Przejdź do forum
Irytują mnie przegr...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Irytują mnie przegrane z ruskami.

21 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
2,210 Wyświetlenia
IceWhoo
Oldschool Grinder

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]MP3$5.19:///////;CO$1.93:///////;BU$9.86:///////;SB$5.46:///////;BB (Hero)$4.93:///////;MP1$5.16:///////;MP2$5.71:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with A:h, A:s.
2 folds, MP3 calls $0.05, CO folds, BU raises to $0.20, SB folds, Hero raises to $0.67, MP3 raises to $5.19, BU calls $4.99, Hero calls $4.26.

Flop: ($15.33) K:c, 7:c, 4:c (3 players)

Turn: ($15.33) 8:c (3 players)

River: ($15.33) 3:d (3 players)

Final Pot: $15.33.
Results follow:

Hero shows a pair of aces(A:h A:s).
BU shows a flush, ace high(Q:c A:c).
MP3 shows three of a kind, kings(K:h K:d).

BU wins with a flush, ace high(Q:c A:c).

Dostaje takie rozdanie i od razu na czacie idzie wiązanka na tępych pijanych rusków. Obaj moi oponenci to byli rosjanie.
Mimo tego iż zdaję sobie sprawę z tego, że jest to duży leak bo po takiej wiązance gość, który potrafi się również stackować z bottom pair może opuścić stół. Z francuzami kanadyjczykami jakoś takie przegrane mnie nie ruszają lubię z nimi czasami nawet popisać na chacie i ogólnie grę z nimi mogę zaliczyć do przyjemnych nawet gdy przegrywam.
Z ruskami jakoś nie mogę lightowo to tego podejść.
Co najdziwniejsze mam kilku znajomych Rosjan i są bardzo w porządku ale przy stolikach do rosjan podchodzę delikatnie mówiąc z rezerwą. Może to wynika z niechęci do samego ustroju w rosji.
Najchętniej wyłączyłbym czat zamiast tam bluzgać rosyjskich fiszy ale czasami pisze na nim ze znajomymi dlatego nie chcę z tego rezygnować.
Jest na to jakaś rada?

PS Może po prostu powinienem spasowac pre flop ale to byłoby głupie z ekonomicznego punktu widzenia.

20 odpowiedzi
eatmyroll
Poker Player

Osoby siedzace z Toba przy stoliku to nie sa Rosjanie, Amerykanie, Azjatyckie boty itd tylko nicki, ktorych glownym zadaniem jest dokladanie sie do powiekszania Twojego rolla.
Nie wysuwasz wnioskow na podstawie narodowosci, tylko readow i huda.
Przy stoliku nie ma miejsca na uczucia i sentymenty

jak to nie wysuwasz readow na podstawie narodowosci?

MatiKosa zawsze powtarzal, ze Szwedzi blefuja i ich callowal luzniej xD

ps jeb** ruskich

szok38
Elite Grinder

Z tymi fishami jest tak :
Ty walisz do nich bluzgi po całości a oni w tym czasie robią notkę :
Fish z Polski - tiltuje po pechowym rozdaniu z Rosjanami - Nie opuszczać stołu !
Jeśli już koniecznie muszę coś napisać na czacie , bo wytrzymać nie mogę... a wentyl musi puścić . To piszę w 99% zwyczajne : Nh _rolleyes: .Pomaga nie gorzej niż bluzgi...

Pozdro

ps.
Bardzo często zwracam uwagę z jakiego kraju jest oponent. Jeśli nie ma readów , Hud niczego nie uzbierał tp tym bardziej trzeba korzystać ze wszystkiego co się w tym momencie ma.

lechrumski
BlackMember

Jesli graja slabo to swietnie bo na nich bedziesz zarabial kase. Olej chata i przestan brac rzeczy osobiscie, zostaw ego za drzwiami. poker to gra w ktorej chodzi o podejmowanie jak najlepszych decyzji i zarabianie pieniedzy a nie udowadnianie komus czegokolwiek. Wyobraz sobie sytuacje w ktorej wygrasz 3 stacki od jakiego Rosjanina a w tym samym momencie stracisz 5 stackow na rzecz innych graczy. Bedziesz z siebie zadowolony? Probujac cos udowodnic przestajesz podejmowac najlepsze decyzje a zaczynasz koncentrowac sie na pokazaniu czegos innym graczom. Takie podejscie jest EV- nie tylko pokerowo ale tez zyciowo bo zamykasz sie na cala mase fantastycznych rzeczy jakich moglbys sie nauczyc od Rosjan.

Jesli masz problemy z akceptacja graczy z innych krajow to jedz na miesieczna wyprawe po Rosji:)

Denerwuje Cie ich ustroj? A jaki masz wplyw na to zeby go zmienic? Jaki wplyw na niego maja Twoi przeciwnicy? Postaw sie w roli bezstronnego obserwatora. Bogu ducha winien chlopaczek siada przed kompem. Otwiera flaszke, upija sie i zaczyna grac. Raz mu sie uda raz nie, w koncu oddaje cala kase i idzie spac. Po drugiej stronie zas jestes Ty - wkurzajacy sie na to ze fish smial wygrac od Ciebie stacka. A jemu naprawde nie robi to od kogo wygra tego stacka on chce sie zabawic, on wiue ze zle gra, przy okazi chce powkurzac na chacie innych graczy i jest zadowolony jak mu sie to uda, a Ty zamiast korzystac to przejmujesz sie tym:) Warto?

Wiech
Oldschool Grinder

Piszący na czacie coś więcej niż nh i thx, jest zawsze przeze mnie oznaczany kolorem żółtym i wiem, że jest tilciarzem, zawsze po przegranej zagra gorzej niż zwykle. Na takiego gościa bardzo dochodowa jest indukcja blefu na river po tym jak pechowo przegrał wcześniejsze rozdanie.

lechrumski
BlackMember

Napisane przez Wiech
Piszący na czacie coś więcej niż nh i thx, jest zawsze przeze mnie oznaczany kolorem żółtym i wiem, że jest tilciarzem, zawsze po przegranej zagra gorzej niż zwykle. Na takiego gościa bardzo dochodowa jest indukcja blefu na river po tym jak pechowo przegrał wcześniejsze rozdanie.

Nice! Do autora tematu, naucz sie wykorzystywac to ze ktos pisze tak jak np Wiechu to da Ci zdecydowanie wiecej niz wkurzanie sie i narzekanie na przegrane rozdania

jak mnie denerwuje jakis fish to mu wklejam taki znaczek ;)

><>

albo całe akwarium

<>< <>< ><> ><> ><> ><>

i od razu pomaga :D

Jak zobaczylem nazwe tematu, to sie zasmialem.
Mnie tez denerwuja, ale dlatego, ze pisza cyrylica. Zbierze sie dwoch lub trzech i gadaja, a ja nie wiem o czym.

A co do twojego problemu, to powinienes sam wiedziec jak sie opanowac. Ja bluzganie przeciwnikow uwazam za slabosc i nigdy tego nie robie. Zle mi sie gra z ludzmi, ktorzy najezdzaja na innych.

BTW juz ktorys raz z kolei ktos ma problem z ruskimi. Cos w tym musi byc.

Spawciu
PokerStrategist

Tak jak up, gracze powinny się porozumiewać w języku angielskim, warto też zwrócić uwagę na graczy z półwysepu iberyjskiego, oni po przegranym rozdaniu nie opuszczają stolików ;) nie żebym wkładał wszystkich do jednego worka ale na micro limitach nie spotkałem się jeszcze z dobrym graczem z Hiszpani czy Portugalii

JuelzWicco
PokerStrategist

Od gadaniu nie po angielsku jest moderator, zgłaszasz on daje upomnienie

Winnc
PokerStrategist

Ja nie mam w ogole włączonego czata i żyje :D
Mam po prostu włączoną inną zakładke;d

shin0bi69
PokerStrategist

Polacy ruskich nie lubią po prostu, zreszta pracowali na to wiele lat...

Spawciu
PokerStrategist
casalinga87
Oldschool Grinder

IceWhoo Autor wątku
IceWhoo
Oldschool Grinder

Dzięki za wpisy. Korzystanie z chata w negatywny sposób znacznie ograniczyłem szkoda mojego czasu na jakieś głupie gadki z fiszami.
Nh, well played to rzeczywiście wszystko co można pisać do jakichś fiszaków.
Ponad to doszedłem do wniosku, że skoro mam czas na głupie zaczepki to lepiej jak dorzucę stolik więcej bo dobrego gracza i tak nie zdenerwuje a tylko wygonie ze stołu jakiegoś fisza.

nie jesteś osamotniony w nielubieniu ruskich ;)

JuelzWicco
PokerStrategist

Zajebisty film ;d i końcówka najlepsza

szkoda tylko, że to nie przeciwko Rosjanom grał :P

doncamilloskate
Oldschool Grinder

Napisane przez anglin
nie jesteś osamotniony w nielubieniu ruskich ;)

Zupelnie jakbym ogladal swoja sesje...
Co sie odbije to trace na takich chorych akcjach :facepalm: