Przejdź do forum
GG MTT a blindy - z...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

GG MTT a blindy - zmiana stolika

8 Posty
4 Użytkownicy
11 Reakcje
668 Wyświetlenia
fastest10
Poker Player

Cześć wszystkim,

jestem nowym graczem na GG do tej pory grałem na konkurencyjnym sofcie, pytanie za 100pkt, czy gg soft naprawdę jest aż tak archaiczny, sytuacja sprzed wczoraj, gram turniej turbo, faza przed bubblem, jestem na BB jestem na SB po czym następuje zmiana stołu i trafiam ponownie na BB i SB to jest jakiś dramat przy takim sofcie jak kalkulować grę na shorcie, 4 układy z rzędu i zbieram wszystkie ciemne, na konkurencyjnym sofcie to było niedopuszczalne...jak macie spostrzeżenia, obserwacje własne, przy tylu prosach reklamujących GG problem musi być znany, przecież skok z blindów na blindy jest łamaniem zasad., powinienem otrzymać miejsce za blindami na nowym stole. Zadałem pytanie na facebooku na grupie dla Polaków na GG, pytanie do Admina i ten za przeproszeniem cham, zawiesił mi możliwość komentowania, a było to zwykłe pytanie jak tutaj. Dziwna polityka zaczynam się wku...delikatnie ujmując, pozdrawiam serdecznie.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
PhoenixAssassin
Poker Player

Z tego co się orientuję, to na starsach było identycznie. Nawet jeśli się mylę, to przecież to bez znaczenia, bo to działa w dwie strony. Możesz się zbliżać do blindów i z UTG cię przerzuci na BTN, w longrunie sytuacja b/e.

Odpowiedz
Cytat
fastest10 Autor wątku
fastest10
Poker Player

niestety źle kojarzysz na starsach nigdy tak nie było, zdarzało się w drugą stronę owszem z korzyścią dla grającego ale nigdy w ten sposób, że z blindów wpadałeś na blindy, NIGDY.

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin
Poker Player

Jeśli zdarzało się z korzyścią dla gracza, to musiało zdarzać się też z niekorzyścią. Wiele dobrego o starsach można powiedzieć, ale niestety na buttonie każdy nie grał cały czas

Odpowiedz
Cytat
mampokera
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
fastest10 Autor wątku
fastest10
Poker Player

Napisane przez PhoenixAssassin
Jeśli zdarzało się z korzyścią dla gracza, to musiało zdarzać się też z niekorzyścią. Wiele dobrego o starsach można powiedzieć, ale niestety na buttonie każdy nie grał cały czas

Ok, daleki jestem od trolowania tematu, dla mnie to jest jest przykra niespodzianka bo przejściu ze starsów, grałem tam od 2006 roku, niektórzy pewnie się jeszcze wtedy nie urodzili, nie marnując czasu, wg. mnie ma to duże znaczenie, jest niesprawiedliwe, soft pod tym względem jest do dopracowania, na starsach nigdy ale to nigdy powtarzam nie spotkała by Was sytuacja blindy na blindy po blindach zdarzało się, że jak otrzymałeś miejsce na SB to czekałeś jedną kolejkę bez kart, można tu pisać na temat EV+- itp. jednak sytuacja tego typu nie powinna mieć miejsca zwłaszcza w turbosach gdzie często grasz na 10 a nawet 5 blindach.

Odpowiedz
Cytat
PhoenixAssassin
Poker Player

A racja, przypomniało mi się, że na starsach w tej sytuacji po prostu czekało się na pozycję CO. Nie zmienia to faktu, że nic na tym procederze nie stracisz, longrunowo w dalszym ciągu sytuacja b/e.

Odpowiedz
Cytat
FulHaus
PokerStrategist

No jak grałem turki na starsach i unibecie, a teraz na wpt, to właśnie tak jest, że się jedno rozdanie czeka, a na GG mają na to wyjebkę.

Odpowiedz
Cytat