Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Czas gry

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
631 Wyświetlenia

Siema,
chciałbym się was zapytać o czas gry, a tak konkretniej to graczy profesjonalnych.

Gram gry cash i zauważyłem, że u mnie czas sesji to jest max ale zupełny max 2h,
najczęściej po 1.5h już jestem zdekoncentrowany, dziwnie się czuje, często odpływam myślami itd.
Chciałbym zaznaczyć, że nie ma na to wpływu fakt, że wygrywam albo przegrywam w danej sesji, po prostu tak się dzieje zawsze, a może raczej zazwyczaj.
Dlatego stąd moje pytanie ile wy czasu jesteście w stanie poświęcić na sesje, co ile ewentualnie robicie sobie przerwę, jak podczas tej przerwy się zachowujecie itd.

Dodatkowo może macie jakieś materiały edukacyjne związane z tym tematem - bo może przeoczyłem coś na stronie...

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Pesymist

polecam po godzinie zapalić sobie , gorzej jak się nie ma co palić to wtedy opcja wc jeszcze jest ;p

Odpowiedz
Cytat
ilidek

Napisane przez Mokry318
Siema,
chciałbym się was zapytać o czas gry, a tak konkretniej to graczy profesjonalnych.

Gram gry cash i zauważyłem, że u mnie czas sesji to jest max ale zupełny max 2h,
najczęściej po 1.5h już jestem zdekoncentrowany, dziwnie się czuje, często odpływam myślami itd.
Chciałbym zaznaczyć, że nie ma na to wpływu fakt, że wygrywam albo przegrywam w danej sesji, po prostu tak się dzieje zawsze, a może raczej zazwyczaj.
Dlatego stąd moje pytanie ile wy czasu jesteście w stanie poświęcić na sesje, co ile ewentualnie robicie sobie przerwę, jak podczas tej przerwy się zachowujecie itd.

Dodatkowo może macie jakieś materiały edukacyjne związane z tym tematem - bo może przeoczyłem coś na stronie...

Pozdrawiam

jedna sesja to na ogół 4-6h. Czasem jak mam coś do zrobienia to pogram tylko 2-3h. Zdarzały się i przypadki, że ponad 7h ale to już jest trochę hardcore bo jak zejdę ze stolików to nie wiem co się dzieje kurde

Odpowiedz
Cytat
Dettifoss

Ja tam gram sesje 60-70min, tylko że to na zoomie więc mogę sobie pozwolić. Jeżeli grasz zwykłe stoły i jeszcze multitablingujesz to trochę sprawa się komplikuje, żeby odpalić tych 12 dobrych stołów zazwyczaj schodzi się kilka/naście minut więc trochę strata czasu jeżeli dopiero co się stoły odpaliły a tu już koniec sesji. Druga sprawa to ciężko zejść ze stołu jak ma się jakiegoś ultra donka lub kilku.

U mnie własnie przeciętnie po około godzinie zaczynam się drastycznie dekoncentrować. W przerwach - czil, trochę świeżego powietrza.
IMO według mnie najważniejsza sprawa to żeby podczas przerwy odejść od komputera, telewizora żeby po takim natłoku informacji podczas sesji dać głowie odetchnąć.

Odpowiedz
Cytat
venatici

Hej Mokry318,

Na wstępie piszę, że wypowiadam się teraz jako osoba prywatna, a nie przedstawiciel PokerStrategy.com
co prawda profesjonalistą nie jestem, ale może podrzucę Ci kilka rad, które uważam za dobre. Co z nimi zrobisz to już Twoja sprawa.

Każdy gracz ma swój indywidualny schemat. Nie można powiedzieć, że granie x czasu jest dobre i po tym czasie należy odejść od stolików bo następuje rozkojarzenie. Najlepiej jak będziesz obserwował siebie podczas gry i sam określisz jak długie sesje możesz grać.
Jeżeli danego dnia chciałbyś przeznaczyć na grę powiedzmy 10 godzin, ale maksymalnie ile potrafisz się skoncentrować jest 1 godzina. Zrób sobie przerwę. Ja na przykład po godzinie robię sobie 5-15 minut przerwy podczas których absolutnie nie siedzę przed komputerem!
Dodatkowo raz na jakiś czas robię dłuższą przerwę. Idę na spacer, albo pojeździć na rowerze. Tak 45 minut maksymalnie.
Co jeszcze możesz zrobić to pracować na swoją koncentracją. Podrzucę Ci artykuł o koncentracji, jeżeli będziesz chciał więcej to wierzę, że sam znajdziesz, a jak nie to się odezwij. Coś poszukamy :)

Koncentracja

Pozdrawiam _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Pesymist
nie palę :P a wc - co godzinę mi nie będzie dobrze służyć xD

Dettifoss, Venatici,
ja też gram zoom, tylko wydaje mi się, że mam problem pt. "sam nie wiem czy odpocząłem" -
chodzi o to, że po tej 1h-1.5h gry odchodzę od stołu, spacerek coś tam innego itd. (odchodzę od komputera) Wracam po tych 15 min i czuję się tak, że sam nie wiem czy jestem w stanie grać A game(brak mi pewności siebie), czy jestem w jakiś sposób pod wpływem tiltu, w konsekwencji każde zagranie czy to wygrane czy przegrane spędza mi sen z powiek, bo się zastanawiam ciągle czy powinienem je tak rozegrać a może inaczej - przy pierwszej sesji w dniu taka sytuacja nie ma miejsca...

Odpowiedz
Cytat