Przejdź do forum
ważność rakebacku

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] ważność rakebacku

42 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
3,891 Wyświetlenia
bastian081

Gdzieś na forum natknąłem się na informacje że jeśli nie gra sięna FTP po pół roku traci się prawo do rakebacku i konto nie jest już przypisane do PS. Ktoś z adminów lub moderatorów to napisał ale nie mogę tego znaleźć teraz. Czy ktoś mógłby zdementować lub potwierdzić tę informację bo sam nie grałem dawno na FTP a konto zakładałem z linka FTP.

41 odpowiedzi

Hej cześć.

Jeśli nie rozgrywasz na FTP żadnej ręki przez 180 dni, nie zostajesz odłączony od affiliate'a.

Pozdrowienia

bastian081 Autor wątku
bastian081

To trochę mnie oszukali jak do nich pisałem. Pytałem ich o to to mi nie potwierdzili wprost tej informacji tylko napisali, że umowa rakebacku to umowa między graczem a afiliantem i żebym się kontaktował z afiliantem po więcej informacji.

Aimboy

Mam tutaj pytanie do Jakuba i innych adminów, bo tak naprawdę wydaje mi się, że Jakub trochę źle ci tutaj odpisał, bo faktycznie jest tak, że to czy podłączenie jest czy go nie ma zależy od umowy jaką podpisuje PS z FTP. Przynajmniej tak mi się wydaje...

Dam tutaj własny przykład, w PokerStrategy nie ma możliwości przypisania już istniejącego konta FTP, żeby naliczany był rake dla PS, który daje nam rakeback, rakerace, statusy, filmiki itp. Zaczynając przygodę z pokerem przelałem kapitał startowy 50$ na FTP i miałem normalne połączenie, jednak po 180 (coś koło tego) dniach, w przypadku, gdy nie było żadnego depozytu przestawało obowiązywać połączenie z affiliate. Może teraz jest to zmienione i nawet po prostu po 180 dniach nieaktywności jest to połączenie kasowane, ale mi w supporcie FTP napisali, że zależy to tylko od tego kiedy była ostatnia (czy tam pierwsza) wpłata własnej kasy na FTP. Sam support FTP podałem mi stronę do innego niż Wy affiliate, gdzie możliwe jest otrzymanie tylko i wyłącznie rakebacku, mimo, że przy zakładaniu konta nie używałem żadnego z ich kodów.

Czemu PokerStrategy nie ma takiej możliwości? To musi być uregulowane umowami między affiliate a pokerroomem, a nie wytycznymi platformy. Zarówno dla PS, dla FTP i dla nas takie rozwiązanie byłoby korzystne, zwłaszcza, że jesteście serwisem oferującym szkołę pokera i robicie wszystko, żeby podnosić umiejętności graczy. Naprawdę nie da się z tym nic zrobić?

radamantysPL

Temat bumerang, a wraz z nim wracają dwie różne teorie:
- rakeback jest odbierany, jeśli w ciągu 180 dni od utworzenia konta nie zostanie dokonana pierwsza wpłata
- rakeback jest odbierany jeśli w jakimkolwiek momencie wystąpi brak aktywności dłuższy niż 180 dni

Jak to więc jest w rzeczywistości? Można by to wyjaśnić raz na zawsze i umieścić w FAQ?

Witam.

Rozmawialiśmy z przedstawicielami FTP, którzy zapewnili nas, że

nieaktywność przez 180 dni nie powoduje odłączenia od affiliate i utraty rakebacku.

Byłem przekonany, że tak nie jest, widocznie byłem w błędzie.

To dobra wiadomość, ale wciąż musicie pamiętać o dwóch rzeczach:

1.

Jeżeli nie uda ci się zdać quizu i nie otrzymasz 50 $ kapitału startowego, musisz wpłacić swoje własne pieniądze na Full Tilt Poker w ciągu 180 dni. W innym wypadku twoje konto nie będzie przypisane do PokerStrategy.com i nie będziesz dostawał StrategyPoints za swoją grę, jak również nie otrzymasz 27% rakebacku!

2.

Musisz dokonać wpłaty w przeciągu 180 dni od momentu rejestracji na Full Tilt Poker. W przeciwnym razie twoje konto nie będzie przypisane do PokerStrategy.com i stracisz możliwość zbierania StrategyPoints oraz przepadnie ci oferta 27% rakebacku.

Dzięki za otwarcie oczu panowie, mam nadzieję że nic się nie zmieni w tym temacie.

Pozdrawiam

Aimboy

A co odnośnie tego co pisałem wcześniej, i w sumie na czym wielu osobom stąd zależy, czyli możliwość podpięcia istniejącego już konta ftp z naszym kontem ps?

Thorek

Z tego co się orientuję niestety nie ma takiej opcji Luki :(.

radamantysPL

Kiedyś szukałem po necie i jeśli chodzi o uzyskanie rakeback'u to jest to możliwe jeśli konto zostało otwarte samodzielnie (nie przez jakiegoś affiliate). Natomiast podpięcie już otwartego konta pod affiliate raczej nie.

Aimboy

Widzę, że nie bardzo wszyscy wiecie o co mi chodzi i chyba nie przeczytaliście po prostu całego wcześniejszego posta.

1) W Pokerstrategy nie da się podpiąć istniejącego już konta FTP i to jest oczywiste

2) Pytałem między innymi dlaczego się nie da, a nie chodziło mi o potwierdzenie tego co już wiem i pisałem, że pewnie wynika to z umowy zawartej między PS i FTP, którą może da się w jakiś sposób zmienić

3)

Kiedyś szukałem po necie i jeśli chodzi o uzyskanie rakeback'u to jest to możliwe jeśli konto zostało otwarte samodzielnie (nie przez jakiegoś affiliate). Natomiast podpięcie już otwartego konta pod affiliate raczej nie.

Jakbyś przeczytał dokładnie to co napisałem, to byś wiedział, że dostałem rakeback, od innego affiliate, mimo iż wcześniej konto było przypisane do PS (po 180 dniach bez wpłaty - "podpięcie" wygasło). Poza tym, nawet jeśli nie miałeś podpiętego konta do PS i zarejestrowałeś się bez kodu PS, to NIE BĘDZIESZ MÓGŁ przypiąć konta.

Pytam tutaj tylko adminów: czy nie da się inaczej ugadać z takimi roomami jak FTP czy Pokerstars, żeby takie przypięcie było możliwe?

Od jakiego innego affiliate dostales rakeback?

Napisane przez socialdrinker

Od jakiego innego affiliate dostales rakeback?

Reklamowanie konkurencji jest niezgodne z regulaminem naszego forum,

dlatego nie namawiaj proszę Aimboya do złego.

Pozdrawiam

Aimboy

Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, dlatego nie zamieszczałem nazwy tego affiliate. Nadal jednak nie odpowiedziałeś na moje pytanie :)

To nie jest nowy pomysł Aimboy.

Wiesz że byłoby świetnie dla naszej firmy, gdybyśmy mogli podpinać do nas userów już zarejestrowanych na FTP, albo na każdym innym roomie.

Jednak nasi partnerzy nie zgadzają się na to i na razie nic się nie zmienia.

PokerStrategy.com negocjuje cały czas nowe warunki z poker roomami, pozostaje być dobrej myśli.

Pozdrawiam

dabekkk

no to dają dupy bo ja może bym i pograł na FTP ale nie w momencie kiedy nie mam rake back ani affilitate i w przyszłości na takich warunkach nie mam zamiaru nawet tam zaglądać a mogło by się to zmienić gdybym był w stanie przypisać konto do PS i jednocześnie otrzymywać rakeback

Taką mają strategie firmy, nic nie poradzisz :)

juras86

elo
Mam pytanie odnośnie RB.
Czytałem ze warunkiem otrzymywania zwrotu 27% jest konieczna pierwsza wplata na konto jakiejś kwoty minimalnej(powiedzmy 10$...)
Wcześniej chyba nie było takich warunków wystarczyło mieć podpięte konto pod PS otrzymać 50$ na start i rake był naliczany, a teraz konieczna jest ta minimalna wpłata...?

Jeżeli ktoś wie jak jest na 100 pro to bardzo mi pomoże ;]

Na 100% jest tak jak piszesz, kiedyś wystarczyło przypisanie do PS żeby dostawać 27% rakeback teraz oprócz tego trzeba dokonać minimalnej wpłaty na FTP :)

juras86
juras86

a czy jest potrzeba jakiejś dodatkowej rejestracji w serwisie FTP, po dokonaniu takiej wpłaty czy RAKE jest automatycznie aktywowany po wpłacie i nic nie trzeba z tym robić?