Jeśli mogę na Ty
to Leszek poleasz jakąś literaturę dotyczącą panowania nad emocjami?Chodzi głownie,żeby naczuczyć się kontrolowac przy stole pokerowym(nie dawać telli)tak aby przeciwnicy nie dostrzegli mojego zdenerwowania związanego z dobrym układem bądź blefem
Hej,
Najlepsze jest to, że chociaż z pozoru chodzi o emocje to tak naprawdę ważniejsze są Twoje przekonania i podejście. Po pierwsze jeśli będziesz uważał, że blefowanie jest złe to będziesz wtedy dużo pokazywał. Druga sprawa wg mnie najważniejsza to intencje. Za każdym zachowaniem stoi pozytywna intencja. Zdenerwowanie, stres a zwłaszcza dyskomfort jaki objawia się w obliczu blefu jest efektem potrzeby uchronienia Ciebie przed stratami. To naturalna potrzeba sterowana przez Twój układ limbiczny. Musisz wejść na dużo wyższy poziom logiczny i zrozumieć, że blefowanie jest nieodłącznym elementem gry i pomaga Ci osiąganie swoich celów.
Jeśli chodzi o samo kontrolowanie emocji to znajdziesz dość sporo literatury na ten temat. Polecam zacząć od "wolność jest wszystkim a miłość to cała reszta" r. bandlera i o. fritzpatricka. W ogóle polecam wszystkie książki r. bandlera w tej kwestii - dużo przydatnych technik. Obejrzyj też mój trening "pozbywanie się niemiłych wspomnień" - też miał bardzo podobną tematykę
pozdr