Przejdź do forum
Rake na nl50 stolik...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Rake na nl50 stoliki regularne GG POKER

11 Posty
10 Użytkownicy
34 Reakcje
3,738 Wyświetlenia
klz03
BlackMember

Siema. Czy waszym zdaniem te gierki są w ogóle do pobicia? Rake jest horrendalny, rakeback póki się nie przegrinduje z pół roku to też ameryki nie ma. Czytam różne fora i widzę bardzo niepochlebne opinie o tym poker roomie. Osobiście jak wbiłem na 50siątki to płacę majątek w rake w porównaniu do 25iątek. Macie jakieś przemyślenia? Ja się chyba będę ewakuował jednak.

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
ZolnierzSkez
Oldschool Grinder

Oba limity mają rake 5% i cap na 8 bb, więc nie powinno być różnic.

Odpowiedz
Cytat

Na szybkich stołach jest CAP 3bb, więc może spróbuj tego formatu

Odpowiedz
Cytat
klz03 Autor wątku
klz03
BlackMember

No właśnie tam jest ten problem, ze są te tabelki rake, jednak oni pobierają tez rake na preflopie, co dla strategi dużo 3betujacych i 4betujacych jest pewnie zabójcze. Druga sprawa taka, ze nie ma dokładnie wyszczególnionego przy jakiej wielkości puli jest naliczany CAP. Bo może być tak (chociaż nie jestem pewien), ze na NL25 i NL50 jest to 50$, wiec dla nl25 musisz sie praktycznie wystackowac żeby był pobrany cap, a dla nl50 wystarczy pot 100bb. I tak to trochę wygląda. Na nl25 w 6h gry mniej więcej robiłem 2500 fish points, a na nl50, grając dokładnie tym samym systemem, robię 12k fish points. No to przy rake 2krotnie większym powinno być tych fish pointsow z 5-6k.

Jeszcze kwestia PVI:

PVI Stands for "Player Value Index"
GGPoker's advertised rake chart for each game is easy to find:
On the "House Rules" page use the drop-down "Games" to select the game to view.
Example: Texas Hold'em

These charts show the amount taken from the pot and -- as far as I can tell are correct. I compared the amount shown by PokerTracker as "rake" to the amounts in the charts, and they were almost exactly correct.

When you win a pot, you win everyone's contribution to the pot, minus the rake, the same as every other poker site.

On almost all other poker sites, you get credit for the rake in proportion to the amount you contributed to the pot.
So in a $10 pot, with $1 rake if 1 player put in $5 and two others put in $2.50 each, one player would be credited with $0.50, and the other two would be credited with $0.25
PokerStars uses this system -- or did -- I didn't verify this.

Not on GGPoker.
On GGPoker the PVI determines how much of that $1 is credited to you.
A player with a very low PVI may get $0.01 and a player with a very high PVI may get much more.

The cashback (not really rakeback) is based on the total of rake credited to you using the PVI formula -- which no-one knows.

Sites like PokerStars -- although they may divide the rake proportionally -- they assign the reward points for the rake preferentially to some players.

A co do rush and cash to grałem troszkę tam tego, i jak dla mnie stawki nl25/nl50 są praktycznie nie do pobicia. Reg fest niesamowity, może dopiero jak się wbije wyższy status i ma się te 50% 'cashbacku' z softu, to wtedy.

Odpowiedz
Cytat
Pawez0
Oldschool Grinder

Dokładnie miałem taki sam przeskok jak mówisz range 60k robiłem miesiąc na 25 a na 50 w tydzień bym dał radę coś nakombinowali z tym rakiem i pewnie przez to ciężej mi się było przebić przez 50.

Odpowiedz
Cytat
klz03 Autor wątku
klz03
BlackMember

Napisane przez Pawez0
Dokładnie miałem taki sam przeskok jak mówisz range 60k robiłem miesiąc na 25 a na 50 w tydzień bym dał radę coś nakombinowali z tym rakiem i pewnie przez to ciężej mi się było przebić przez 50.

Ta struktura rake jest dla mnie masakryczna. Wygląda to tak, że najlepiej budować bankroll na nl25, a potem shotować nl100, bo tam cap rake masz tylko 1$ więcej niż na nl50.
To jest sick. Nl25 cap rake 2$, nl50 cap rake 4$, nl100 cap rake 5$. To jaki jest w ogóle sens grania nl50 stolików regularnych na tej stronie?

Odpowiedz
Cytat
mycka86
PokerStrategist

https://www.primedope.com/online-poker-rake-comparison-rake-calculator/

Tu masz całkiem realne wyliczenia dla różnych softów. Nigdzie nie ma wyższego rake'u. Ja na gg na dużych próbkach oddawałem 12.3bb/100 na nl100 i 10.2bb/100 na nl200. Jak grasz dużo i nie przegrywasz to masz PVI 0.3 czyli nawet jak wyrobisz najwyższe statusy to masz realny rb 15% lub 16,5%. Z leaderboardami i jackpotami można dobić do 30-35%. Soft jest przyjemny do multitablingu i o każdej porze masz duży traffic, ale nie masz trackera. Sam musisz ocenić czy warto.

Odpowiedz
Cytat
Miloszpoker2
Oldschool Grinder

Dzięki za ten temat. Sam gram nl50 i zastanawiałem się nad przerzuceniem rolla z starsów tam ale po tym co tu zobaczyłem chyba dam sobie spokój ;)

Odpowiedz
Cytat
klz03 Autor wątku
klz03
BlackMember

Myślę, że da się wygrywać na tych stawkach, ale nie jest to takie proste jak się początkowo może wydawać. Granie na gg poker moim zdaniem to inwestycja na co najmniej dwa lata. Oczywiście jak zaczyna się grać z wyższych stawek to ten czas na wbicie statusu będzie mniejszy, ale trzeba się wtedy pogodzić z płaceniem dużego rake przy mały rb. Bez dobrego dodatkowego deala ja bym się tam nie pakował.

PS rzeczywisty rb w porównaniu do tego co piszą na sofcie, trzeba podzielić mniej więcej przez 2.

Odpowiedz
Cytat
MaNTissS
Elite Grinder

Napisane przez klz03
Siema. Czy waszym zdaniem te gierki są w ogóle do pobicia? Rake jest horrendalny, rakeback póki się nie przegrinduje z pół roku to też ameryki nie ma. Czytam różne fora i widzę bardzo niepochlebne opinie o tym poker roomie. Osobiście jak wbiłem na 50siątki to płacę majątek w rake w porównaniu do 25iątek. Macie jakieś przemyślenia? Ja się chyba będę ewakuował jednak.

Mam podobne przemyślenia, byl cashaout rolla do krypto, pewniejsze ;)
To się zrobiła skala rake (podatkowa) podobna do państwa prowadzonego przez PiS. Te ochłapy które rzucają są prawie nic nie warte

Odpowiedz
Cytat
Bolexx
Oldschool Grinder

Po przejściu z unibet gdzie rake i cap są jedne z najniższych online rzeczywiście ma się wrażenie że mimo wygrywania $ znikają, do tego nie wiadomo ile realnie % zwrotu otrzymasz bo te % na ich stronach dotyczą chyba tylko największych dawców, wygrywając na cash choć trochę, od razu jesteś mocno "ucinany".

Odpowiedz
Cytat