Witam,
Mam pytanko ... czy wydanie medali wpływa na rakeback ?
tak, 0.25$ za medal
Edit:
No chyba , ze kupujesz punkty ftp to dopiero jak w sklepie kupujesz to odlicza ci od RB
pzdr
No pewnie, że warto. Masz comiesięczne freerolle i bonusy pieniężne co pół roku (nie są odliczane od RB).
0.25$ za medal
Czyli jak kupie bonus 300$ za 1600 medali to odejmą mi z rakebacku 400$ ?
Witam !
Według FAQ:
Za każdy wydany medal odejmowane jest 0.25$ z ugranego rake'u, czyli przykładowo:
Ugrałeś 500$ rake'u, za które powinieneś dostać 27% zwrotu, czyli 135$.
Zamówiłeś jednak bonus - 300$, za 1600 medali. (1600x0.25$=400$)
Ta kwota zostaje odjęta od naszego ugranego rake'u. (500$-400$=100$)
Z otrzymanej kwoty otrzymujemy 27% rakebacku, czyli 27$. (100$*0.27)
Zatem w przypadku ugrania 500$ ugranego rake'u za wydanie 1600 medali tracimy 108$ na zwrocie prowziji, czyli za każdy wydany medal tracimy 0,0675$ (108$/1600) na rakebacku.
Mam nadzieję, że się nie pomyliłem, pozdrawiam.
jeśli jest tak jak mówisz to jeszcze trzeba dodać obliczenie 300 $ - 108$ czyli 282$ na plus
Napisane przez FishTu
jeśli jest tak jak mówisz to jeszcze trzeba dodać obliczenie 300 $ - 108$ czyli 282$ na plus
Hmmm, nie do końca rozumiem o co chodzi
Ja pisałem tylko o stracie na rakebacku.
Jeśli chodzi o ogólny zysk no to :
Tracimy 108$ na rakebacku, ale mamy bonus 300$, zatem jesteśmy 192$ na plus i to jest nasz całkowity zysk.
Podsumowując : Jeśli zamówimy bonus 300$ w Iron Man Store otrzymujemy w rzeczywistości 192$.
Chyba się nie pomyliłem, acz nie jestem przekonany
Napisane przez casalinga87
No pewnie, że warto. Masz comiesięczne freerolle i bonusy pieniężne co pół roku (nie są odliczane od RB).
Jestes pewien? Dotychczas myslalem, ze polroczne bonusy sa odejmowane od rb jak zreszta wszystko.
Napisane przez konkot
Witam !![]()
Według FAQ:
Za każdy wydany medal odejmowane jest 0.25$ z ugranego rake'u, czyli przykładowo:
Ugrałeś 500$ rake'u, za które powinieneś dostać 27% zwrotu, czyli 135$.
Zamówiłeś jednak bonus - 300$, za 1600 medali. (1600x0.25$=400$)
Ta kwota zostaje odjęta od naszego ugranego rake'u. (500$-400$=100$)
Z otrzymanej kwoty otrzymujemy 27% rakebacku, czyli 27$. (100$*0.27)Zatem w przypadku ugrania 500$ ugranego rake'u za wydanie 1600 medali tracimy 108$ na zwrocie prowziji, czyli za każdy wydany medal tracimy 0,0675$ (108$/1600) na rakebacku.
Mam nadzieję, że się nie pomyliłem, pozdrawiam.
![]()
Te obliczania są poprawne . Po prostu tak jest na FTP że nie możemy sobie niezależnie czerpać korzyści ze wszystkich rzeczy (czyli kupować w sklepiku, medale iron man i jeszcez dostawać rakeback )
Przecież widać czarno na białym że bardziej się opłaca kupić ten bonus 300$ niż jakbyście mieli sam rakeback.
A to że każdy by chciał i bonus i nie tracić rakebacku to ja dobrze wiem
Pozdrawiam
Napisane przez karakanFTP
Napisane przez casalinga87
No pewnie, że warto. Masz comiesięczne freerolle i bonusy pieniężne co pół roku (nie są odliczane od RB).Jestes pewien? Dotychczas myslalem, ze polroczne bonusy sa odejmowane od rb jak zreszta wszystko.
Year End Bonus nie był odliczany od RB na 100%.
Niedawno skończyłem wyrabiać End Year, dziś dostałem normalny rekaback, także za ostatnie 3 ponad tygodnie rakeback wyniósł 77%, zależy jeszcze jak to liczyć...
Boze jak czytam wasze obliczenia to lapie sie za glowe ..... oczywiscie ze warto nie wazne ile % RB stracicie ..... IRONMAN zawsze bedzie EV+ .... czytac FAQ !
Na chłopski rozum, jakby którykolwiek bonus miałby być nie opłacalny to przecież po paru dniach by to wyszło , rozpowszechniło i nikt by z tego nie korzystał
FTP to dobrze liczy nie martwcie się
Napisane przez IceWhoo
Napisane przez matexide
202$![]()
194$
![]()
co z waszą matematyką? 300-108 = 192
Hello Bartłomiej,
Thank you for your email.
I can confirm that spending your Iron Man medals in the Iron Man Store won't cause any deduction on your rakeback. However, using your Full Tilt Points in the Full Tilt Store will affect your rakeback.
Should you need further information regarding the rakeback deduction we kindly ask you to contact your affiliate directly.
If there's anything else we can help you with, please let us know.
Regards,
Réka
Full Tilt Poker Support
A wiec ku mojemu zdziwieniu wydawanie medali nie obniza rakebacku. Zdziwieni?
Edit : przetlumacze, dla tych co nie znaja dobrze angielskiego.
"Moge potwierdzic, ze wydawanie twoich medali w sklepie Iron man nie spowoduje zadnego odliczenia z twojego rakebacku. Jednakze, uzywanie punktow FTP w sklepie FTP (tym normalnym) bedzie mialo wplyw na twoj rakeback. Jesli potrzebujesz dalszych informacji dotyczacych odliczenia rakebacku, zalecamy skontaktowac sie bezposrednio z twoim affiliate.