Przejdź do forum
Problem z urzędem C...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Problem z urzędem Celnym

14 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
2,802 Wyświetlenia
Demeroth

Zamówiłem na Full Tilt Store bluze za 14000 i długopis za 9000. Długopis dostałem niedawo w paczce za którą nic nie płaciłem. Natomiast po kilku dniach dostałem zawiadomienie, które musze wypełnić i dostarczyć dowód płatności, w postaci faktury czy czegoś podobnego. Problem w tym, że urząd celno-pocztowy znajduje się w Poznaniu a na podany w zawiadomieniu numer nikt nie odpowiada.... Poza tym w zeszłym tygodniu pisałem do supportu FTP w prośbie o fakture i jak dotąd cisza. Najgorsze w tym wszystkim jest to że w ciągu 20 dni , jeśli nie dostarcze spowrotem zawiadomienia paczka zostanie odesłana spowrotem. Ma ktoś jakieś pomysły jak załatwić tę sprawę? Nie miałem jeszcze do czynienia z Urzędem Celnym więc nie wiem czy odesłać samo zawiadomie czy czekać na fakturę.

13 odpowiedzi
Winnc

Z tego co pamietam, na forum juz ktoś o tym pisał ale nie wiem jak sie sprawa rozwiązała. Moze poszukaj, bo ja Ci teraz nie jestem w stanie tego wskazać :/. Nie przyjemna sprawa.

MrBaikal

to dziwne, przed świętami zamawiałem kilka noży z Japonii każdy po trochę ponad 100$ i nikt się nie przyczepił - a na paczce napisali mi Japończycy, że gift i za 1c dokupiłem ładne opakowania - może next time napisz im, żeby jakoś tak napisali na paczce że to prezent, albo darmówka...

Urbi23

Witam,

Sprawa wygląda tak, że Urząd Celny nałożył na paczkę cło. Opłatę musisz uiścić, a później wysłać dowód zapłaty do supportu FTP i oni zwracają pieniądze

Jeżeli natomiast nie dostałeś powiadomienia o nałożeniu cła, tylko "zawiadomienie o dostarczeniu dowód płatności", to przyznam że spotykam się z tym po raz pierwszy. Prawdopodobnie wystarczy ich poinformować, że płatność miała miejsce prze internet i że żadnej faktury nie posiadasz

Ich z resztą nie powinno obchodzić w jaki sposób zapłaciłeś za towar, jesteś gotów zapłacić cło i już

Napisz może bardziej szczegółowo o treści tego powiadomienia

Pozdrawiam

salyk

Zajrzyj do tego wątku:
Przesyłka a odprawa celna

Kolega miał podobny problem co i Ty.

Pozdrawiam

Demeroth Autor wątku
Demeroth

Oto zawiadomienie:

problem w tym że nie mogę za żadne skarby się dodzwonić i próbować wyjaśnić sprawy bo nikt nie odbiera, a support nie wysłal mi zadnej faktury od tygodnia.

sojowyjarz

Oni są wariatami, że dodają tam dopisek "Store"...

Kamil1010

Miałem to samo z żetonami kilka dni temu, wysłałem do nich maila z pseudo faktura jaką wystawiło mi ftp w wersji PDF. Dopisałem że jest to prezent upominkowy wybrany za punkty coś w ten deseń i nic nie płaciłem za to. Przysłali mi żetony po kilku dniach i nałożyli 120zł cła ale ftp zwraca w $ na konto wiec nic nie bój. ;]

tigerek73

Ja dzwoniłem i ok wczoraj. Mam ten sam problem tylko że kij bilardowy, wszystko przez to że ktoś na poczcie nie pomyślał i nie popatrzył że to tylko 2$ było wpisane i powinni przesłać do domu bez problemów, ale znalazł się nadgorliwiec i wysłał do UC. Oni jak otrzymaja zawiadomienie z poczty uruchamia to całą procedurę i muszą otrzymać wszystkie dokumenty wraz fakturą z FT. Kwoty do 100$ i tak nie podlegają cłu.

Napisz do https://polska.pokerstrategy.com/community/profile/FullTiltPokerPL p.Zbyszka może załatwi ci fakturę mi załatwił.

Napisane przez tigerek73
Ja dzwoniłem i ok wczoraj. Mam ten sam problem tylko że kij bilardowy, wszystko przez to że ktoś na poczcie nie pomyślał i nie popatrzył że to tylko 2$ było wpisane i powinni przesłać do domu bez problemów, ale znalazł się nadgorliwiec i wysłał do UC. Oni jak otrzymaja zawiadomienie z poczty uruchamia to całą procedurę i muszą otrzymać wszystkie dokumenty wraz fakturą z FT. Kwoty do 100$ i tak nie podlegają cłu.

Napisz do https://polska.pokerstrategy.com/community/profile/FullTiltPokerPL p.Zbyszka może załatwi ci fakturę mi załatwił.

Witam

Proszę podaj dokładną nazwę zamówionego przez Ciebie przedmiotu oraz swój nich na FTP, a ja postaram się zdobyć dla Ciebie fakturę.

Btw, ja naprawdę nie nazywam się Zbyszek, nie wiem skąd takie plotki:)

Demeroth Autor wątku
Demeroth

Napisałem Ci wiadomość :)

Napisane przez Demeroth
Napisałem Ci wiadomość :)

dzięki, już się tym zająłem, na skrzynce masz jeszcze jedną wiadomość ode mnie

Demeroth Autor wątku
Demeroth

Od czasu kiedy odesłałem fakturę i wypełnione zawiadomienie minął prawie miesiąc , a paczki dalej nie ma. Próbowałem się kontaktować z urzędem celnym i nikt nie odbiera telefonu. Coś mi się wydaję że moja bluza przepadła.

Napisane przez Demeroth
Od czasu kiedy odesłałem fakturę i wypełnione zawiadomienie minął prawie miesiąc , a paczki dalej nie ma. Próbowałem się kontaktować z urzędem celnym i nikt nie odbiera telefonu. Coś mi się wydaję że moja bluza przepadła.

nie wiem jak Ci mogę pomóc... może warto udać się do tego urzędu osobiście?