Ciebie działać.

Odpowiedz
Cytat
Jarek91
PokerStrategist

7.00-9.00
13.00-15.00
18.00-19.00

Odpowiedz
Cytat
Swist87
Elite Grinder

po "wysiłku" na studiach lepiej otworzyc piwo ;p

Odpowiedz
Cytat
Fafarafa
Elite Grinder

Albo zamiast "wysiłku" zaplanowac sobie trening.

Odpowiedz
Cytat
Sepurta Autor wątku
Sepurta
PokerStrategist

Napisane przez Fafarafa
Albo zamiast "wysiłku" zaplanowac sobie trening.

W słowie "wysiłek" chodziło mi o godziny spędzone na uczelni, które też męczą, więc z zajęć nie da się zrezygnować na rzecz treningu.

Ale ogólnie doszedłem do tego, że grając długo, ciężko by było po pokerze jeszcze robić sobie trening, więc raczej przed. Niestety, wtedy też trzeba sobie dosyć wcześnie poukładać plan, ponieważ po samym treningu też nie jesteśmy w stanie od razu grać, potrzebny jest czas na odpoczynek/relaks.

Odpowiedz
Cytat

Powiem Ci szczerze o swoim doświadczeniu i to już nie tylko w związku z pokerem ale również z samodoskonaleniem i faktem, że będzie to wpływać pozytywnie na wiele wiele innych spraw w twoim życiu.

Chodź spać wcześnie 21-24 max (wiadomo, nie zawsze się da, ale staraj się to usystematyzować, żeby przyzwyczaić organizm). Śpij 7-8 godzin, nigdy dłużej!
Jak to się ma do uprawiania sportu?

Ja chodzę spać o 23 i śpię 7h, więc wstaję o 6. Raz dwa jestem ubrany 6:05 gotowy do treningu.
w 85% jest to zawsze bieganie (gram w piłkę, więc czasami idę na boisko, ale to zabiera więcej czasu) 20-25 min biegu ciągłego tętno 150-160 - 5-10 min rozciągania - 20-25 min biegu ciągłego i jestem w domu. Trening mi zajmuje max godzinę więc o 7 najpóźniej jestem w domu. Szybki prysznic (najlepsze uczucie na świecie, po porannym treningu) śniadanie i o 7 35 wyjeżdżam na uczelnie albo jak nie mam zajęć to zajmuję się już innymi sprawami.

Nie wiem czy dokładnie o coś takiego Ci chodziło, ale dodam, że jeszcze w ciągu dnia również mam treningi albo chodzę na siłownie.

Jednak to o co mi chodzi to ten PRZEZAJEBISTY KOP jakiego dostajesz po takim porannym treningu na CAŁY DZIEŃ, dodatkowo najważniejszy posiłek dnia, wsuniesz w niespotykanej wcześniej ilości ;)
Są jeszcze inne plusy: masz dużo dużo więcej czasu z dnia do efektywnego wykorzystania, nie mówiąc już o satysfakcji z min ludzi idących do pracy o 6 rano... :P

Odpowiedz
Cytat
Sepurta Autor wątku
Sepurta
PokerStrategist

Napisane przez Mokry318
Powiem Ci szczerze o swoim doświadczeniu i to już nie tylko w związku z pokerem ale również z samodoskonaleniem i faktem, że będzie to wpływać pozytywnie na wiele wiele innych spraw w twoim życiu.

Chodź spać wcześnie 21-24 max (wiadomo, nie zawsze się da, ale staraj się to usystematyzować, żeby przyzwyczaić organizm). Śpij 7-8 godzin, nigdy dłużej!
Jak to się ma do uprawiania sportu?

Ja chodzę spać o 23 i śpię 7h, więc wstaję o 6. Raz dwa jestem ubrany 6:05 gotowy do treningu.
w 85% jest to zawsze bieganie (gram w piłkę, więc czasami idę na boisko, ale to zabiera więcej czasu) 20-25 min biegu ciągłego tętno 150-160 - 5-10 min rozciągania - 20-25 min biegu ciągłego i jestem w domu. Trening mi zajmuje max godzinę więc o 7 najpóźniej jestem w domu. Szybki prysznic (najlepsze uczucie na świecie, po porannym treningu) śniadanie i o 7 35 wyjeżdżam na uczelnie albo jak nie mam zajęć to zajmuję się już innymi sprawami.

Nie wiem czy dokładnie o coś takiego Ci chodziło, ale dodam, że jeszcze w ciągu dnia również mam treningi albo chodzę na siłownie.

Jednak to o co mi chodzi to ten PRZEZAJEBISTY KOP jakiego dostajesz po takim porannym treningu na CAŁY DZIEŃ, dodatkowo najważniejszy posiłek dnia, wsuniesz w niespotykanej wcześniej ilości ;)
Są jeszcze inne plusy: masz dużo dużo więcej czasu z dnia do efektywnego wykorzystania, nie mówiąc już o satysfakcji z min ludzi idących do pracy o 6 rano... :P

Masz z tym 100% racji, kiedyś tego próbowałem (co prawda w mniejszej ilości) ale miałem identyczne efekty. Nawet jak ruszałem się 10 minut przed śniadaniem to pozwalało zjeść mi go więcej co było bardzo pozytywne. Dzięki za odpowiedź :)

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990
PokerStrategist

musze was zmartwić bo bieganie i generalnie aeroby wykonywane systematycznie i w długim okresie czasu powodują obniżenie poziomu testosteronu. To, że masz takiego "kopa" zawdzięczasz bardziej siłowni, po której rośnie poziom testosteronu i dobremu odżywianiu się.
Najwyższy poziom teścia jest rano stąd u zdrowych facetów "poranny wzwód" i taki trening typu bieg czy piłka w jakimś tam stopniu może wpłynąć na zwiększenie poziomu i dać chwilowego kopa natomiast nie na cały dzień, na to składają się inne czynniki o których mówiłem (dieta+siłownia).
Co nie znaczy, że to jest złe bo wręcz przeciwnie jeśli komuś zalezy na sylwetce bieganie na czczo jest jak najbardziej ok. Z tym, że na śniadanie nie nalezy wtedy zjeść bułki ze swojską czy pasztetową...

Odpowiedz
Cytat