Przejdź do forum
Farmakologiczny dop...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Farmakologiczny doping mózgu. Ritalin, Adderall, Focalin, Provigil...

186 Posty
78 Użytkownicy
257 Reakcje
185.3 K Wyświetlenia
Antares404
PokerStrategist

Gdyby Vicktor tu napisał, że codziennie pije własny mocz i dzieki temu tak dobrze mu się gra, to jestem pewien, że połowa osób by też spróbowała xD

A tak serio Victor ćpiesz coś? Czy tylko jakieś kawki itp :D?

Odpowiedz
Cytat
donbolass
PokerStrategist

Zamiast bawić się w nootropiki, które stosowane bez odpowiedniej wiedzy mogą przynieść efekt całkowicie przeciwny od zamierzonego, polecałbym zmianę diety na taką, która odpowiednio odżywi mózg i ciało:)
Jeśli już macie odpowiednia dietę to z suplementów polecam ashwagandhe (witania ospała), regularne stosowanie może nawet obniżyć poziom kortyzolu o połowę, co dla ludzi którzy szczególnie narażeni są na stres (pokerzyści!) może dawać wspaniałe wyniki.
Poniżej badania:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2958355/

Odpowiedz
Cytat
JanyWins
BlackMember

.

Odpowiedz
Cytat
oceter
PokerStrategist

Żeby dobrze myśleć wystarczy dbać o swoje zdrowie. Leki którymi ktos chce wyciagnac kilka centow/dolarow sluza dla osob u ktorych rownowaga chemii mozgu, hormonow jest zaburzona. Stosujac takie srodki u osoby zdrowej, mozna jedynie doprowadzic do rozregulowania.

Odpowiedz
Cytat
tolkien1986
Oldschool Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
PiriPara
Oldschool Grinder

@JanyWins gruby stack:

nie wiem jak jestes w stanie ogarnac kawe ze 100g tluszczu, ja bym siedzial dluzej na tronie, niz bylby efekt. Z tego co kojarze to jeszcze do Alcara powinniens dorzucic Choline( via Marek Fisher ktorego wpisy na fb polecam: fitmaker fanapge ) ewentualnie EC GC

U
mnie

na poprawe skupienia, u mnie BPC z MCT i koko olejem , sublutiamina 300mg, Gotu Kola 400mg, Bacopa 400mg, Lion Mane 500mg.

Odpowiedz
Cytat
JanyWins
BlackMember

.

Odpowiedz
Cytat
oceter
PokerStrategist

To prawda glownie odnosilem sie so tego typy lekow, jednak mowisz juz o l-dopie i dmae. Generalnie organizm organizmowi nierowny wiec mozna by tak spekulowac czy "zdrowa osoba" istnieje - ale mi chodzi o konkretne substancje. Skoki energi w ciagu dnia itp rzeczy wynikaja z wielu czynnikow i nie musza byc chorobowe. Poprostu chce przestrzec ludzi probojacych manipulowac chemia mozgu. Cialo potrafi sie dostosowywac do nadmiernego przyjmowania danego srodka - znieczulac, zwiekszac zapotrzebowanie, uzalezniac. Jak sie mocno majstruje to musi jakos na to reagowac. A w wiekszosci wypadkow zdrowa dieta i wysilek fizyczny wystarczy do prawidlowego funkcjonowania - takze mozgu.
Jednoczesnie rozumiem tez ze niektorzy, odnoszac sukcesy traktuja swoje gre b. powaznie i jest to super cecha - ale lepiej nie przedobrzyc by sukcesy nie zamienily sie w zrobienie z siebie warzywa :P

Odpowiedz
Cytat

Cześć wszystkim!

Jestem tu zupełnie nowy i przyznaję że konto założyłem nie dla gry w pokera ale zainteresowania noontropami, a z tego co czytam to widzę że pojęcie macie o tym niemałe.

Czy wiecie co dzieje się z ohayonippon bo pisał że ma problemy zdrowotne a ostatni post jest z lutego 2017r. ?
Jako że przy moim statusie nie mogę wysłać priva mam pytanie do jego postu:

Napisane przez ohayonippon 17.01.2015, 03:04
mdpv, etylofenidat, metylofenidat, jak chcecie sie nabawic kardio jak ja - zapraszam. Stracilem czucie na koncu konczyn, ledwo ruszam lewą ręką, niewiadomo czy i kiedy przejdzie. Do kardiologa przestałem chodzić ze wzgledu że wole wierzyć że sie samo naprawi niż usłyszeć wyrok i nie wierzyć w nic.
A wszystko przez krótki epizod z małymi dawkami stymulantów.
Jeśli już chcecie sie bawić w nootropowe stymulacje, są mixy, znam mix po którym
Po uderzeniu, przy zamknietych oczach czy medytacji, napotkacie tak zywe obrazy wspomnień, równiez tych zapomnianych że głowa mała. Mówiąc w skrócie infomatyk napisał by po nim widowsa, bo tak dobrze klei się miliard info na raz.
Ale szczerze, to już kilka lat kiedy się w to bawie i tony książek przeczytanych mam na ten temat za soba. W moim przypadku, po prostu przeszedłem stan zawałowy w nocy, takiej jak kilka set innych ON. A kardiotoksyny zrobiły reszte. Nie polecam iść tą ścieżką.

Jakie to są mixy, jak je zdobyć i czy są w miarę bezpieczne? Czy w ogóle takie coś jest możliwe?
Bo w zdaniu "Nie polecam iść tą ścieżką" to przypuszczam że nie chodziło o te mixy tylko o "mdpv, etylofenidat, metylofenidat, jak chcecie sie nabawic kardio jak ja".

W ogóle to jeszcze nie brałem nic (poza piracetamem) z rodziny noontropów, narko, dopalaczy, itp.
Piracetam w postaci Memotropil 1200mg przez ponad rok, jakieś 2 - 4 tab dziennie. Dało to lepszy nastrój, zmniejszyło niezadowolenie z wyglądu mojego życia.
Jeszcze krople Dr Reckeweg R54 (tylko że to homeopatia więc nie wiem czy wypada tu o tym wspominać) - poprawiły nieco błyskotliwość.

Co do noontropów to chciałbym po nich osiągnąć/poprawić:

• poprawę pamięci, krótkotrwałej i długotrwałej
    - aby łatwiej przypominać sobie odległe czasy - np. dzieciństwo
    - aby dokładnie zapamiętywać to co "tu i teraz" - np. często podczas rozmowy z kimś po dwóch minutach nie pamiętam że o tym czy owym mi wspominał
    (ale tu chodzi chyba o to że nie koncentruję się dostatecznie na rozmówcy tylko w "tle" mam jeszcze jakieś inne przemyślenia)
    - by lepiej wchodziła nauka np. języka obcego
  • energię i chęć do działania - tak aby chciało mi się dążyć do zmiany w moim życiu, bo od jakiegoś czasu jest stagnacja.
  • pomysłowość, kreatywność, błyskotliwość
    - jak już będzie mi się chciało działać ;) to aby były pomysły jak tą energię wykorzystać
    - w kontaktach z ludźmi, rozmowach - abym od razu do głowy wpadała riposta/odpowiedź o nie po 5 min oraz aby "gadka" kleiła się cały czas.
  • koncentracja - aby skupić się na tym co "tu i teraz"
  • lepszy nastrój, pozytywniejsze nastawienie do swojego życia, samoocenę i pewność siebie
  • ... i jeszcze żeby po tym wszystkim pozostać sobą ;) bez jakiejś nadmiernej euforii albo zamienienia się w bezemocjonalnego Spocka

( hmm... czy aby przypadkiem nie oczekuję zbyt dużo... )

Poradźcie jakimi środkami przynajmniej do tego się zbliżyć, czy może któryś z tych wart jest zainteresowania:

Happy Bee
NZT Limitless
Noopept
Noopept rosyjski, rzekomo oryginalny

I jeszcze gdzie to kupić aby towar był raczej pewny i zawierał to co opisane, a nie np. zamiast noonpeptu jakąś mega dawkę kofeiny.
Z tego co szukam to jest to na allegro, nootropiki.pl, swissherbal.eu, suple.us. Natknąłem się też że z produktami Revange może być coś nie tak.

A może po prostu zażywać kurkumę + pieprz tak jak tu pisaliście?

Doradźcie coś, dzięki.

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000
PokerStrategist

Minęło już sporo czasu, także myślę, że można już o tym napisać, może uratuje to komuś zdrowie/życie. Założyciel tego wątku też był zafascynowany tymi wszystkimi chemicznymi substancjami. Został znaleziony martwy ze strzykawką leżącą obok. W jego pokoju było też z 30 pojemników z opisanymi rożnymi substancjami. W chwili śmierci miał 19 lat. Radzę się każdemu zastanowić czy aby naprawdę warto.

Odpowiedz
Cytat

Tak, czytałem w tym wątku że evLeisure nie żyje.

Tylko że ja nie zamierzam brać niczego dożylnie - tylko drogą żołądkową - tabletki ewentualnie noopept w formie czystego proszku.
Zdaję sobie sprawę że tabletki też bywają niebezpieczne ale chyba te wymienione wcześniej przeze mnie życiu nie zagrażają, co najwyżej nie będą działać tak jak jest to opisane.

Odpowiedz
Cytat
johnybananas
Oldschool Grinder

CZY ADMIN MOŻE ZABLOKOWAĆ TEN WĄTEK... BYĆ MOŻE URATUJE KOMUŚ ŻYCIE

Odpowiedz
Cytat
ErHB01
PokerStrategist

Napisane przez LAPA2000
W jego pokoju było też z 30 pojemników z opisanymi rożnymi substancjami.

on sporo grindowal wiec moze to byly pojemniki na szczyny

pokój jego duszy

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez johnybananas

Ale ja nie chcę zrobić sobie krzywdy - dlatego właśnie zapytuję społeczność światlejszą ode mnie w tym temacie.

Z tego co czytam Modafinil i Noopept nie wydają się być jakoś szczególnie groźne (przy właściwym stosowaniu).
Natomiast Adrafinilu wolałbym uniknąć bo obawiam się że będzie rypał po wątrobie (bo musi go przerobić do Modafinilu.

Odpowiedz
Cytat
HerrKoyot
PokerStrategist

Największy „ekspert” od tych spraw się zaćpał na śmierć.
A drugi od dawna pisał, że ma jakieś zagadkowe problemy ze zdrowiem

Jeśli od zdania na forum takich osób chcesz uzależniać swoje zdrowie, to obawiam się, że żaden doping mózgu nie pomoże...

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez HerrKoyot
Jeśli od zdania na forum takich osób chcesz uzależniać swoje zdrowie, to obawiam się, że żaden doping mózgu nie pomoże...

:f_thumbsup: Dobre. Słuszna uwaga.

Do takich ekspertów raczej podchodzę ostrożnie.
Może niepokojąco wygląda moje pytanie o mixy o których pisał ohayonippon. Pytałem o to z ciekawości, czy w ogóle taki środek może istnieć - bo opis jego działania przypomina ten z filmu o NZT.

Dlatego nim ewentualnie zacznę coś stosować (noopept, modafinil, kurkuma, żadnych hardkorów) aby poprawić u siebie to o czym pisałem to czytam o tym i zadaję pytania.

Odpowiedz
Cytat
malczos
PokerStrategist

Mam ponad 9 miesięczne doświadczenie z piracetamem, mogę opowiedzieć na priv.

Odpowiedz
Cytat
malczos
PokerStrategist

Napisane przez johnybananas

myślę, że Twój pomysł jest za bardzo EV-. To powinno zostać.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez malczos
Mam ponad 9 miesięczne doświadczenie z piracetamem, mogę opowiedzieć na priv.

Nie mogę wysłać priva bo musimy być "znajomymi". A nie mogę do Ciebie wysłać zaproszenia bo status mam zbyt niski.

Z Piracetamem w postaci Memotropilu 1200mg doświadczenie mam ponad roczne: 2 - 4 tab dziennie. Około pół roku już go nie stosuje.
Dało to lepsze samopoczucie. Co do pamięci i koncentracji to już nie pamiętam aby na mnie jakoś zauważalnie miało wpływ.

A jakie dawki brałeś i w jakiej postaci?

Odpowiedz
Cytat
malczos
PokerStrategist

2,4 g dziennie. Ja oprócz zalet typu lepsze zbieranie myśli, słów czy koncentracja dostrzegłem też wady: łatwiej było mnie rozdrażnić. Co czasami powodowało, że kłóciłem się o głupoty gdzie normalnie machnąłbym ręką, a po piracetamie musiałem kogoś koniecznie wypunktować. Kolejna wada: zwiększa się łaknienie na cukier i można łatwo przybrać na wadze.
Jeśli ktoś czasami ma problemy z wymową to po piracetamie raczej jąkać się nie będzie.

Odpowiedz
Cytat