Przejdź do forum
wpłata moneybookers

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] wpłata moneybookers

23 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
3,430 Wyświetlenia
FiSH9471
Poker Player

Witam

Mam mały problem z wpłatą na ftp poprzez moneybookers.
Problem w tym że waluta na moim koncie to pln, a przy opcjach wpłaty na ftp nie mam opcji pln. Waluty na moneybookers zmienić nie mogę.

Jak więc dokonać wpłaty ze środków które już są na moneybookers ?

22 odpowiedzi
nickunknow
PokerStrategist

FTP ma problemy z obsługą MB i to dlatego nie możesz dokonać wpłaty. Było już pewnie kilka wątków o tym na forum. Mi obsługa na pytanie dlaczego nie mogę wpłacić odpowiedziała wymijająco ( jakaś automatyczna wiadomość chyba ), że mają problemy z uwaga: wypłatami na moneybookers... i żeby spróbować kolejnego dnia.
Wniosek - trzeba czekać, aż to wszystko zacznie sprawnie działać, ew. próbować co jakiś czas.
Jeśli wiecie coś więcej, chętnie sam się dowiem.

Ja wpłacałem wczoraj na FTP przez MB. Nie ma żadnego problemu z wpłatą. Konto na MB też mam w PLN. To nie ma znaczenia że na FTP nie ma opcji wpłaty w PLN. Robisz wpłatę w USD i MB samo przelicza ile to PLN.

ZidoL
Oldschool Grinder

U mnie cały czas nie działa wypłata przez MB ?(

Napisane przez ZidoL
U mnie cały czas nie działa wypłata przez MB ?(

Pytanie było o wpłatę :facepalm:

ZidoL
Oldschool Grinder

Aha sorry _ugly:

nickunknow
PokerStrategist

@IamZmrol: A to był Twój pierwszy, czy kolejny depozyt?

To był mój kolejny depozyt. Jakiś czas temu przeniosłem się na starsy, to był błą i teraz postanowiłem wrócić na FTP.

imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam.

FiSH9471, musisz wybrać walutę USD i powinieneś móc dokonać wpłaty jeśli te są już możliwe poprzez MB.

Pozdrawiam.

Ja tego nie ogarniam. Dochodzę do miejsca w zakładce WPŁATA, gdzie mam wybrać metodę płatności. A tu same banki. Ja chciałem przecież z MB prosto na konto FTP przelać. Pomoże ktoś?

v31dt
Elite Grinder

Napisane przez wojtasDK
Ja tego nie ogarniam. Dochodzę do miejsca w zakładce WPŁATA, gdzie mam wybrać metodę płatności. A tu same banki. Ja chciałem przecież z MB prosto na konto FTP przelać. Pomoże ktoś?

w MAKE A DEPOSIT w prawym dolnym rogu powinenes miec opcje "dodaj nowa metode platnosci" i tam powines miec mozliwosc wyboru moneybookers...

Już się wyjaśniło. To przez ten bandycki kurs $ na FTP. :rolleyes: Dzięki za odpowiedź.

Chciałbym dokonać depozytu za pomocą MB ale nie jestem pewien jak to zrobić żeby nie mieć potem żadnych problemów z US czy czymś podobnym. Robię cashier-make a deposit-moneybookers-wybieram kwote-potwierdzam dane osobowe-wysyła mnie na strone moneybookers-i muszę wybrać metodę płatności i tutaj już mam wątpliwości co dalej :facepalm: Nie chcę zrobić czegoś źle, zwłaszcza w świetle obecnych przepisów

sojowyjarz
PokerStrategist

To własnie moneybookers jest najbezpiecznejsza forma...

Dzięki waszym wpłatom, spłacą graczy z USA! GJ! :f_wink:

No że MB jest bezpieczną formą to ja wiem, tylko że zamist kroku 14 na tej stronie http://w.fulltiltpoker.com/pl/Moneybookers, przekierowuje mnie do strony MB, każe się zalogować i wybrać jedną z opcji: przekaz bankowy, mbank, płace z inteligo, bank zachodni wbk, pekao, inne dostępne banki, internetowy przelew bankowy, karta kredytowa. Wszystko brzmi jakby było związane z przelewami z banków, co w świetle naszego prawa jest słabą opcją. Wolę się 2 razy zapytać niż potem raz żałować, sorry za głupi temat :facepalm:

Head Admin
spinek
PokerStrategist

Jak masz pieniądze na MB to możesz zapłacić z salda (pierwsza opcja), a jak nie masz to proponuje Ci zasilić konto różnymi metodami. W każdym razie i tak pośrednikiem jest moneybookers i tam prześlesz pieniądze, a oni dopiero dalej na FTP.

Wygląda na to, że chcesz zapłacić z MB a nie masz tam po prostu pieniędzy.

Mam pieniądze na MB...a jak próbuję przez opcję nr 1 to wysyła mnie nagle na strone banku pekao...o co tu chodzi?

Head Admin
spinek
PokerStrategist

Napisane przez socket05
Mam pieniądze na MB...

No i jak się zalogujesz na MB po przekierowaniu z FTP to nie masz opcji "Zapłać z salda?" Te wszystkie przelewy bankowe itp. są niżej.

Mam coś takiego .html

Head Admin
spinek
PokerStrategist

Napisane przez socket05
Mam coś takiego .html

Oj, problem chyba w tym, że po przewalutowaniu (i 1,99% prowizji) 100$ to trochę więcej niż 280PLN (akurat na sam koniec dnia dolar trochę zdrożał). Spróbuj wpłacić trochę mniej (np. 98$) wtedy pierwszą pozycję powinieneś mieć "Zapłać z salda".