Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Dziennik

12 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
217 Wyświetlenia
rootpl
Oldschool Grinder

Miałem już bloga w dziale nl i w dziale challenge, w sumie to chyba w każdym z tych działów miałem po dwa, tu nie miałem, a powinienem mieć tylko tu.

Na dzień dzisiejszy o pokerze wypowiadać się nie powinienem bo nic wartościowego do powiedzenia nie mam, stąd nie będzie tu rąk, analiz i innych tego typu rzezy.

- Mam słomiany zapał,zaczynam i nie kończę
- Dużo mówię,mało robię
- Kłamię, ściemniam, kombinuję
- Lecę w kulki
- Mam wahania emocjonalne
- Zachowuję się nieodpowiedzialnie
- Niezdecydowany ( podoba mi się wszystko co ma fajny tyłek lub fajne cycki i nie jest facetem, nie ma mniej niż 16 lat i nie więcej niż 40 choć różnie to bywa haha )

Przypomniało mi się jak podbijałem do jednej babki,byłem bardzo bezpośredni, mieliśmy już wychodzić,no ale jej córka w klubie z kolegami dresami z gimbazy była, dobrze, że wyrozumiałych kolegów mam bo bez obicia mordy by się nie obyło.
Rozumiem córkę i z biegiem czasu wstyd mi, choć z drugiej strony każdemu trochę przyjemności nie zaszkodzi.

Ogólnie to chyba nie jestem normalny, a może właśnie to ja jestem. Temat na kiedyś.

Będę tu codziennie lał wodę.
Wpisy będę dzielił na następujące kategorie :

1. Po kofeinie
2. Po marehuainie
3. Na wkurwie
4. Na upswingu

Dziennik, pamiętnik, nikt tu raczej nic wartościowego nie znajdzie.

Ostatni czasy moje zainteresowania to :

- muzyka
- wały i wałki ( nigdy jeszcze żadnego nie zrobiłem, ale czymś interesować się trzeba )
- ja
- zachowania ludzi
- wszechświat, ufo, po co żyjemy itp.
- i kilka innych rzeczy, które pewnie wyjdą z czasem

To tyle póki co. Wszelka dyskusja mile widziana.

Można :

- wyzywać mnie
- wytykać błędy w moim myśleniu

To drugie jak najbardziej sobie cenię, potrafię spojrzeć na swoje wypociny i sposób myślenia krytycznie, także dyskusja ze mną nie pójdzie na marne, uczę się i lubię to robić, tylko nie pisać o pokerze ( strategiach pokerowych ).

Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość, za kilka lat temat ten będzie przykładem tego jak człowiek może się zmienić na lepsze, dlatego będę starał się tu opisywać wszystko, prawie.

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
rootpl Autor wątku
rootpl
Oldschool Grinder

5. Na zmęczeniu

Były miesiące gdzie robiłem 16h, teraz robię od poniedziałku do piątku po 12 i przyznam szczerze, że męczy mnie to trochę.

Za głupotę trzeba płacić. 3 lata studiów, była swoboda finansowa, mnóstwo wolnego czasu, mogłem to wykorzystać., zjebałem, jeden z największych błędów mojego dotychczasowego życia.

Jak jesteście na studiach to albo się uczcie, albo rozwijajcie jakąś umiejętność i najlepiej gdyby nie był to mięsiń piwny.

Choć z drugiej strony błędy to doświadczenie. Musiałem pójść do pracy, nauczyłem się dyscypliny, poznałem mnóstwo ludzi i codziennie poznaję nowych. Widziałem sporo, nauczyłem się trochę życiowych rzeczy.

Jak dziś pamiętam klienta, który promieniował, kurwa waliło od niego światło, myślałem,że jebany shipnął coś, już miałem mu wypalić ,, GL EKONOM " , ale to nie ship.
Okazało się, że nabrał kredytów na kupno domu i w tym tygodniu skończył morderczą zapierdalankę od poniedziałku do niedzieli na dwie prace, czyli prawie dzień w dzień po kilkanaście godzin przez 10 lat murzyńskiej roboty.

Także może i trochę się zmęczyłem, ale nie ma źle. Jutro jadę dalej z koksem.

Ciekawe cytaty, idóę do łóżka pomyśleć trochę nad nimi i nad życiem, a i o fajnych cyckach, które dzisiaj widziałem, niestety zasłonięte bluzką i kurtką były ;/

,,Wiele psów uważa obrożę za swoją własność."

,,Mędrzec wciąż szuka mądrości, głupiec ją znalazł."

Odpowiedz
Cytat
rootpl Autor wątku
rootpl
Oldschool Grinder

Leżąc wczoraj w łóżku wyluzowałem się, nie myślałem o niczym, patrzyłem przed siebie = w pustkę, w czarną otchłań nicości, taki stan przed jakby przed wejściem w oobe, i tak leżąc zdałem sobie sprawę,że kuresko bolą mnie plecy

trza się wziąć za zdrowie

pozdro

Odpowiedz
Cytat
rootpl Autor wątku
rootpl
Oldschool Grinder

Odpowiedz
Cytat
Gier32o
Oldschool Grinder

A popatrze sobie. Skad jestes?

Odpowiedz
Cytat
rootpl Autor wątku
rootpl
Oldschool Grinder

Z okolic Gliwic, 3 lata mieszkałem też w Toruniu.

Mustang, Dodge Challenger ew. Camaro jakieś ładne, muszę to mieć.

Odpowiedz
Cytat
Gier32o
Oldschool Grinder

O, belchatowskie tablice. Przypadek? :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
rootpl Autor wątku
rootpl
Oldschool Grinder

Zdjęcia znalezione na polskim forum Mustanga :)

Murzyny dorwały pedofila

Odpowiedz
Cytat

Śledziłem Twojego bloga w dziale n, śledziłem challenga w dziale z sukcesami, to i teraz pośledzę sobie tego bloga. A jest mi to o tyle na rękę, że jest w tym samym dziale, co mój skromny blog :coolface:

Odpowiedz
Cytat
rootpl Autor wątku
rootpl
Oldschool Grinder

- Gdzie mogę spotkać Boga?
- Jest właśnie przed tobą.
- Dlaczego więc nie udaje mi się Go zobaczyć?
- A dlaczego pijakowi nie udaje się zobaczyć własnego domu?
Nieco później Mistrz powiedział:
- Staraj się odkryć, co czyni cię pijanym.
Jeśli chcesz widzieć, musisz być trzeźwy.

Nowy rok !

Jakieś cele ?

Stale pokonywać samego siebie, nic konkretnego. Małymi kroczkami dążyć do bycia lepszym, brak sprecyzowanych celów. Dawać z siebie wszystko.
Nasze życie, nasze nawyki przekładają się na to jacy jesteśmy przy stołach i poza nimi. Ostatnio dużo myślałem.
Nie będę skupiał się tylko na poprawie swojej gry, będę wałczył z własnymi poza pokerowymi słabościami. Wierzę, że doprowadzenie życia osobistego do ładu i składu przełoży się na wszystko z czym mam styczność. Bycie wartościowym człowiekiem.

Za czasów szkoły byłem dużo większym leniem niż teraz ,zaowocowało to min. brakiem prawa jazdy, zacząłem ostatnio naukę.
Nabierając coraz większej swobody, komfortu prowadzenia czterech kółek zauważyłem, że im większe doświadczenie tym mniej uwagi poświęcam na szczegóły, podstawy, coraz bardziej automatyzuję swoją jazdę, co może być dobre, a może być też zgubne. Wszystko zależy od nauczyciela. W życiu sprawa jest dużo bardziej skomplikowana.

Idąc tym tokiem rozumowania, każdy z nas ma zachowania, które powtarza nieświadomie, a które niekoniecznie są dobre. Największy problem to ich wyłapanie bo skoro myślimy w dany sposób od dłuższego czasu to prawdopodobnie dana myśl zakorzeniła się tak głęboko, że trudno będzie wychwycić jej leaki, nie mówiąc już o reorganizacji.

Jest to jak najbardziej możliwe. Zmieniamy cały system, wymiana oprogramowania, trzeba tylko wiedzieć jak to zrobić by nie popsuć czegoś, tak jak z komputerem. Zaczyna się wieszać i mulić, czas coś zmienić. Jeżeli się na tym nie znamy to możemy narobić jeszcze większego bałaganu,a wtedy naprawa będzie wymagała jeszcze większej pracy, wiedzy.

Bo gdyby się tak nad tym wszystkim zastanowić to wszystko można rozłożyć na czynniki pierwsze. Nie chodzi o to co myślimy, ale jak myślimy, jakie zadajemy sobie pytania, które sprawiają, że tak, a nie inaczej pomyśleliśmy [?]

Ja zaczynam pracę od czegoś takiego :

1. Zachowania, myślenie, nawyki które wiemy, że są błędne, jesteśmy świadomi tego, że są one dla nas destrukcyjne.

2. Przeciwność punktu wyżej, nie wiemy, że źle myślimy, robimy. Tutaj sprawa się komplikuje, ale o to chodzi.
Pomocne będą książki, artykuły, uwagi ludzi tych na forum jak i tych otaczających nas na co dzień. Każdy komentarz w naszą stronę jest brany na warsztat, także zachęcam do pomocy.

"Dopóki nie uczynisz nieświadomego - świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem."
C.G.Jung

lub wariancją hahaha :D

Ja tej wiedzy nie mam, ale mam coś dużo bardziej przydatnego... czas, który stopniowo będę zamieniał w potrzebną wiedzę. Mam książki, mam internet, pozostaje mi dobra selekcja wybieranych materiałów.

Następny wpis to będą wyciągnięte strategie, wnioski z książki 59 sekund.
Pozdro !

Odpowiedz
Cytat
rootpl Autor wątku
rootpl
Oldschool Grinder

Ale czad !!! Rozpierdol

Odpowiedz
Cytat
rootpl Autor wątku
rootpl
Oldschool Grinder

W tym tygodniu skupiam się na tym co robię w danym momencie i angażuję się w 100% w wykonywane zajęcie, nie myślę co będę robił potem, ani co robiłem wcześniej.

Nie oceniam nikogo i niczego, akceptuję to, nie zastanawiam się czemu, po co, dobrze lub źle, mam wyjebane.

Opanować umysł czas zacząć.

Odpowiedz
Cytat