Przejdź do forum
transferożerny poke...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

transferożerny poker

19 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,676 Wyświetlenia

Witam
Przymierzam się do zakupu mobilnego netu. Chcę go używać tylko do poksa, gram na ftp. Rozważam różne opcje - abonament,karta. To wszystko wiąże się z różnymi limitami transferu. Nie znam się zbytnio na tym. Ile taki poker przy np. graniu na 4 stołach 8 h dziennie może tego transferu zjeść?? Czy są jakieś programy którymi mogę to zmierzyć?? 2 gb miesięcznie na transfer danych na samego poksa starczy czy może być mało ?? pomoże ktoś ? :)

czy np. ilość odpalonych stołów nie ma znaczenia, dla transferu liczy się włączony program ftp ??

Odpowiedz
Cytat
18 odpowiedzi

Wejdź w panel sterowania, połaczenia sieciowe. Wyłącz wszystkie, żeby zresetować statystyki ile transferu wykorzystałeś. Podłącz na nowo, pograj 8h i sprawdź z powrotem ile zużyłeś.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
zbxzbx
zbxzbx

Jako człowiek z branży, szczerze polecam ci internet z plusa. Świetna prędkość, spoko pakiety i 2 lata licencji na Kaspersky internet security za 1zl - mało kto o tym wie. Opcja bez modemu na 12 miesiecy - modemy to akurat mam na zbyciu. :]

Pozdrowieniami

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dobra, pomalutku :)

kk43r -> ale teraz nie śmigam na mobilnym, tylko na jakiejś osiedlowej kablówce, i zbytnio mi nie pokazuje transferu albo ja nie widzę

zbxzbx -> plusa to nie znam, popatrzę na ofertę. Ja to skłaniam się ku Play, bo prócz dowodu nic nie chcą, jak jest w innych sieciach to nie wiem. No i miałem kiedyś z Play i chodziło to dobrze. Aczkolwiek kaspersky za 1 to ciekawa sprawa

Odpowiedz
Cytat
Faful

Heja, ja posiadam internet z playa i powiem Ci ze jestem zadowolony, raz wykorzystalem caly limit i transfer spadl do minimum (32kb/s bodajze) i jako tako dalo sie grac. Wedlug aplikacji playa od godziny 00:00 do teraz zuzylem 80MB, a gralem do 5 rano i siedze od 11, gram i caly czas siedze na forum. Pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
blahblah12

A ja powiem wam, że miałem Internet już chyba od wszystkich operatorów i wszystkie działały bardzo dobrze. Być może miałem szczęście albo mieszkam w dobrym miejscu. Tak więc polecam kierować się ceną.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ściągnąłem sobie darmowy program NetMeter, który liczy transfer i pokazuje jakąś statystykę. Potestuję to parę dni i zobaczę co wyjdzie.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hehe,
wyszło 420gb/8. Chili jednak karta

Odpowiedz
Cytat
blahblah12

co to jest 420gb/8?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

tak sobie zażartowałem
byłem ciekaw czy kogoś to interesi

na tym netmeter wyszło mi 7mb/2h przy 4 stołach
uważam że mało, i to mnie cieszy :)

Odpowiedz
Cytat
morbrain

nie wiem jak ftp ale generalnie poker nie zżera dużo transferu. Z internetu mobilnego korzystam na co dzień, polecam kupowanie kart orange na allegro, 6GB na okres 12 miesięcy po 32zł. W poksa można też pograć na necie z aero2 za którego nic nie płacisz ale będziesz mieć zrywane połączenie co 1h. Trochę uciążliwe ale z programikiem który automatycznie wznawia połączenie da się przeżyć. Tak czy inaczej chyba warto mieć jako backup w razie nieoczekiwanego końca transferu :tongue:

Odpowiedz
Cytat

P* i FTP zużywają bardzo mało transferu. Natomiast nie polecam gry na iPoker. Sam musiałem zrezygnować z gry na tej platformie ponieważ nie wiem czemu ale transfer leci tam jak szalony. Po 5 min limit jest o 100 mb chudszy. Po paru 1-2 dniach jesteśmy po limicie.

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Nie kumam. Jak poker miałby zjadać dużo transferu? Po pierwsze jest zoptymalizowany do maksimum, żeby na słabym necie dało się grać a po drugie przecież to raptem szczątki informacji?

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Napisane przez oneGamble
P* i FTP zużywają bardzo mało transferu. Natomiast nie polecam gry na iPoker. Sam musiałem zrezygnować z gry na tej platformie ponieważ nie wiem czemu ale transfer leci tam jak szalony. Po 5 min limit jest o 100 mb chudszy. Po paru 1-2 dniach jesteśmy po limicie.

To jakaś bzdura. Jakiej szybkości masz neta?

Odpowiedz
Cytat

W takim razie może tylko ja tak mam. Internet mam z plusa. Nie wiem wtedy czemu tak jest, że tylko iPoker u mnie tak ciągnie transfer.

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

No 100mb/5min to niezły net jak na mobilny ;)

btw: Lobby główne tytana

Coś jest na rzeczy, ipokerstrategy mogłoby wyjaśnić po co taki program musi sciągnąć 1gb.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam
Znalazłem tą kartę Orange 6GB za 40 zł na allegro ważną 12 miesięcy.
Czego jeszcze potrzebuję by ruszyć??
Modemu - jakiego?
Zestawu startowego z Orange ?
No i jak się doładowuję?? Co zrobić jak już wszystko będę miał??

Odpowiedz
Cytat
thomaPL

Napisane przez psychofisz
Witam
Znalazłem tą kartę Orange 6GB za 40 zł na allegro ważną 12 miesięcy.
Czego jeszcze potrzebuję by ruszyć??
Modemu - jakiego?
Zestawu startowego z Orange ?
No i jak się doładowuję?? Co zrobić jak już wszystko będę miał??

modem najlepiej z wejsciem antenowym - jakbys mial slaby zasieg zebys mogl podpiac mala antenke - sporo daje
generalnie huaweii prawie kazdy model, duzo ludzi sprzedaje kup taki z gwarancja ;)
co do samego Orange - nie potrzebujesz nic poza karta SIM z przypisanym trnsferem ale poszukaj bo ja jakis czas temu kupilem za 80 PLN 18GB wazne na rok.

Odpowiedz
Cytat