Przejdź do forum
Punkty FTP, SP, a r...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Punkty FTP, SP, a rake back.

12 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,389 Wyświetlenia
worm10

Witam wszystkich.

Mam pytanie dotyczące w sumie rakebacku w stosunku do punktów FTP, i SP. Otóż gram sobie od jakiegos czasu na bonusie 50$ kapitalu startowego od Pokerstrategy na platformie Full tilt Poker. Moje lifetime SP wynosi 360 punktow, na FTP ugralem 1170 punktow ale nie dokonywalem wlasnej wplaty.

Tutaj moje pytanie: czy jesli dokonalbym od razu wplaty wlasnej otrzymywalbym zwrot 27% rakebacku ?

Jesli tak to czy zgodnie z moimi obliczeniami:

za 1$ = rake`u z FTP dostaje 2 punkty Strategy Point
360 SP = czyli 180 $ rake`u (odliczając happy hours powiedzmy ok 130$)
130$ * 27% = 35$ powinienem przez ten czas dostac gdybym wplacil swoj kapital.

Czy moje rozumowanie jest dobre? bo jesli tak to musze przyznac ze strasznie duzo sie traci nie posiadajac tego bonusu 27% rakebacku... myslalem ze nie uzbiera sie az taka kwota w tak krotkim okresie czasu...

Prosze o odpowiedz i ewentualne wyjasnienia, pozdrawiam forumowiczów i ekipe z PS.com :)

11 odpowiedzi
vikarsky

Punkty FTP nijak się mają do rake jaki odprowadzasz, więc powinieneś otrzymać zwrot w wysokości $180 x 27%.

A informacje na temat kiedy się należy rakeback sa w FAQ - trochę chęci.

imgoingtomirage

Witam.

Polecam ten wątek: Zanim zapytasz : Full Tilt Poker Rakeback FAQ powinieneś się wszystkiego z niego dowiedzieć.

Jeśli chodzi o otrzymanie "zaległego" RB to nie ma takiej opcji jeśli dopiero aktywujesz rakeback.

Pozdrawiam.

worm10 Autor wątku
worm10

nie no to to ja wiem ze nie ma opcji na zwrot rakebacku z przeszlosci:) tak dobrze to nie ma :D ale chodzi mi o to czy dobrze obliczylem wszystko.

Czyli podsumowując dostałbym 27% z 180$ gdybym oprócz bonusa startowego wpłacił swój kapitał i skorzystał z bonusa 27% rakeback. Dobrze gadam? :) dzieki za szybka odpowiedz.

imgoingtomirage

Czyli podsumowując dostałbym 27% z 180$ gdybym oprócz bonusa startowego wpłacił swój kapitał i skorzystał z bonusa 27% rakeback. Dobrze gadam? dzieki za szybka odpowiedz.

Zgadza się :).

worm10 Autor wątku
worm10

a puki jestesmy w temacie to jak wplacic najlepiej kase na konto FTP? klikajac u nich "make a deposit" w oprogramowaniu czy jakas inna metoda jest sprawdzona i wygodna? dodam ze placilbym przelewem przez internet.

salyk

Napisane przez worm10
a puki jestesmy w temacie to jak wplacic najlepiej kase na konto FTP? klikajac u nich "make a deposit" w oprogramowaniu czy jakas inna metoda jest sprawdzona i wygodna? dodam ze placilbym przelewem przez internet.

FTP obsługuje Przelewy24 - chyba ta metoda byłaby najlepsza dla Ciebie :f_thumbsup:

worm10 Autor wątku
worm10

a faktycznie:) dzieki za pomoc.

prezesik699

A ja mam takie pytanko, dostalem bonus 50$, stracilem go calutki na william hill, to nic ;] teraz wplacilem kasiure na ftp, zaznaczyłem ten room w home, ale SP mi sie nie naliczaja... czy tak musi byc???? czy juz nie mam szans na uzyskiwanie SP i rakebacku???? No i jeszcze jedno, rozumiem ze jak wydam FTP na turnieje, to za nie kasy nie otrzymam taaa?

prezesik699

odświezam;]

johnybravo80

Napisane przez prezesik699
A ja mam takie pytanko, dostalem bonus 50$, stracilem go calutki na william hill, to nic ;] teraz wplacilem kasiure na ftp, zaznaczyłem ten room w home, ale SP mi sie nie naliczaja... czy tak musi byc???? czy juz nie mam szans na uzyskiwanie SP i rakebacku???? No i jeszcze jedno, rozumiem ze jak wydam FTP na turnieje, to za nie kasy nie otrzymam taaa?

Jeśli wpisałeś kod przy rejestracji konta PSVIP to będziesz otrzymywał RB i SP. SP są naliczane z opóźnieniem. Ja zauważyłem, że info od FTP do PS dochodzi co 2-3dni. W przeciwnym wypadku nie ma takiej opcji.

Cześć prezesik699,

Napisane przez prezesik699

jeżeli przy instalacji oprogramowania użyłeś naszego linku, to Twoje konto będzie przypisane do PokerStrategy.com. Jest to najważniejszy, jeżeli chcesz, aby Twoje konto było przypisane do nas.
Jeżeli jesteś pewien, że tak postąpiłeś, to punkty powinny się wkrótce pojawić, a rakeback wypłacany jest regularnie w piątki.

Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi o wydawaniu FullTiltPoits na turnieje, gdyż rakeback nie otrzymujesz za te punkty, lecz za wygenerowany rake. Jeżeli wydasz FTP na turnieje, to wypłacany rakeback zostanie pomniejszony.

Pozdrawiam,
dohpaZ