Witaj pawlo3200.
Wystąpię w tym temacie w roli moralizatora, ponieważ moje doświadczenie pokerowe jest na tyle duże, że mogę sobie na to pozwolić :P. Musisz zapamiętać sobie, że poker to przede wszystkim nauka pokory i cierpliwości. Bez tych 2 cech nie będziesz mógł zostać dobrym pokerzystą. Żeby zacząć zarabiać przyzwoite pieniądze na pokerze musisz poświęcić najpierw kilka miesięcy na naukę i budowanie bankrolla. Twoim podstawowym błędem jest to, że przeliczasz swoje wygraną na żywe pieniądze. Nie o to chodzi na mikrolimitach. Chodzi tam przede wszystkim o to, żeby nauczyć się podstaw gry, zdobywać doświadczenie i zdobyć obycie ze strategią, a jednocześnie żeby budować swój bankroll zgodnie z zasadami bankroll managment, które chronią przed bankructwem. Później zaczniesz zdobywać kolejno limity NL5, NL10 czy NL25. Pieniądze będą rosły wtedy już szybciej, ale wciąż musisz mieć świadomość, że nie są to pieniądze, które zarabiasz, tylko są to podwaliny pod twoją przyszłość. Budujesz sobie umiejętności i bankroll pod kolejne limity i chcąc grać w pokera tych pieniędzy i tak nie będziesz mógł wypłacić. Dojdziesz jednak do limitu, na którym będziesz czuł się wciąż dobrze, a jednocześnie będziesz zarabiał tam już przyzwoite pieniądze. Zazwyczaj jest to NL50 lub NL100. Z gry na tych limitach można już utrzymywać się na całkiem niezłym poziomie i wtedy można zacząć grać na pieniądze, które będziemy sobie sukcesywnie wypłacać. Jednym zajmuje to 3 miesiące innym pół roku. Składa się na to wiele czynników. Jedno jest jednak pewne. Udaje się tym, którzy mają determinację, ale jednocześnie pokorę wobec przeciwników i swoich umiejętności, a także cierpliwość, która jest niezbędna. Dlatego postaraj się zmienić swój tok rozumowania, ucz się, czytaj artykuły oglądaj filmy i sukcesywnie buduj swój bankroll zgodnie z bankroll managment, a gwarantuje ci, że osiągniesz sukces. Czy będziesz grał SnG czy NL2 BSS to zależy tylko i wyłącznie od ciebie i twoich preferencji, bo jedni gracze preferują cashówki, a inni turnieje. Póki co wybierz jeden rodzaj gry i doskonal w nim swoje umiejętności poprzez materiały szkoleniowe zawarte na naszej stronie.
Trochę się rozpisałem :P.