Przejdź do forum
prosze o pomoc gdzi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] prosze o pomoc gdzie zaczac na ftp

10 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
748 Wyświetlenia

GDZIE RADZICIE ZACZAC GRAC ? gralem na sng 1.20 ale tam przewaznie to co wygram to potem przegyrwam hehe
a jesli stoliki na kase to jaki limit gralem troche na 0.01/0.02 i na + ale idzie tam jak krew z nosa
gdzie grac na ftp tak zeby stawnki badz wpisowe nie byly za duze jak na pakiet startowy od ps

wydaje mi sie ze lepiej na stoliki na kase przynajmniej tam nie trace ale jaki limit no chyba ze sng 1v1 hmm prosze o rade
z gory dziekuje

9 odpowiedzi
pacaluj
PokerStrategist

Ja bym Ci osobiscie doradzal zaczac 0.01/0.02 pograc oswoic sie z gra :) ftp ma imo wysoki poziom a i na tak malych stawkach da sie zarobic, dzisiaj ze lza w oku odpalilem ftp i 0.7$ do 6 usd jakos poszlo wiec nawet na mikro sie da:)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

0.07 to znacznie wiecej niz 0.02 tam mi sie spoko gralo ale hmmm idzie to jak krew z nosa ale lepiej niz na sng bo tam jakos wariacko graja.

i pytanko czy na .07 jak juz lekko przebijesz przed flopem to tez pasuja wszyscy bo na 0.02 nie wiem moze mi sie tez tak trafilo ale pasowali wiec nie szlo przebijac jedyni call tyle co oni . az przykto jak AA czy kk na lapie a tu ni hu hu i trzeba call caly czas hehe

kNoq001
PokerStrategist

pacaluj nie chodzilo raczej o stawki 0.07 (;d) tylko o to, ze z 0.7$ zrobil 6$

na ftp najlepiej grac wieczorami, jest wtedy masa slabych graczy, graj na nl2 (0.01/0.02) ucz sie z artow i filmow na ps i powinno isc do przodu :f_thumbsup:

pacaluj
PokerStrategist

dokladnie 0.7 usd :P a co do pasowania najlepiej szukac stolu z duzym % graczy na flop bo lubimy agresywne stoliki ]:-> i graj swoje A game, lepiej sie nauczyc teraz na malych stawkach niz pozniej :) moj agra na samym poczatklu na ftp to istna tragedia byla dlatego moze mowie o wyzszym poziomie :)) wiec jak dla mnei zaczynac na malutkich stawkach obeznac sie i powolutku pomaluttku przesuwac sie po drabince :)

Thorek
Oldschool Grinder

Witaj pawlo3200.

Wystąpię w tym temacie w roli moralizatora, ponieważ moje doświadczenie pokerowe jest na tyle duże, że mogę sobie na to pozwolić :P. Musisz zapamiętać sobie, że poker to przede wszystkim nauka pokory i cierpliwości. Bez tych 2 cech nie będziesz mógł zostać dobrym pokerzystą. Żeby zacząć zarabiać przyzwoite pieniądze na pokerze musisz poświęcić najpierw kilka miesięcy na naukę i budowanie bankrolla. Twoim podstawowym błędem jest to, że przeliczasz swoje wygraną na żywe pieniądze. Nie o to chodzi na mikrolimitach. Chodzi tam przede wszystkim o to, żeby nauczyć się podstaw gry, zdobywać doświadczenie i zdobyć obycie ze strategią, a jednocześnie żeby budować swój bankroll zgodnie z zasadami bankroll managment, które chronią przed bankructwem. Później zaczniesz zdobywać kolejno limity NL5, NL10 czy NL25. Pieniądze będą rosły wtedy już szybciej, ale wciąż musisz mieć świadomość, że nie są to pieniądze, które zarabiasz, tylko są to podwaliny pod twoją przyszłość. Budujesz sobie umiejętności i bankroll pod kolejne limity i chcąc grać w pokera tych pieniędzy i tak nie będziesz mógł wypłacić. Dojdziesz jednak do limitu, na którym będziesz czuł się wciąż dobrze, a jednocześnie będziesz zarabiał tam już przyzwoite pieniądze. Zazwyczaj jest to NL50 lub NL100. Z gry na tych limitach można już utrzymywać się na całkiem niezłym poziomie i wtedy można zacząć grać na pieniądze, które będziemy sobie sukcesywnie wypłacać. Jednym zajmuje to 3 miesiące innym pół roku. Składa się na to wiele czynników. Jedno jest jednak pewne. Udaje się tym, którzy mają determinację, ale jednocześnie pokorę wobec przeciwników i swoich umiejętności, a także cierpliwość, która jest niezbędna. Dlatego postaraj się zmienić swój tok rozumowania, ucz się, czytaj artykuły oglądaj filmy i sukcesywnie buduj swój bankroll zgodnie z bankroll managment, a gwarantuje ci, że osiągniesz sukces. Czy będziesz grał SnG czy NL2 BSS to zależy tylko i wyłącznie od ciebie i twoich preferencji, bo jedni gracze preferują cashówki, a inni turnieje. Póki co wybierz jeden rodzaj gry i doskonal w nim swoje umiejętności poprzez materiały szkoleniowe zawarte na naszej stronie.

Trochę się rozpisałem :P.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

he he ) z dostepnych mi artykolow skorzystalem . tylko ze z gra na mikro stawkach jest tylko ciut lepiej niz z freollami a dokladnie chodzi mi o to ze tam za dziwne wrec bezsensowne zagrania bo nie zalezy komus na $i gra sobie tak byc pstrykac przy piwie i ciezko przy takich budowac bankrol . ciezko rozgrysc jaki to gracz z czym wchodzi z czym podbija itp wiesz o co mi chodzi szefie hehe. nie chce leciec z motyka na slonce chodzi mi o znalezienie jakie
gos limitu czy grier takich gdzie zjawisko wyzej przezemnie opisane jest mniejsze o ile gdzie kolwiek tak jest . :)

kNoq001
PokerStrategist

Napisane przez pawlo3200
he he ) z dostepnych mi artykolow skorzystalem . tylko ze z gra na mikro stawkach jest tylko ciut lepiej niz z freollami a dokladnie chodzi mi o to ze tam za dziwne wrec bezsensowne zagrania bo nie zalezy komus na $i gra sobie tak byc pstrykac przy piwie i ciezko przy takich budowac bankrol . ciezko rozgrysc jaki to gracz z czym wchodzi z czym podbija itp wiesz o co mi chodzi szefie hehe. nie chce leciec z motyka na slonce chodzi mi o znalezienie jakie
gos limitu czy grier takich gdzie zjawisko wyzej przezemnie opisane jest mniejsze o ile gdzie kolwiek tak jest . :)

a czego tutaj wiecej chciec? slaby przeciwnik = bankomat, oczywiscie od czasu do czasu wejdzie taki z 27o i trafil fulla, jednak mysl co sie stanie w dlugim okresie czasu, tam bedziesz ich po prostu miazdzyl

rada na mikro limity, jak najmniej blefuj, jak najwiecej value betuj kiedy reka na to pozwala _thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ok niech tak bedzie ide na casch stolito dalej na 0.01/0.02 4 na raz i zobacze . dzieki za rade pozdrawiam trzymajcie kciuki

Thorek
Oldschool Grinder

Różnica jest taka, że freeroll to turniej, a jeżeli w turnieju grasz często na stacki, co wymusza formuła freeroll to często odpadniesz nawet z mocniejszą ręką. W cashówkach tacy gracze to jeszcze większy skarb niż we freerollach, ponieważ możesz przegrać z nimi stacka z lepszą ręką, ale robisz notkę i w kolejnych rozdaniach, przeciwnik oddaje ci kasę z nawiązką, co czyni ten limit jeszcze łatwiejszym do zarabiania.

Dam ci przykład jednego z użytkowników naszego serwisu, a mianowicie babel92, który również gra na FTP. Zaczął grę nieco ponad 2 miesiące temu. Konsekwentnie wkleja swoje rozdania na naszym forum w celu poprawy umiejętności, ponieważ oceny judge to jedna z najlepszych forum nauki gry w pokera. Anyway wracając do myśli - babel niedawno zakończył grę na NL2 z sukcesem i przeszedł na NL5, gdzie od 2 tygodni jego wykres dalej pnie się w górę i zarobił już 50 $ na tym limicie, co w takim okresie czasu jest wynikiem bardzo przyzwoitym jak na ten limit. Co za tym idzie jest on już w połowie drogi do NL10, gdzie wygrane będą już bardziej odczuwalne. Na jego przykładzie widać, że jak najbardziej się da przebrnąć przez mikrolimity.