Przejdź do forum
Rush Poker - wasze ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Rush Poker - wasze opinie

33 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
5,375 Wyświetlenia
vogla1
PokerStrategist

To w taki razie nie wiem dlaczego u mnie na rush HM nie pokazuje statystyk, na wszystkich innych stolikach działa normalnie.

ogólnie mega dużo fishy w każdych godzinach ^^ trzeba jednak uważać i grać bardzo tight, za to nie jest to tak odczuwalne ponieważ rozgrywamy bardzo dużo rąk. trzeba też uważać na swingi. BM to podstawa. :)

ja nie gram bardzo tight, tylko jak przy normalnych stołach i jest OK

ja gram od srody i generalnie podoba mi sie ta forma przez 3 dni (ok. 2h) gry jakies +10$ ale to dlatego ze zmeczenie maturalne dało znać o sobie i koncentracja spadła :D potrafiłem być +10 a zaraz spadac do 0 i wracac na +5 :D po maturach sie potencjał zobaczy tej gry. Ale ogólnie mi sie podoba

Nyggas90
PokerStrategist

gralem na rushu 2 razy lacznie 502 rece i jestem +23$ na NL5 ...

Dla ciekawostki po ~13k rak na nl2 jestem +8$ ^^

Ale rush nie daje mi radosci z gry tak tylko wszedlem by wyrobic bonus 5$ za 10ftp no i skusilo mnie by zajrzec drugi raz i jak widac oplacalo sie :D

kainel
Oldschool Grinder

po ponad miesiącu gry na rushu w końcu mogę wydać swoją opinię:

plusy:

+ fishe. zaczynałem od nl5, gram nl25. identyczne, idiotyczne zagrania. kopalnia pieniędzy.
+ winrate. totalne abc + obserwacje ogólnych zachowań ławicy rybek = profit
+ rakeback. chyba nie muszę nic więcej dodawać.

minusy:
-brak statów. chociaż w sumie po .uj mi staty, skoro mam notki?
-więcej nie widzę

aaa, zapomniałbym dodać. winrate 9.7bb/100, po 90k+ rąk na nl rush, od nl5 do nl25. chociaż po co ja wam to piszę... valkyros już wam udowodnił, że można na tym .urwa zarabiać. a wy dalej narzekacie _cool:

masterxaz
PokerStrategist

ja grając rush'a nl5 z btn stealuje any2 4bb, z SB any2 raise 3bb - wydaje mi się dość profitowe
i generalnie na steal z btn jak jestem na BB zawsze odwijam się re-stealem - też w większości przypadków fold, czasem call/raise

czy takie zagrania są poprawne? i jeśli ktoś mi się odwija re-stealem z BB warto go 4betnąć w wiekszości przypadków?? bo kilka razy mi się zdarzyło i foldowali ludki

na wszystkie razy kiedy kogoś 4betowałem na rushu może 2-3 razy foldowali, reszta to był instashove
kiedy 3betuje gościa, który stealuje z buttona, a on mi się odwija 4 betem to jest to prawie zawsze JJ+
w ogole na moje 3 bety z blindów baaardzo często dostaję call, dlatego robiąc to opieram się na statach i staram sie 3betować tylko tych quasiregów
jeżeli chodzi o steale z btn to okradam z anytwo nitów i umiarkowanych tightów i otwieram za 2-3bb, jak mam coś dobrego to za 2bb, słabego za 3

Napisane przez phermano
jak mam coś dobrego to za 2bb

slowplay doesn't pay

ksantypka
PokerStrategist

A ja mam mieszane uczucia co do tego rusha. Może dlatego, że każda dzisiejsza wygrana na rushu wpadała w sytuacje typu QQ < AK (river K), AJ < AK (flop JXX) itp. itd. ogólnie jestem na zero, ale po około 3 godzinach gry na nl5 wyrobiłam ponad 1/3 bonusu powitalnego ;x

Napisane przez ksantypka
A ja mam mieszane uczucia co do tego rusha. Może dlatego, że każda dzisiejsza wygrana na rushu wpadała w sytuacje typu QQ < AK (river K), AJ < AK (flop JXX) itp. itd. ogólnie jestem na zero, ale po około 3 godzinach gry na nl5 wyrobiłam ponad 1/3 bonusu powitalnego ;x

Ile stołów grałaś i ile wpłaciłaś $ bo chyba nie 600$ ??

herekPL
PokerStrategist

Napisane przez ksantypka
A ja mam mieszane uczucia co do tego rusha.

Zagraj 50k rąk i potem oceń.
Po rozegraniu paru k nie ma co się sugerować czy jesteś +100BI czy na 0.

ksantypka
PokerStrategist

Napisane przez przekliniak
Ile stołów grałaś i ile wpłaciłaś $ bo chyba nie 600$ ??

Nie, nie, tego z pokerstrtegy 50$, 3 stoły

No w sumie racja, tylko w tej chwili FTP nie żyje.

Powiem szczerze, że ta formuła mi się mimo wszystko podoba. Ludzie są cholernie przewidywalni i grając ABC poker, jak pisali poprzednicy, można spokojnie zarabiać. Ja po prostu na razie trafiałam jak trafiałam i to zwykle przeciwko big stackom. Zdecydowanie mam chęci próbować dalej i pochwalić się jak idzie po 50k rąk :)