Witam,
W wielu tematach na tym forum jest mowa o rozwoju osobistym i książkach, które warto przeczytać. Sam zainteresowałem się tym tematem i nie tylko ze względu na pokera, gdyż widzę ich zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia.
Jednak tych książek jest bardzo dużo i mi, jako osobie, która dopiero zaczyna się tym interesować ciężko jest powiedzieć czy dana książka jest warta przeczytania.
Są książki o pozytywnym nastawieniu, zarządzaniu czasem, motywacyjne, o szybszym przyswajaniu wiedzy itd. Od której dziedziny rozwoju osobistego zacząć? Od książek, które zmienią nasze nastawienie, może od technik szybkiej nauki, aby na przyszłość szybciej przyswajać wiedzę z kolejnych pozycji?
Prosiłbym Ciebie Leszku, jeśli mogę się tak bezpośrednio do Ciebie zwracać, o wypisanie kilku obowiązkowych pozycji, które trzeba przeczytać i dokładne nakreślenie od jakiej tematyki takich książek zacząć. Jeśli to możliwe, to wręcz nakreślenie jak wyglądała by teraz Twoja droga nauki gdybyś rozpoczynał wszystko jeszcze raz.
Może istnieją jeszcze jakieś źródła, które teraz nie przychodzą mi do głowy?
Pozdrawiam, Qbaloz
@edit
Oczywiście nie liczę, że wypiszesz pełno tytułów. Bardziej chodzi mi o tematykę książek + parę pozycji obowiązkowych.