Witam, czy wyplacanie hajsu z poker roomu jest bezpieczne na revoluta? No bo jak wiadomo sa tam normalne kursy wymiany waluty i jest lepiej niz na powiedzmy skrillu, jak mnie ktos zglosi do skarbowki, ze mam nielegalny dochod to bedzie to mozliwe faktycznie do zweryfikowania, ze przelewy na revolut pochodzily z poker roomu? Nie sledzilem tej sytuacji, wiec jakby ktos podpowiedzial jak to teraz wyglada to byloby spoko. Pozdro
Korzystam z Revolut od samego początku jego powstania , ale ja do kwot tak 500Euro . Jeszcze nie znam przypadku jakiegokolwiek problemu z płatnościami na ten bank. Oczywiście ja dużo korzystam z Revolut do innych rzeczy, wymiana walut, zakupy przelewy jest tego dużo więcej niż przelewy do Pokera. Ogromnie ciężko było by to weryfikować .
Wiem, ze jesli chodzi o platnosci jest to sprawdzona marka, chodzilo mi bardziej o to czy w razie jakiejś kontroli przekazuja informacje dotyczące przelewow i czy moze z tego wyniknac jakis przypal
Z polskiego portalu:
"Zapytaliśmy zresztą support Revoluta o tę sprawę i dostaliśmy potwierdzenie informacji:
"Obecnie wszystkie wpłaty na platformy związane z hazardem powinny być wewnętrznie przez nas blokowane. Jeśli polski Urząd Skarbowy zwróci się do nas odnośnie podejrzanej działalności użytkowników, jesteśmy zobligowani do przedstawienia im wymaganych informacji. Licencji bankowej w Polsce jeszcze nie posiadamy, jednak jest to obecnie „praca w toku”. Nie ma jeszcze ustalonej daty uzyskania takiej licencji."
Skrill/netteler/ecopayz/muchbetter. Poczytaj co Ci bardziej odpowiada i gdzie.
Z tego co widze obecnie przelewy na konto bankowe ze Skrill są teraz zupelnie darmowe, a kiedyś jeden przelew kolo 25zł kosztowal, takze polecam tą opcje
Złego słowa nie powiem o następującej kombinacji: GG Poker lub jakikolwiek inny room -> Skrill-> przelew z wirtualnej karty Skrill na Revolut-> bankomat np Euronet
Po wypłacie 501$ z GG (pobrali 1$ prowizji) na Skrill i przelaniu na Revolut miałem 2200 zł bez kilku groszy. Z bankomatu zgarnąłem 2150 zł (koszt prowizji 27 zł) i zostało na jeszcze trzy duże hot-dogi
Od 1 lipca revolut staje się bankiem, więc wypłaty nie będą się specjalnie różniły od tego jakbyście wypłacali na pko np.
ale IBAN bedzie litewski chyba ze sam zmienisz? a po drugie po co wyplacac bezposrednio? skoro mozna najpierw np na skrill a potem na revolut? to tak samo jakbyscie ze skrilla na konto bankowe wyplacali
I tak nie używam revoluta, więc chciałem wczoraj zamknąć. Od ponad 2 lat na koncie 1.89 zł. Naprzód zablokowało mi procedurę zamykania bo "są jeszcze środki na koncie". W lidl-u kupiłem jakiegoś batonika za dokładnie te 1.89. Zapłaciłem kartą revoluta. Wyzerowało mi stan konta. Dzisiaj znowu więc chcę zamknąć konto ze stanem 0, a tu że przetwarzanie transakcji (zakup tego batonika) ma trwać do 1 lipca. 8 dni. Zaczynają mnie wkurwiać.
Napisane przez yellowsock
I tak nie używam revoluta, więc chciałem wczoraj zamknąć. Od ponad 2 lat na koncie 1.89 zł. Naprzód zablokowało mi procedurę zamykania bo "są jeszcze środki na koncie". W lidl-u kupiłem jakiegoś batonika za dokładnie te 1.89. Zapłaciłem kartą revoluta. Wyzerowało mi stan konta. Dzisiaj znowu więc chcę zamknąć konto ze stanem 0, a tu że przetwarzanie transakcji (zakup tego batonika) ma trwać do 1 lipca. 8 dni. Zaczynają mnie wkurwiać.
to akurat nie wina revoluta . Z kart zawsze schodzi z opóżnieniem. Jak ja płace z Getin banku kartą za paliwo w piątek to środki blokuje od razu ale ksiegowanie jest gdzies w okolicy wtorku
Przepraszam, nie piszę dobrze po polsku.
Сzy ktoś wie o karcie paysera? Także litewski jak revolut.
Сzy ta karta nadaje się do bezpiecznego wypłaty pieniędzy z pokera?