Przejdź do forum
nie umiem grać w po...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nie umiem grać w pokera

24 Posty
14 Użytkownicy
37 Reakcje
7,486 Wyświetlenia
Tomcis23
Oldschool Grinder

po 10 latach gry na różnych poziomach do NL50 włącznie stwierdzam ze nie umiem grac

od pierwszego lipca zostało niewiile opcji wiec zaczałem na Full Tilcie

po 60k rąk na NL5 jestem 200$ w plecy

poprostu dzieją sie tu cuda, łapanie 2 outów na River to norma

żygam tym juz

Odpowiedz
Cytat
23 odpowiedzi
przemek9422
Poker Player

Napisane przez Tomcis23
poprostu dzieją sie tu cuda, łapanie 2 outów na River to norma

tak, to na pewno przez to po 10 latach gry siedzisz (i przegrywasz) na nl5 :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

Napisane przez Tomcis23
żygam

*rzygam

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

bo to spiseg jest poprostu...

Odpowiedz
Cytat
wezuwezu
Oldschool Grinder

to sie naucz

Odpowiedz
Cytat
Pesymist
Poker Player

myslalem ze starsy wchlonely full tilta. jakies wznowienie softu?

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna
PokerStrategist

Napisane przez Pesymist
myslalem ze starsy wchlonely full tilta. jakies wznowienie softu?

Jest to skórka tylko, playerpool ten sam co na PokerStars.

Odpowiedz
Cytat
arthur0093
PokerStrategist

Poker chyba coraz trudniejszy... Jak oceniasz poziom w latach 08,09? Grałeś wtedy NL50 a teraz dostajesz ostro na NL5?

Odpowiedz
Cytat
HandSmither
Oldschool Grinder

Napisane przez arthur0093
Poker chyba coraz trudniejszy... Jak oceniasz poziom w latach 08,09? Grałeś wtedy NL50 a teraz dostajesz ostro na NL5?

Mnie też to ciekawi. Sporo czytałem że w 2010 poziom NL200-400 to jak dzisiejsze NL10-25. Dlatego ponoć wygrywający na NL25-50 gra lepiej niż większość graczy live.

Odpowiedz
Cytat
Tomcis23 Autor wątku
Tomcis23
Oldschool Grinder

Hehe, widziałem ze sie posypie...

To nie tak

Przez 10 lat szło mi całkiem nieżle. Jeszcze początkiem roku zagrane 100k rąk na NL10 skończyło sie wiratetem 8bb/100

Poporostu dziją sie tu cuda

Doszło do tego że obawiam sie Ainować pre z AA - przegrałem chyba z 6 razy z rzedu ostatnio, nawet na A6

Odpowiedz
Cytat
Tomcis23 Autor wątku
Tomcis23
Oldschool Grinder

Ok, siadam jak co rano z myślą - przecież nagle nie przestałem umieć grać..

I momentalnie sie zaczyna

Squizuje z KK, gość sprawdza z 87o, łapie GS i oczywiscie trafia na River

3betuje z AK, F:Kxx - bije - call

T spada K - bije - call

R spada 4 - bije - raise i gość pokazuje 44

Poprostu sie nie da

Odpowiedz
Cytat
Tomcis23 Autor wątku
Tomcis23
Oldschool Grinder

Napisane przez HandSmither

Napisane przez arthur0093

Mnie też to ciekawi. Sporo czytałem że w 2010 poziom NL200-400 to jak dzisiejsze NL10-25. Dlatego ponoć wygrywający na NL25-50 gra lepiej niż większość graczy live.

Powiem tak.
Oczywiście różnica poziomu gry jest mocno widoczna. Powiedzmy że dzisiejszy wygrywający gracz na NL5 poradził by sobie klika lat temu na NL25
Ale to bardzo dużo zależy od samego roomu a teraz w zasadzie nie mamy wyboru za dużego. Pół roku temu grałem sobie na Bet365. Absolutną normą było na każdym stole NL10 conajmniej jedna fishka ze statami 50/5
Na Full tilt teraz na NL5 na 95% procent stołach siedzą wyłącznie goście 20/18. Czasem na 6 stałach mam w sumie jednego typowego calling station.
Co mnie jeszcze szokuje na FTP - co druga sesja konćzy sie z wszystkimi liniami wykresu poniżej osi X, włączajac linie z showdownami. To jest chore. Grasz sesje w miare dobrze, dostajesz trzy strzały z typu AA na T4, AA na A6s. Albo dziś AA, flop 999 gość pokazuje 97. Kazdej sesji takimi przykłądami moge sypać. Bad beaty to pokerowa rzeczywistość ale tu poprostu jest jakaś masakra

Odpowiedz
Cytat
przemek9422
Poker Player

Najpierw piszesz że regularne stoły zaregowane na nl5 (xD), potem że callują ci 3bety z 87o, a na końcu dajesz przykłady rąk które mają najmniejszy wpływ na winrate, bo każdy głupi potrafi wrzucić AA czy KK preflop, więc idąc tym tropem każdy by wygrywał.. "gram dobrze, to wariancja" a potem jeb okazuje się na wykresie, że czerwona pionowo w dół

Odpowiedz
Cytat
Tomcis23 Autor wątku
Tomcis23
Oldschool Grinder

Napisane przez przemek9422
Najpierw piszesz że regularne stoły zaregowane na nl5 (xD), potem że callują ci 3bety z 87o, a na końcu dajesz przykłady rąk które mają najmniejszy wpływ na winrate, bo każdy głupi potrafi wrzucić AA czy KK preflop, więc idąc tym tropem każdy by wygrywał.. "gram dobrze, to wariancja" a potem jeb okazuje się na wykresie, że czerwona pionowo w dół

Nie mają wpływu na winrate...

To wytłumacz mi jaki bedzie winrate po sesji 1000k gdy przegrasz 3 AI w taki sposób jak AA na A6?

Odpowiedz
Cytat
Tomcis23 Autor wątku
Tomcis23
Oldschool Grinder

Napisane przez Tomcis23

To wytłumacz mi jaki bedzie winrate po sesji 1000k gdy przegrasz 3 AI w taki sposób jak AA na A6?

Co do 87. Oczywiście zdeażają sie tez kompletne fishki jednak trafiają magiczne układy.

Odpowiedz
Cytat
przemek9422
Poker Player

Napisane przez Tomcis23

Nie no to jest jakieś prowo, ty niby grasz w to 10 lat? Wynik na próbce 1000 rozdań nie ma najmniejszego znaczenia, ba wynik na próbce 100 000 rozdań może być bardzo daleki od rzeczywistego winrate'u

Odpowiedz
Cytat
stafik
Poker Player

@Tomcis23 - coś w tym jest co mówisz. Podkreślam "coś". Też kojarzę inną grę lata temu, ale nie było wtedy tylu informacji. Dostępnych tak jak teraz. Moje odczucia są takie że po prostu te NL2 i NL5 to strata czasu. Trzeba chyba delikatnie zainwestować i startować na min NL10. No chyba że bardzo się komuś nudzi i trenuje mindset. Bo czasy gdzie startowało się w freerollu z fieldem 1,5k graczy i win 2$, które później się namnożyły do 1000$ już dawno za nami. Nie mniej jednak są wyjątki i wyjątkowe sytuacje.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Czasy się zmieniają i sama gra także. Pamiętam filmy, w których za std raise było 4bb+1bb za limpera w grach cash, a teraz te wartości dochodzą do 2bb i to w grach cash, a nie mtt. Limpowanie ze sb było domeną tylko słabych graczy, a teraz robią to także niektórzy regularni, dobrzy gracze. Sam fakt posiadania gutshota na monoboardzie był auto foldem kilka lat temu, dziś jest to czasem bardzo dobra ręka, bo można złapać jeszcze jakiegoś backdoor fd lub w inny sposób umocnić się na kolejnych ulicach.

Co przez te 10 lat zrobiłeś w kwestii rozwoju pokerowego? Kto się nie rozwija ten się cofa i liczenie tylko na graczy 50/5 jest słabym rozwiązaniem. Pieniądze nie pochodzą tylko od takich graczy. Jest masa graczy, którzy tylko pompują kasę z niższych limitów na wyższe - wygrywają np. 3bb/100 na nl10, żeby później oddawać tą kasę na nl25 i tak w kółko...

Odpowiedz
Cytat
Hardchorusss
PokerStrategist

Napisane przez Tomcis23

Czasem na 6 stałach mam w sumie jednego typowego calling station.

o selekcji stolow slyszales?

Odpowiedz
Cytat
kielonus
Poker Player

POKER IS DEAD :coolface:

Odpowiedz
Cytat