Przejdź do forum
Rakeback na FTP

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Rakeback na FTP

36 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
5,008 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Urbi23

Napisane przez bakssss86
nicolette wyliczałem to na podstawie PT3, i rake paid , po małym obliczeniach wyszła mi taka próbka, z tymi VPP chyba roznie jest zalezy od poziomu, czy silver czy gold, na pewno nie ma rake 30% na starsach na NL10 dla silver.

Według moich ostatnich obliczeń, otrzymujemy przy Silver jakieś 15fpp na każdego dolara MGR.
Przy Silver można wziąć bonus 50$ za 4500fpp, czyli za 300$ wyrobionego rake, co daje 17% rakebacku, jednak trzeba doliczyć również co najmniej 1 Stellara i już mamy rb na poziomie 20%

ja to obliczałem na podstawie VPP, gdzie mamy 50 $ za 5000 VPP dla poziomu Silver, tzn ja tak teraz mam.. :) i na podstawie tego obliczałem swój ewentualny Rake back , nie uwzględniam bonusu cash za FPP, gdyż wg mnie to jest nie opłacalne, ale chociaż jakby to połączyć to Rakeback na przyzwoitym poziomie wychodzi..

Urbi23

No właśnie zapomniałem dopisać, że jest to minimalny rb jaki można wyciągnać, bo zamiast 4500fpp wydać na 50$ bonusu można zagrać 16staelit do S1/4M, gdzie przy ROI 0 mamy jakieś 70$ zysku, czyli już rb na poziomie 26,6%, a wyciągnąć dodatnie roi w tych turniejach na prawdę nie jest trudno

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

generalnie wystarczy ugrać 6 na 16 tych turków , a jak ugramy więcej , tym lepiej dla nas.

vindir

Napisane przez Urbi23
Według moich ostatnich obliczeń, otrzymujemy przy Silver jakieś 15fpp na każdego dolara MGR.
Przy Silver można wziąć bonus 50$ za 4500fpp, czyli za 300$ wyrobionego rake, co daje 17% rakebacku, jednak trzeba doliczyć również co najmniej 1 Stellara i już mamy rb na poziomie 20%

W FAQ na P* jest napisane, że gracz otrzymuje 6 VPP za każdego dolara ugranego raku przy stole (dzielony na wszystkich, którzy otrzymali karty). Z tego by wynikało, że mając ugrane np. 600 VPP zapłaciłem 100$ rake? PTR pokazuje mniej, podobnie HM więc już nie ogarniam.

Urbi23

Wiem co jest napisane w FAQ i też mnie to zdziwiło.

Chociażby dzisiaj zagrałem 2143 ręce nl25, ugrałem 25$ MGR i otrzymałem za to 151VPP, więc by się zgadzało. Jednakże kilka dni wcześniej, na NL10 wychodziło mi jakieś 10VPP/1$, co mnie mocno zafascynowało i nie potrafię tego wytłumaczyć

vindir

Micromania była niby i dawali 10 VPP za $, ale to przecież w lipcu było. W jaki sposób obliczasz rake, który ugrałeś?

Urbi23

Napisane przez vindir
W jaki sposób obliczasz rake, który ugrałeś?

Nie obliczam. PT mi oblicza

Może by się tak któryś pofatygował i przetrawił mój poprzedni post... Przecież wam napisałem, że jak grasz bardziej tight niż przeciwnicy to dostajesz więcej punktów, bo rake jest dzielony na wszystkich graczy po równo, czyli Ci co mniej grają zgarniają więcej punktów w stosunku do ilości rozegranych rąk z rake'iem. Programy takie jak PT3 liczą natomiast tylko rake, który sami włożyliśmy.

Urbi23

Programy takie jak PT3 liczą również MGR, czyli średni rake, na podstawie którego są naliczane punkty :)

Pozdrawiam

A czy takowy też można sobie jakoś wyświetlić?

Urbi23

Jest domyślny. W Elephancie chyba nie ma

bziik

Nie chcę otwierać nowego tematu, ale mam ważne pytanie:

trochę zwątpiłem - zapomniałem powiązać konto na FTP z Pokerstrategy i teraz pytanie - na stronie FTP nigdzie nie jest nic napisane o 27% rakebacku... czy jeśli nie użyję żadnego kodu z jakiegoś portalu, to FTP i tak automatycznie będzie mi co tydzień zwracał rake?

Pytanie może głupie, ale cały czas grałem tam tylko na bonusach depozytowych, wtedy nie działa rakeback, wiec nie wiem jak to wygląda, jeśli po prostu założę sobie konto od czapy :P

babel92

Bziik jeśli nie podpiszesz konta to rakebacku zwyczajnie nie dostaniesz :( Druga sprawa, że to nie jest tak, że jak wyrabiasz bonus to rb nie ma. Jest on zwyczajnie mniejszy (mniej więcej o połowę).

Pozdrawiam

Urbi23

Witam,

FTP nie wypłaca rakebacku. Jeżeli nie masz przypisane konta, rakebacku otrzymywać nie będziesz

Pozdrawiam

bziik

Okej, to dla potomnych - poszukałem troche po forum - jest to ostro schowane i fulltilt w ogóle o tym milczy, ale dogrzebałem się gdzieś w FAQ:

How do I receive Rakeback?

One of the common ways people receive rakeback is when they sign up on Full Tilt Poker through an affiliate. That affiliate usually offers bonuses for signing through them, one of which could potentially be rakeback.

However, if you are reading this FAQ, odds are you have already signed up to Full Tilt, and as such the above paragraph does not apply. To receive rakeback on an existing account, e-mail support@fulltiltpoker.com. If you DID NOT sign up through an affilaite, they will put you on a waiting list to be eligible to sign up through Rakebackpros.com. They will notify you if/when you have been selected.

Note: The waiting period is extremely variable. There have been people who say they only waited a couple weeks, some say they waited for several months, some are still waiting.

Addendum:
In recent months, the waiting period has been reduced to just a couple of days. Also, players who are eligible for rakeback do not need to contact Full Tilt Poker. Simply go to a reputable rakeback site and select Full Tilt Poker. You should see a button that says 'Already Have an Account? Click Here Now', or something similar. Click that button, complete the short farm, and you should find out if you're accepted in a couple days. For players wanting to use Rakebackpros, just go to rakebackpros.com, click the 'Sign-up' link, fill out the short form and select 'NO' when asked, 'Did you use the referral code RAKEBACKPROS when you created your Full Tilt Poker account?'

Dla nieagnielskich:
jeśli zarejestrowaliśmy się przez partnera FTP, który nie oferuje rakebacka, to nici z tego, jeśli jednak mamy zwykłe konto niezwiązane z żadnym partnerem, to najprostszą metodą jest wejście na rakebackpros.com i tam zapisanie się na rakeback :)

wyrabialem 50$ bonusu na pokerstrategy ale poznij zalozylem tez konto na fulltild i gralem troche nie widzialem ze trzeba miec jakies konto dopisane zeby otrzymac rackback mam wyrobiojne ponad 5000punktow i sie dziwilem czemu nic nie przyszlo
Czy moge cos zrobic zeby otrzymywac rackback(jakos dopisac sie na pokerstrategy ze gram na full tilld czy to juz nic nie da) czy juz wszystko stracone? pomocy