Przejdź do forum
MB - Pojedynek 3 - ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kto wygra ? Sonda została utworzona na wrz 27, 2010

[Zamknięte] MB - Pojedynek 3 - Obi Wan Kenobi vs. Predator

38 Posty
20 Użytkownicy
0 Reakcje
11.8 K Wyświetlenia
Mooris
PokerStrategist

POJEDYNEK 3 - WHO WILL WIN ?

OBI WAN KENOBI

Obi-Wan Kenobi– jeden z głównych bohaterów Gwiezdnych wojen. Rycerz, a następnie mistrz Jedi. Z reguły posługiwał się niebieskim mieczem świetlnym - technika dostosowana jest przede wszystkim do wykorzystania w obronie, w szczególności przed wiązkami z blasterów i innej broni palnej i miotanej, choć sprawdza się również w defensywnej szermierce. Jedi zespala się z Mocą i wyczekuje ataku, aby go odbić lub skierować przeciw napastnikowi.

VS.

PREDATOR

Predator - Predator / Yautia - Predator jest rasą galaktycznych łowców, polujących dla sportu i sławy. Yautia mimo struktury plemiennej i dość prostego sposobu myślenia dysponują zaawansowaną technologią, służącą głównie do przeżycia w trudnych warunkach i do zabijania. Posiada potężne uzbrojenie. Zwykle jest niewidzialny a to dzięki polu maskującemu. Większość ataków kończy się śmiercią ofiary. Te stworzenie naprawdę może zrobić krzywdę. Predatorzy mają także maskę która umożliwia im uruchomienie odpowiednich trybów widzenia. Potrafią widzieć w podczerwieni oraz ultrafiolecie.

Kto jest faworytem w tej walce ? Jakie macie typy ? Jeśli macie ochotę, popuśćcie wodze fantazji i może opiszcie jak takowa walka miałaby wyglądać. Jednym słowem...who will win ? :)

37 odpowiedzi
Thorek
Oldschool Grinder
shovi
Oldschool Grinder

Pierwsze primo - nie podoba mi się, że taki bujny w porównaniu do Kenobiego walnąłeś predatorowi :f_mad: lekki rigged imo!

Ale spoko, mój mistrz jedi i tak go rozniesie!

Niech się kosmita kamufluje, Kenobi za pomocą mocy i swoich nadludzkich zdolności wyczuwania bez problemu będzie miał go ciągle na oku i nie pozwoli mu się do siebie zbliżyć - odpychając go Mocą!
A jak się już z nim trochę pobawi, to jednym skokiem do niego doskoczy i posieka go na kawałki albo po prostu ciśnie mu w head'a swoim lightsaber'em!
May the Force be with you, Obi-Wan! o/

TimotheeS
Elite Grinder

Bardziej lubię Predatora, ale vs Moc może być ciężko.
Jednak głos za ulubieńcem ;)
Predators FTW!

Puściłem wodze fantazji i zdecydowałem, że Predator jest większym kozakiem od Obi-Wana.

Tamten może sobie motać Storm Trooperów, ale przeciwko Predziowi nie ma szans.

Dajesz Predatorze!

Mooris Autor wątku
Mooris
PokerStrategist

Napisane przez shovi
Pierwsze primo - nie podoba mi się, że taki bujny w porównaniu do Kenobiego walnąłeś predatorowi :f_mad: lekki rigged imo!

Ale spoko, mój mistrz jedi i tak go rozniesie!

Niech się kosmita kamufluje, Kenobi za pomocą mocy i swoich nadludzkich zdolności wyczuwania bez problemu będzie miał go ciągle na oku i nie pozwoli mu się do siebie zbliżyć - odpychając go Mocą!
A jak się już z nim trochę pobawi, to jednym skokiem do niego doskoczy i posieka go na kawałki albo po prostu ciśnie mu w head'a swoim lightsaber'em!
May the Force be with you, Obi-Wan! o/

Oczywiście nie było to zamierzone :) Powiedz co mam dopisać do Obi'ego :)

shovi
Oldschool Grinder

Hehe, oczywiście pół-żartem to napisałem, bo wiadomo, że każdy tak czy siak kieruje się w głosowaniu "lubię/bardziej lubię/nie lubię" :)

no ale możesz coś tam rzucić o jego technice walki mieczem - soresu:
Dostosowana jest przede wszystkim do wykorzystania w obronie, w szczególności przed wiązkami z blasterów i innej broni palnej i miotanej, choć sprawdza się również w defensywnej szermierce. Jedi zespala się z Mocą i wyczekuje ataku, aby go odbić lub skierować przeciw napastnikowi.

I mały cytat Kenobiego, odpowiedni do konfrontacji z Predatorem:
"Oczy cię mamią. Nie ufaj im!"

Edit: oooo, w pizdu... już widzę, że Predator wygra tę rundę ;( ;( ;( :f_o:

Majare
PokerStrategist

Izi Obiłan. Fatality przez ścięcie łba

kfas
Elite Grinder
Mooris Autor wątku
Mooris
PokerStrategist

Napisane przez shovi
Hehe, oczywiście pół-żartem to napisałem, bo wiadomo, że każdy tak czy siak kieruje się w głosowaniu "lubię/bardziej lubię/nie lubię" :)

no ale możesz coś tam rzucić o jego technice walki mieczem - soresu:
Dostosowana jest przede wszystkim do wykorzystania w obronie, w szczególności przed wiązkami z blasterów i innej broni palnej i miotanej, choć sprawdza się również w defensywnej szermierce. Jedi zespala się z Mocą i wyczekuje ataku, aby go odbić lub skierować przeciw napastnikowi.

I mały cytat Kenobiego, odpowiedni do konfrontacji z Predatorem:
"Oczy cię mamią. Nie ufaj im!"

Edit: oooo, w pizdu... już widzę, że Predator wygra tę rundę ;( ;( ;( :f_o:

Dodane

marcinshark
Oldschool Grinder

Obi +1 bez problemu

Mooris Autor wątku
Mooris
PokerStrategist

Ja oczywiście oddaje głos na ukochanego Predatora :)

Pa pa Obi Kenobi ;)

KudlatyPL
PokerStrategist

miecze świetlne nie odbijają pocisków plazmowych
jestem w błędzie?

shovi
Oldschool Grinder

Obi-Wan jest na zajebiaszczy, a co za tym idzie jego miecz zapewne też! Dlatego sądzę, że odbija plazmę izi :f_biggrin:
BTW - Kenobi odrobił straty do brzydala! o/

Zależnie od otoczenia walka trwałaby albo 30 sekund albo parę minut.

Zwycięstwo Obi Wana, podejrzewam że wsunąłby tu perfecta. Jedyną przeszkodą może być walka w dżungli, bo predator mógłby przez chwilę tam jakoś uciekać.

Ale co do samego wyniku walki to nie mam wątpliwości; to tak jak zrobić pojedynek chińczyk zabójca vs. gruba, bojąca się myszy kobieta, która zalazła mu za skórę. Wiadomo kto wygra, tylko pytanie ile czasu to zajmie.

Mooris Autor wątku
Mooris
PokerStrategist

Nie no proszę Was, nie mówcie, że już wygrywa Obi...

Powinna być tez opcja remis bo predator może złapać obiego i włączyć autodestrukcje :rage: :f_biggrin:

shovi
Oldschool Grinder

Bo Obi-Wan to jest kozak nad kozaki! Imo najlepszy Jedi evah!
No wiadomo, jedynie Joda był lepszy w dziedzinie posługiwania się czystą Mocą!
Pewny siebie, waleczny, ambitny, odważny! _cool:

Mooris Autor wątku
Mooris
PokerStrategist

Już tylko 4 głosy straty do obi kenobi :)

shovi
Oldschool Grinder

Powiem, że podoba mi się ta walka, zacięta! Chłopaki się nie szczędzą... ale oczywiście przewagę ma lepszy:D
Dobra Mooris, można zamykać topic _p: