Przejdź do forum
Tak się bawi FTP! T...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Tak się bawi FTP! To są dopiero jaja!

35 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
3,574 Wyświetlenia
bart87
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $80(BB) Full Tilt
SB ($9,685)
BB ($3,640)
UTG ($2,585)
UTG+1 ($5,550)
UTG+2 ($2,725)
MP1 ($925)
Hero ($16,825)
BTN ($5,100)

Dealt to Hero K♠ K♦

UTG raises to $280, fold, fold, fold, Hero raises to $720, fold, SB raises to $9,685 (AI), fold, UTG calls $2,305 (AI), Hero calls $8,965

FLOP ($22,035) Q♣ T♣ 4♦

TURN ($22,035) Q♣ T♣ 4♦ 7♣

RIVER ($22,035) Q♣ T♣ 4♦ 7♣ K♣

SB shows J♥ J♣
(Pre 3%, Flop 6.5%, Turn 21.4%)

UTG shows J♦ J♠
(Pre 1%, Flop 1.6%, Turn 0.0%)

Hero shows K♠ K♦
(Pre 96%, Flop 91.9%, Turn 78.6%)

SB wins $22,035

WTF ja się pytam k.......a?! 1% i 3% pre flop?

34 odpowiedzi

Spoko na P* przegralem podobne rozdanie ale miałem 98.4 % na Flopie :)
Gdybym je wygrał miałbym z SNG jakies 200 $ wiecej :)

bart87 Autor wątku
bart87
Oldschool Grinder

Luz, wyjebane mam na to, bo to sng za $3,30, które gram przy okazji uczenia się na jutrzejsze zaliczenia ;d aczkolwiek ile razy jeszcze kurna moja ucieszona morda pre-flop przerodzi sie w złość i niechęć do dalszego grania...... no kur...cy idzie dostać... a wczesniejszy sng tez po godzinie gry, dobry read na shorcie bedac i oczywiscie po check-raisie all-in na flopie zaraz na turnie lece na leb na szyje...

Full Szit Poker is rigged :) :)
/

Na FTP przecież to norma, oni tu mieli easy call. Ja już nawet nie liczę ile razy koleś dobierał do gutshota i trafiał...często tam się takie cuda dzieją. Po tym jak przegrałem tam AA na 23o to już mnie nic nie dziwi. Nie mówiąc już o wszelkiej maści runner-runnerach dobieranych z uporem maniaka. Cuda się dzieją, koleś przyfarci a ty jesteś out z turnieju

Ja dzis na turnieju w srodkowej fazie 5$ wpis bylem w czubie i siedzial cip lider.short z utg all ok 3k ja na CO all in z AKs za 10k i na BB lider z 25k po namysle call z 88.short pokazal 66 a hna stole AJ9,turn T,river 7 i polecialem z turka.nie wiem ile tam bylo % ale pewnie tez cos na flopie kolo5,masakra

thefoe
Oldschool Grinder

czortyn napisał
Ja dzis na turnieju w srodkowej fazie 5$ wpis bylem w czubie i siedzial cip lider.short z utg all ok 3k ja na CO all in z AKs za 10k i na BB lider z 25k po namysle call z 88.short pokazal 66 a hna stole AJ9,turn T,river 7 i polecialem z turka.nie wiem ile tam bylo % ale pewnie tez cos na flopie kolo5,masakra

na flopie jakies 8,5. Na turnie 4,5%

turn raczej chyba wiecej niz 4,5 bo sa 7 i Q na strita +8 na seta

kaczuba
Oldschool Grinder

padik napisał
Full Szit Poker is rigged :) :)
/

Fajne rozdanie. :D

W SnG i w turkach szczególnie w fazie push/fold to już nic mnie ani nie dziwi ani nie wkurza, pełen luzik :)
Nawet jak ostatnio koleś z UTG pushnął 74s a ja na BB sprawdziłem z AA i oczywiście przegrałem bo na flopie spadło 447, to mu szczerze pogratulowałem dobrego pusha.
Był już shortem blindy wysokie w 100% zagrał prawidłowo.
Ja przy stoliku byłem chip leaderem to też AA nie zrzucę.
5 minut później wyleciał bo myślał że mu blindy kradnę z niczym :)

Natomiast to co wku..... mnie do czerwoności (i w grach cashowych i turniejowych) to "wspieranie przez soft" debili nie znających odds i pot odds !!!

Przestałem się już dziwić że większość amerykanów:
1. gra any 2 jeśli są suited
2. gra all in ew. sprawdza all in (bez różnicy czy to flop czy turn) z flush drawem
I to jeszcze mogę zrozumieć.

Ale debile dobierający gutshota i sprawdzający po drodze 2 razy bety za 3/4 puli albo za całą pulę i trafiający swojego outa na river doprowadzają mnie do białej gorączki !!!

diablik7
PokerStrategist

Urzekla mnie Twoja historia. Mial 1%. To tak malo? Ile razy w zyciu miales pokera? Jakie jest prawdopodobienstwo, ze go dostaniesz? Jest w tym cos dziwnego?

Miales pecha, nic nadzwyczajnego sie nie stalo...

tez np majac na Ak,na bordzie powiedzm A6J kolo sprawdz beta 3/4 wpada Q koo znow sprawdza beta za 3/4 wpada J na river i sie okazuje ze gosc mial JT,to tez potrafi doprowadzic do wkur*** i takie sytuacjie sa czeste.jak sie gra wnocy gra pelno takich oslow,latwo jest wyjsc na duzy+,ale takie zagrania moga slabszych psychicznie graczy wyprowadzic z rownowagi na troche.a z kolei jak sie gra w ich godz rannych i przedpoludniowych to pelno nitow jak na ipoker

diablik7
PokerStrategist

I to jest piekne, dlatego gram w nocy... Moj najwiekszy problem to ze nie mieszkam sam, latwo sie w dzien wybudzam i potem nie moge zasnac. Potrzebuje porady :) Jak spac w dzien i byc wypoczetym na 20:00. Zwykle chodze spac tak jak teraz (kolo 7:00)

thefoe
Oldschool Grinder

czortyn napisał
turn raczej chyba wiecej niz 4,5 bo sa 7 i Q na strita +8 na seta

masz racje zle sie wczytalem. Chociaz Q to daloby najwyzszego strita dls Aks.Tak wiec killerem byly 8, 7 i 6. Co daje na flopie 80.9% dla Aks, i na turnie 81%.

Bart nie martw sie ja przegralem nut flusha z runner runner pokorem ale to bylo w omasze i na Jokestar.Dlatego sie przenioslem na FTP i szczerze zdarzaja sie glupie rozdania ale i tak wole FTP niz Riverstar.

IMO na FTP za czesto zdarzaja sie sytuacje ze nizsza para lapie seta,niezaleznie czy to cash games czy sng, a na starsach AQ>Ak lub jakies marginalne rece lapia strity czy dziwne kolory.Ale to takie moje obserwacje.

diablik7
PokerStrategist

Mam baze 200K rak na FTP w PT3. Proponuje zrobic report: ile razy nizsza para lapie seta po all-inie PF.

Jesli po obliczeniach wyjdzie wynik niezgodny z rachunkiem prawdopodobienstwa to place 300$ na jakis szczytny cel (np. dom dziecka).

Kto umie zrobic cos takiego w PT3? Za wynik niezgodny z rachunkiem prawdopodobienstwa uznaje taki, ktory do tego stopnia odbiega od normy, ze jest to mozliwe tylko w 0,1% przypadkow.

Uwielbiam obalac teorie spiskowe... Moje EV w tym zakladzie to -0,3$ wiec moge sobie na pozwolic :P W 0,1% przypadkow, okaze sie, ze "FTP is rigged" i pozegnam sie z 300$ i honorem (chociaz i tak bede wiedzial swoje).

bart87 Autor wątku
bart87
Oldschool Grinder

Cześć ;)

po 1) to nie wiem czemu tu nagle taki ruch, bo temat jest już praktycznie sprzed 2 tygodni i byl zamieszczony dla jaj ;d a tu taka dyskusja rozgorzała hehe

po 2) co do odczuć na temat specyfiki poszczególnych roomów, mam pytanie - czy te 'silniki' dealowania kart są na każdym roomie inne? jeśli tak to czym się różnią (nazwa producenta? innaczej zaprogramowane? inny jezyk, kod? itp itd? nie wiem po prostu hipotetycznie, czy ktoś wie?) i czemu w sumie nie jest to oparte na jednym, identycznym systemie, które wszystkie poker roomy by używały, tylko że z inną 'nakładką' i 'oprawą' oprogramowania? :D to tak czysto z ciekawości - nie snuje i nie mam zamiaru snuć tutaj jakichś teorii spiskowych, bo już mnie to nie rajcuje ;d

i po 3) tak calkiem na marginesie - Ty, Mazik - niezłe zbiegi okoliczności: zarejestrowaliśmy się na ps.com mniej więcej w tym samym czasie, praktycznie obydwoje z tego co widze dopiero od niedawna mamy złoty status, no i z tej samej nory jesteśmy...

pozdro

Aksolot
Oldschool Grinder

Z tego co wiem, to większe roomy (FTP, P*) mają jakieś własne "silniki". Programy stworzone specjalnie dla nich. Natomiast sieci typu ONgame czy Ipoker, wykupują licencje na użytkowanie jakichś silników generowania losowości w grach karcianych (że tak to nazwę).

I na koniec moje własne zdanie co do tej dyskusji....

...no i nie będzie własnego zdania, bo sobie przypomniałem o temacie z pudelkiem w tytule i zważywszy na to że mam złoty status, zaraz by się na mnie ludzie rzucili, że się wywyższam i obrażam innych.

bart87 Autor wątku
bart87
Oldschool Grinder

kto mi policzy prawdpodobieństwo takiego zdarzenia... ;d;d;d

ręka 16 turnieju sng90 osobowego 6,50 turbo na ftp:

NL Holdem $50(BB) Full Tilt
SB ($2,840)
BB ($3,725)
UTG ($3,030)
UTG+1 ($2,830)
UTG+2 ($3,625)
Hero ($3,125)
MP2 ($5,630)
CO ($2,700)
BTN ($2,035)

Dealt to Hero A♥ K♠

fold, fold, fold, Hero raises to $150, MP2 raises to $300, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $3,125 (AI), MP2 calls $2,825

FLOP ($6,325) 5♣ T♦ 7♠

TURN ($6,325) 5♣ T♦ 7♠ 4♥

RIVER ($6,325) 5♣ T♦ 7♠ 4♥ 5♠

Hero shows A♥ K♠
(Pre 50%, Flop 50.0%, Turn 50.0%)

MP2 shows A♦ K♣
(Pre 50%, Flop 50.0%, Turn 50.0%)

Hero wins $3,163
MP2 wins $3,162

ręka 17 tegoż samego turnieju:

NL Holdem $60(BB) Full Tilt
SB ($3,675)
BB ($3,030)
UTG ($2,830)
UTG+1 ($3,625)
Hero ($3,163)
MP1 ($5,667)
MP2 ($2,700)
CO ($2,035)
BTN ($2,815)

Dealt to Hero A♠ K♦

fold, fold, Hero raises to $180, fold, fold, CO raises to $480, fold, fold, BB raises to $3,030 (AI), Hero raises to $3,163 (AI), CO calls $1,555 (AI)

FLOP ($8,125) 9♠ 8♥ J♠

TURN ($8,125) 9♠ 8♥ J♠ 7♦

RIVER ($8,125) 9♠ 8♥ J♠ 7♦ J♥

Hero shows A♠ K♦
(Pre 32%, Flop 34.2%, Turn 33.3%)

CO shows A♣ K♠
(Pre 31%, Flop 30.5%, Turn 33.3%)

BB shows A♥ K♥
(Pre 37%, Flop 35.3%, Turn 33.3%)

Hero wins $3,040
CO wins $2,045
BB wins $3,040