Przejdź do forum
Downswing czy Leaki...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Downswing czy Leaki....

10 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,087 Wyświetlenia
hakunamatata1

Moja historia jest zawarta tutaj [FR]Małymi kroczkami ku marzeniom:) :nh Bloga ogolnie wszystkim polecam _biggrin:

Ale tak w skrocie w lutym wplacilem 60$ na 888 Poker mialem upswing do 160$ przeplacilem na starsy i zaczalem grac NL5.Szlo wysmienicie :fuckyeah Roll byl 230$ ale zaczelo sie olewanie :facepalm: ... nie moglem zrobic HMa wiec gralem bez i bez analiz i zaczalem z nerwami...Roll spadl do 90$ :rage: a po drodze kupilem HM2 podczas promocji i postanowilem sie wziac sie w garsc :f_thumbsup:

Po raz kolejny obejrzalem serie filmow Babla przeczytalem artykulu przeszedlem kurs w promocji od ''zera do bohatera'' :f_cool: Postanowilem rowniez wznowic bloga i wrzucac tam rece swoje przemyslenia itd po prostu bylem z siebie zadowolony :fdrink Doszedlem do waznych wnioskow nie patrzenia w kasjer podejmowania tylko dobrych decyzji bez liczenia $$ :f_thumbsup: Roll doszedl do 158$ i przenioslem sie na WPT Poker jak sugerowano mi w dziale ''Pokerroom dla Ciebie'' i zaczalem sesje na NL4.Po 2 sesjach Roll wyniosl juz 191$ i bylem bardzo dobrej mysli.Codzienne wrzucane rozdania czytanie innych blogow sesje z kumplem ktory rownie szybko niszczyl limity. _ugly:

I tutaj zaczynaja sie niestety schody ;/ Od jakis 12 sesji sa glownie na - albo na 0 :f_o: .Rozdania sa nadal wrzucane sesje z kumplem nadal czytanie blogow... :diamond:
Thorka rady sa dla mnie wszystkim i z tego najbardziej korzystam :heart:.Staram sie je eliminowac caly czas oraz pracowac nad swoim mindsetem i koncentracja ale w rollu nie widac jakos skokow :f_zZz:. Tak wiem ze kasa sie nie przejmuje tylko dobrymi decyzjami ale wczoraj to az mi sie lezka w oku krecila ze pracuje staram sie i nic :f_cry: ...moze ja sie do tego nie nadaje ?( moze to swing ?( a moze w czyms innym powininem szukac ?(
Mam nadzieje ze przyjaciele pokerzysci pomozecie i sprobujecie potraktowac ten temat powaznie z gory bardzo dziekuje :fdrink

Edit:Teraz jeszcze spojrzalem na staty i tak wstepnie to mam 12/9 19k hands WTSD 28 3-bet 2,4 C-bet 48

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
wqwlucky

Jezeli jestes zainteresowany to odezwij sie na gg to z zagralbym sweat z toba, tak w okolicach 11-12 gg 2piec5zero559

Odpowiedz
Cytat

Masz lipne staty na fr ale to tez może być ok na takim nl5. Co do downswinga to widze na forum coraz więcej takich postow jak twój i moim zdaniem to wynika z tego, że macie niewłaściwy ogląd sprawy.

Ten mityczny long run jest nieprawdopodobnie długi. Miałem okresy po 100k hands gdzie leciałem na 10bb/100, miałem też takie gdzie przez 100k hands byłem na 0 pre rakeback.
Mam znajomych bardzo dobrych pokerzystów, którzy mieli swingi po 40-60BI i to często nie jeden.
Takie są realia pokera, możesz grać w miare ok i być przez kilka miesięcy na 0.
Tylko że tego nie dowiecie się z ust przedstawicieli pokerstrategii bo cały biznes jest oparty na naganianiu frajerow,w konsekwencji zgarniania profitu z rakeu.
Co nie zmienia faktu że większość was, graczy nl2-nl25 ,ma spore leaki i załatanie ich dałoby wam większy winrate, w konsekwencji mniejsze swingi.

Odpowiedz
Cytat
johnybravo80

Ja się nie zgodzę z kolegą franeczek (mowa o mikrolimitach). I mówię tu po swoich doświadczeniach. Na NL2 - NL5, żadna sesja powyżej 1kh nie skończyła by się dla mnie na "-" gdybym nie popełnił głupich błędów (tych których jestem świadomy). Nie wiem jak jest wyżej, ale na tych mikro to zwykłe ABC fit or fold wystarcza (czasami jak się ma próbkę na oponentów można z blokerami light 3-beta strzelić, luźniej kraść blindy, jakiś float czy raise cbet na nietrafionym boardzie - ale to sporadyczne). I też teraz przekonuje się o tym na ZOOM. Jak gram zwykłe ABC sesja na "+", zaczynam kombinować zaczynają się stracone BI i sesja na "-". Oczywiście czym wyżej tym mniejsza przewaga nad przeciwnikami, co skutkuje większymi swingami w dół. Ale na mikro można mieć tak wielką przewagę nad większością, że te swingi praktycznie nie powinny występować.

Odpowiedz
Cytat
SzarikPies

Napisane przez johnybravo80
Na NL2 - NL5, żadna sesja powyżej 1kh nie skończyła by się dla mnie na "-" gdybym nie popełnił głupich błędów

bzdura, absolutna bzdura

Całkowicie podpisuję się pod postem użytkownika franeczek, niestety im dłużej gramy tym większe prawdopodobieństwo że będziemy doświadczać coraz dłuższych swingów (w obie strony :f_biggrin: )
Nie chcesz tego zaakceptować? -> nie graj w pokera, ew. zmień podejście do niego
Chcesz to zaakceptować? -> weź się za pracę w celu wyszukiwania leaków, kiedyś przyniesie to efekty

Odpowiedz
Cytat

Szarik - dlaczego wg ciebie na poczatku swingi sa krotsze a pozniej dluzsze?

Bezsensu :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
naturehol
johnybravo80

SzarikPies nie wiem co nazywasz downswingiem, ale na mikro nie popełniając błędów nie ma mowy o grze na zero bądź na minus. Chyba, że upswing to 20bb/100h a downswing to 2bb/100h. Bo jak masz przewagę skila na około 10bb/100h to nie ma mowy o grze na minus nawet na małych stosunkowo próbkach. I to działa na każdym limicie. Gra na 0 bądź na "-" na próbce rzędu 100kh oznacza tylko tyle, że ma się jakieś braki w umiejętnościach na dany limit (nie mylić, że to oznacz, że ktoś jest słabym). I tym zakończę ten temat.

Odpowiedz
Cytat
Fil1987

A ja się nie zgodzę z jednym - są też regularsi powyżej NL25, którzy mają ogromne leaki. Wszyscy je mamy i wszyscy mieć będziemy. Mało kto jest na tyle konsekwentny, by cały czas monitorować każdy hand jaki rozegrał i przeliczać/oszacowywać czy rozegrał go w 100% perfekcyjnie (pomijając fakt, że nasz subiektywizm już to z góry uniemożliwia).

Moim zdaniem znaaaczna większość pokerzystów, nawet tych naprawdę dobrych przeżywa głównie DS, bo skupiają się za bardzo na SD winnings, za mało na non SD. Przeważnie ci, którzy mają non sd zmierzające powoli w górę nie doświadczają nigdy DS, a jeśli są BE to nie więcej niż 20k handów.

Przytaczać możnaby bardzo wielu, którzy pisali, że mieli DS, natomiast część z nich po pewnym czasie jak mieli upa wrócili solidnie do analizy swojego DS i okazywało się, że to były głównie leaki.

Nie chcę bardziej rozwijać tematu, ale co można powiedzieć o DS, US, skoro znaczna większość tego forum zawierza niebywale w AI EV, która jest linią kreślącą jedno gigantyczne g***, dopóki nie stosujemy zaawansowanego filtrowania poszczególnych spotów;)

Powodzenia w poszukiwaniu leaków i życzcie mi tego samego, bo wiem, że niezależnie od mojego wyniku wciąż mam masę leaków - małych i dużych.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
SzarikPies

Napisane przez LUKLACH2
Szarik - dlaczego wg ciebie na poczatku swingi sa krotsze a pozniej dluzsze?

Bezsensu :ayfkm:

Nie bez sensu, tylko im dłużej grasz tym bardziej prawdopodobne będzie że trafisz na jakiś niesamowicie długi ciąg nieprawdopodobnych wydarzeń zwany potocznie downswingiem.

johnybravo80 - Też mi się wydawało kiedyś że mając dużą przewagę skilla swingi mnie nigdy nie dopadną ale byłem w błędzie. Nie wiem ile rąk zagrałeś w życiu ale - tak jak napisał franeczek - jak przez 100k rąk ktoś utrzymał winrate 10bb/100 nie oznacza że przez kolejne 100k rąk nie może być break even. Nie oszukujmy nowych/niedoświadczonych graczy o tym że tak nie jest, chyba nie o to tutaj chodzi

Odpowiedz
Cytat