Przejdź do forum
Kiedy odchodzicie o...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kiedy odchodzicie od stołu?

27 Posty
14 Użytkownicy
21 Reakcje
11.4 K Wyświetlenia
DamianLuna
PokerStrategist

Co robisz, gdy po prostu stół nie daje, bo WSZYSTKO nietrafione, a fisz siedzi?

Siedzę, robię notatki, analizuje strategię przeciwnika, wymyślam sposób jak wyciągnąć kasę od niego, czekam na okazje, atakuje :profit:

Odpowiedz
Cytat
Edited212
PokerStrategist

Kiedy odchodzę od stołu? Ostatnio po rozegraniu 1k rąk/dzień. Średnio mi to zajmuję pi razy drzwi 2h i koniec. Raz, że wystarczy, dwa, że strasznie to wkurza, kiedy decydujesz się grać dalej, dostajesz AA i masz minus 1BI po przegranej all in pre, potem dostajesz KK i to samo, a na koniec jeszcze twój set przepierdzieli z wyższym setem i cały profit osiągnięty przez wcześniejsze 2h w ciągu 20 minut idzie w pizdu. Po co się denerwować? :) Poza tym - jeśli po zakładanej ilości rąk/czasu sesji jesteś na minusie to wcale a wcale nie oznacza, że grając kolejny raz tyle będziesz na plusie bo (...wstaw co chcesz). Po co się jeszcze bardziej denerwować? :)

Odpowiedz
Cytat
manganian
Oldschool Grinder

Jak mama nie pozwala już grać to wstaję.

Odpowiedz
Cytat
trymer
Elite Grinder

jak się hajs skończy

Odpowiedz
Cytat
halunoman
Oldschool Grinder

Napisane przez ErHB01
/thread

gdy chse misie kupe _cool:_cool:_cool:

Odpowiedz
Cytat

Moja osobista metoda to wyjście na długi spacer i przemyślenie co poszło nie tak. Wcześniej zakładałem limit dzienny 10BI przegranych, wtedy kończe lub robie przerwę aby przeanalizować to wszystko.

Odpowiedz
Cytat
xDUSZEK
Elite Grinder

Napisane przez Bardziu
Moja osobista metoda to wyjście na długi spacer i przemyślenie co poszło nie tak. Wcześniej zakładałem limit dzienny 10BI przegranych, wtedy kończe lub robie przerwę aby przeanalizować to wszystko.

Teraz próbuję sobie wizualizować mindset gracza cash jako taki karton, a raczej leciutki kartonik, bo Warsaw, który od 10 lat gra 4living mówi, że jego największy swing to 30BI, a gracze sitowcy, którzy przeżywają swingi na 100bi czasami nawet nie drgnie im powieka widząc taki spadek, nie mówiąc o graczach mtt czy jakichś HT (sitów i satelitek gdzie są swingi po kilkaset BI chociażby wycioreksa chyba na 300bi?)

Jakieś ograniczenie ile przegram dziennie, z tym, że możesz grać A+++ GAME i przegrać te 10BI - taki jest poker, może te swingi w cash bardziej bolą niż w innych odmianach? Nie wiem, ale proponuję na miesiąc się na inną grę przerzucić, kiedy doświadczycie swingów chociaż na 60BI to zmienicie nastawienie :f_drink:

Odpowiedz
Cytat