Przejdź do forum
Micro stawki - paro...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Micro stawki - parodia

21 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
3,705 Wyświetlenia
okazja

Witam;
jakie macie doświadczenia z ostatnich dni na FTP? U mnie to, co się dzieje od kilku dni, przekracza ludzkie pojęcie. Dość powiedzieć, że na micro przegrałem w tydzień $150 w tak nieprawdopodobnych sytuacjach, że gdybym to komuś pokazał, nikt by nie uwierzył. Grałem głównie S&G 180 za $2,25.

Jak jest na stawkach powyżej $0,50 (myślę o stołach cashowych)? Taki sam cyrk? Bo jeśli tak, wypada chyba zmienić room... ?(

20 odpowiedzi
KudlatyPL

jaki cyrk :f_confused:
ja na razie nie zrzumialem nic oprocz tego ze przegrales 150$

okazja Autor wątku
okazja

No, mógłbym napisać: jak nie zrozumiałeś, to i nie zrozumiesz...)

Poważniej: nie chce mi się wklejać rozdań, ale 70 S&G przegranych, jeden w jeden, na bad-beatach o czymś świadczy, stąd moje pytanie.

Rysiobrutal

Ftp ukradło ci 150 $ w biały dzień !!

KudlatyPL

kiedys mialem doom switch wlaczony przez 20k handow na mid stawkach wiec prosze mnie tu nie popychac

Poważniej: nie chce mi się wklejać rozdań, ale 70 S&G przegranych, jeden w jeden, na bad-beatach o czymś świadczy, stąd moje pytanie.

this
70 sng to jeszcze nie taki straszny ten down swing

okazja Autor wątku
okazja

Dziękuję za konstruktywną dyskusję.

KudlatyPL

Napisane przez okazja
Dziękuję za konstruktywną dyskusję.

ale na jaki temat chcesz dyskutowac :rage:
70 sng to zadna probka
narzekanie na badbeaty to nie temat
domyslam sie ze grasz 2.2, ale nie piszesz nic o fieldzie, twoim stylu gry itp
wklej staty do analizy statystyk, wklej rozdania do analizy rozdan, albo do watku z bad beatami, tyle
jak nie podasz konkretow tylko powiesz slynne "mikro to dzungla i czuję się jakbym gral ze stadem wscieklych małp" to nikt nie bedzie traktowal Ci powaznie

Cześć okazja

Za bardzo nie ma o czym dyskutować, dlatego też odpowiedzi w tym temacie są, jakie są.

Jeśli chcesz powiedzieć że FTP jest od kilku dni rigged, bo przegrywasz wszystkie turnieje - masz do tego prawo.

Powiedz mi tylko, jakich postów się spodziewasz od innych?

Szukasz kogoś, kto tak jak ty wtapia ostatnio wszystkie SnG na micro?

Czy może wolałbyś, żeby wypowiedział się ktoś kto wygrywa ostatnio wszystko na FTP i ma się świetnie?

Nie wiń softu za swoje porażki. Skup się na solidnej grze i nie przejmuj się - bądź prawdziwym pokerzystą.

Takich tematów były na naszym forum setki. Full Tilt Poker nie pozwoliłby sobie na kręcenie oprogramowania, nie przekonasz mnie do tego.

Mają za dużo kasy z rake'u żeby ryzykować.

Pozdrawiam

okazja Autor wątku
okazja

Jakub, spodziewam się raczej kilku uwag i porad tyczących wyższych stawek i sensowności gry na nich; uwagi typu: bądź prawdziwym pokerzystą są w rodzaju: "nie mazgaj się". To nic nie da, powiem więcej - brzmi nieco infantylnie.

Oczywiście, że roomowi wystarczy rake. Normalne. Ale czy w tym celu nie podkręcają softu na najniższych stawkach? Nie wiesz i ja też nie. Więc ogólnikowe mądrości nie są nikomu potrzebne.

KK vs 57 - przegrana (dwie pary); AA vs 710 - przegrana (pary 710). QJ vs 33 (z damą i waletem na flopie) przegrane kolorem do jednej z trójek itd itp. Dużo by pisać.

Oczywiście - można powiedzieć: na micro grają idioci, wchodzą z any2 i mają farta. OK. Nie ma tematu, chociaż ponad 70 razy pod rząd jest jakimś tam wynikiem.

Tak więc pytanie (powtarzam): czy tak samo dzieje się na stawkach wyższych ($0,5-1 cash, S&G z wpisowym w przedziale $10-20), czy, po prostu, FTP tak ma?

zmkpr0

Chcesz wierzyć, że soft jest kręcony? Twoja sprawa, ale nie licz na poważna dyskusję w tym temacie :facepalm:.

GregWawelski

Trudno jest zaakceptować fakt, że jest się kiepskim/średnim graczem i nie wygrywa się systematycznie pnąc się do góry w stawkach. Ale bez przyjęcia tego do wiadomości nie można zrobić kolejnego kroku - poprawienia własnej gry i wyeliminowanie błędu. Jest też krok pośredni, który nie jest konieczny, ale bardzo pomaga w czasie pokerowej drogi - skończyć pieprzyć o rigged sofcie.

Podobnie jak kolega przegrywam już drugi miesiąc na FTP poprzednio 60 $ a w tym miesiącu również coś koło tego . Ludzie z którymi gram mają takie staty że nie powinni według artów wogóle cokolwiek ugrywać ale jednak . Mam nadzieję że wkrótce zjade do zera i przestanę tu tracic czas

Seavolv

Albo ma się pecha :D i skończyłem na 18 miejscu :P

Dealt to Seavolv [As Ad]
Seavolv calls 1,000
mrmoney992 folds
jennen folds
bogdanrze calls 1,000
elescopeta1 raises to 7,000
pirania12 sits down
mbags4 sits down
Ship2Miami sits down
Rboy77 has 15 seconds left to act
Rboy77 folds
Seavolv raises to 9,805, and is all in
bogdanrze folds
elescopeta1 calls 2,805
Seavolv shows [As Ad]
elescopeta1 shows [Jh Kd]
FLOP [Th 4c Kc]
TURN [Th 4c Kc] [9s]
RIVER [Th 4c Kc 9s] [Qs]
Seavolv shows a pair of Aces
elescopeta1 shows a straight, King high
elescopeta1 wins the pot (21,610) with a straight, King high

ja od tygodnia jestem masakrowany na ftp co 2 asy czy krole sa lamane przez jakies smieci i to na river w 7 alinnach na 10 mam 80/20 z ktorych 5 przegrywam. X( tez cisne sng

KudlatyPL

zmieńcie room

YasQ

Napisane przez okazja
Jakub, spodziewam się raczej kilku uwag i porad tyczących wyższych stawek i sensowności gry na nich; uwagi typu: bądź prawdziwym pokerzystą są w rodzaju: "nie mazgaj się". To nic nie da, powiem więcej - brzmi nieco infantylnie.

Oczywiście, że roomowi wystarczy rake. Normalne. Ale czy w tym celu nie podkręcają softu na najniższych stawkach? Nie wiesz i ja też nie. Więc ogólnikowe mądrości nie są nikomu potrzebne.

KK vs 57 - przegrana (dwie pary); AA vs 710 - przegrana (pary 710). QJ vs 33 (z damą i waletem na flopie) przegrane kolorem do jednej z trójek itd itp. Dużo by pisać.

Oczywiście - można powiedzieć: na micro grają idioci, wchodzą z any2 i mają farta. OK. Nie ma tematu, chociaż ponad 70 razy pod rząd jest jakimś tam wynikiem.

Tak więc pytanie (powtarzam): czy tak samo dzieje się na stawkach wyższych ($0,5-1 cash, S&G z wpisowym w przedziale $10-20), czy, po prostu, FTP tak ma?

IMO to FTP przeciez nie mozna przegrac KK vs 57 to jest nie realne :facepalm: Ja po takiej porazce bym poszedl do sadu grodzkiego.

Swoja droga poziom dyskucji jest na takim samym poziomie jak pytanie :D

Napisane przez KudlatyPL
zmieńcie room

czy to grozba ?(

Napisane przez okazja

Tak, na ftp na mikro wygrywają gorsze ręce, natomiast na midstakes lepsze.

Napisane przez okazja
OK. Nie ma tematu, chociaż ponad 70 razy pod rząd jest jakimś tam wynikiem.

Faktycznie nie ma tematu dopóki uważasz, że 70 sng morze być jakąkolwiek miarodajną próbką

KudlatyPL

Napisane przez mirko1231

Napisane przez KudlatyPL
zmieńcie room

czy to grozba ?(

serdeczna rada :facepalm:

okazja Autor wątku
okazja

GregWawelski - rozwiń, proszę, swoją myśl: Trudno jest zaakceptować fakt, że jest się kiepskim/średnim graczem i nie wygrywa się systematycznie pnąc się do góry w stawkach.(itd).
Pozwolisz, że rozwinę kilka przykładów:

- masz QJ na ręce i podbijasz 3BB (i call od dwóch graczy), na flopie QJ7. Grasz 3/4 puli, dostajesz raise, do all-in. Twój call. Przeciwnik ma 33. I dostaje kolor na riverze.

- przeciwnik gra all-in na preflopie. Masz AA - call. On pokazuje 710, bez koloru. Trafia dwie pary.
- masz Q4, na SB. dopłacasz, flop Q44. Jeden z przeciwników gra all-in. Płacisz (i zacierasz ręce). Pokazuje K8. Turn - 8. River - 8.

- Masz KK, na BB. wszyscy dale ledwo call. Bijesz 4 BB. jeden z tych, którzy tylko callowali budzi się i zagrywa all-in. Płacisz. Pokazuje karty - 42 w kierach. i dostaje kolor kier, na riverze.

itd, itp (jak wyżej napisałem).

No i dobra: jak w takim razie rozegrałby te ręce dobry/wybitny gracz, skoro ja jestem według ciebie kiepskim/średnim?