o kurde jaka szkoda że nie pograją w lidze
Nie wiem po co dalej brnąć w zmyślanie ?
Tym niemniej FTP jest aktualnie najtańszy do kupienia w swojej historii ?
Pytanie to czy lepiej wlozyc ile? 600 mln w ftp czy otworzyc nowy pokerroom i go wypromowac... sporo hajsu na marketing
Lepiej kupić oprogramowanie ? I założyć nowy room ?
Ciekawe co oznacza zapowiedz Rush na starsach , może mieć w obecnej sytuacji to związek bezpośrednio z FTP ?
starsy chcą zrobić też rusha... proste?
ale do tego trzeba dobrych informatyków
no trzeba czekać, może znajdą inwestora prędzej czy później i dostaniemy kasę z powrotem
Napisane przez szok38
Lepiej kupić oprogramowanie ? I założyć nowy room ?
Nie wiem co lepiej oczywiscie
Zastanawiam sie czy dla inwestora wyjscie kupic soft i otworzyc nowy room nie bedzie potencjalnie lepsze niz kupic ftp z 500 mln dlugu ktore musi splacic na strzal ♠_thumbsup:
Bardziej wyraziście niż w tamtym linku :
Według informacji jakie przekazał portal SubjectPoker, istnieje grupa francuskich inwestorów, która poważnie rozważa zakup Full Tilt Poker.
W wywiadzie dla tej pokerowej strony, prawnik Full Tilt Poker Jeff Ifrah powiedział, że francuscy inwestorzy pracują aktualnie nad potencjalną umową i mają spotkać się z FTP za tydzień. Pierwszy raz do Dublina przyjechali w dniu 24 sierpnia, czyli osiem dni po tym jak wygasły ekskluzywne negocjacje z poprzednim zainteresowanym.
Oto co wiemy:
Wykonany został list intencyjny
Ifrah mówi, że fundusze potencjalnych inwestorów zostały sprawdzone przez Full Tilt Poker i Departament Sprawiedliwości Stanów Zjednoczonych.
Prawnik zapewnił również, że warunkiem podpisania umowy, jest spłata wszystkich graczy Full Tilt Poker na całym świecie.
Departament sprawiedliwości jest świadomy listy intencyjnego oraz jego warunków i otrzymał jego kopię
Alderney Gambling Control Commission zdaje sobie sprawę, że transakcja jest w toku. Otrzymali szczegółowe informacje na temat transakcji z Full Tilt Poker i od potencjalnych inwestorów.
Podczas gdy inwestorzy chcą pozostać anonimowi, aż do czasu podpisania konkretnej umowy z AGCC i Departamentem Sprawiedliwości, redaktor SubjectPoker przekonuje, że na własne oczy widział podpisany list intencyjny pomiędzy Full Tilt Poker a inwestorem, a także list od inwestora do AGCC.
Potencjalny inwestor po uzgodnieniu warunków z FTP, będzie miał jeszcze jeden problem formalny. Musi uzyskać akceptację przez AGCC oraz ugodę z Departamentem Sprawiedliwości.
AGCC zakończyła wczoraj przesłuchanie w Londynie i rozważa cofnięcie licencji Full Tilt Poker. Ifrah oraz inwestorzy twierdzą, że szczególnie przydatne dla sprawy byłoby gdyby AGCC zgodził się na niewielkie przedłużenie terminu. Decyzja AGCC nie została jeszcze opublikowana.
http://pl.pokernews.com/newsy/2011/09/francuscy-inwestorzy-zainteresowani-full-tilt-poker-5137.htm
Marka FTP jest naprawde az tyle warta? Nie lepiej oglosic upadlosc i otworzyc nowy room zamiast pakowac w ten? Ciekawe jak nastroje wsrod graczy z usa bo to od nich w duzej mierze bedzie zalezec frekwencja na 'nowym ftp'... o ile w ogole beda mogli grac ♠_cool:
Ze wszystkich informacji jakie do nas spływają te oficjalne jak i nie to FTP według mojej opinii powstanie, lecz już nie w takiej postaci jak obecnie.
Myślę, że po rozszerzonym pozwie dla obecnych właścicieli FTP, zrobi im się bardzo miękko w spodniach, co przełoży się na to że za 1 dolara sprzedadzą FTP tylko żeby nowy właściciel pokrył zobowiązania wobec użytkowników. Ponieważ jeśli FTP ogłosi upadłość i ludzie stracą pieniądze, skurwysyny długo wolnością się nie pocieszą ♠_evil:
Myślę niestety, że eldorado tzn. promocje (rack back, iron many, mnóstwo prosów w teamie) przestanie istnieć i bardziej z głową będą one prowadzone, ale będziemy pewni że nowi właściciele z głową będą wszystko kalkulować i będą zarabiać na raku a nie na pieniądzach graczy
Miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze
Edit: chciałem sprostować, "sprzedadzą FTP za 1 dolara" - tutaj chodziło o to, że sąd będzie inaczej patrzył na tą sytuację - bardziej łaskawie. Jeśli ludziom zwrócą pieniądze, to na pewno wyrok będzie łagodniejszy
Oni na pewno nie oddadzą, jednak inwestorzy być może tak. Zapewne obecni właściciele - skurwysyny - chcieli jeszcze na sprzedaży zarobić, ale teraz już są pod ścianą i zegar tyka aby ich rozstrzelać ....
Więc jest jakaś nadzieja. Najgorszy wariant to upadłość, a tego nikt nie chce:
- skurwysyny pójdą siedzieć na długie lata
- marka upadnie, a z nimi pieniądze
- inwestorzy jeśli przejmą majątek upadłej firmy będą mieć pod wiatr, bo budowa nowej marki jest trudna i ciężka (patrz Party Poker jak jest im ciężko, choć dają dla ludzi dużo), jeśli tyle osób potraciło pieniądze i nawet przejęta firma będzie pod szyldem FTP to smród przez wiele lat będzie się ciągnął za nimi
Widzisz jakieś plusy z upadłości FTP? Żadna ze stron tego by nie chciała, dlatego miejmy nadzieję że sprzedadzą za dolara FTP a inwestor pokryje zobowiązania wobec graczy i gra muzyka
Wydaje mi sie inwestycja w ftp 600 mln jest ev- i wg mnie inwestorzy 'niby sa' a tak naprawde nic z tego nie bedzie... oczywiscie czas pokaze ♠_thumbsup:
Full tilt poker to tylko nazwa marka pokerroomu najważniejsi są ludzie którzy zarządzali firmą; czyli [Treść wyedytowana] i oszuści.
//Słownictwo - imgoingtomirage
Skąd wy bierzecie te sumy
Na kontach powinno być 390 milinów dolców, a jest 60 milionów, więc trzeba 330 milionów. Patrząc na aspekt długoterminowej inwestycji, to się opłaca, tylko trzeba zmienić politykę firmy. FTP był/jest i może będzie nadal drugim graczem na pokerowej scenie.
Popatrzmy może na wycenę firm. Przy wycenach bierze się 3 lata zysków netto + marka + perspektywa wzrostu przychodów.
Według mnie przed czarnym piątkiem i gdyby mieli politykę depozytową jak P*, to FTP było warte 2-3 miliardy dolarów, a tak za 330 milinów mamy firmę znoszącą złote jajka.
Patrzcie na to z zimną krwią i zobaczycie że przejęcie takiej firmy to naprawdę okazja, a po rozszerzonym pozwie to już naprawdę negocjowanie z ludźmi którzy są pod ścianą na odstrzał to już poezja
Napisane przez Peterus24
Skąd wy bierzecie te sumyNa kontach powinno być 390 milinów dolców, a jest 60 milionów, więc trzeba 330 milionów. Patrząc na aspekt długoterminowej inwestycji, to się opłaca, tylko trzeba zmienić politykę firmy. FTP był/jest i może będzie nadal drugim graczem na pokerowej scenie.
Popatrzmy może na wycenę firm. Przy wycenach bierze się 3 lata zysków netto + marka + perspektywa wzrostu przychodów.
Według mnie przed czarnym piątkiem i gdyby mieli politykę depozytową jak P*, to FTP było warte 2-3 miliardy dolarów, a tak za 330 milinów mamy firmę znoszącą złote jajka.
Patrzcie na to z zimną krwią i zobaczycie że przejęcie takiej firmy to naprawdę okazja, a po rozszerzonym pozwie to już naprawdę negocjowanie z ludźmi którzy są pod ścianą na odstrzał to już poezja
![]()
Negocjuj. Zapominasz tylko o tym, że czarny piątek to jedna wielka rysa na dobrym imieniu firmy, wielu graczy ktorzy otrzymaja pieniadze i tak do gry nie wroca, na FTP wielu potencjalnych nie wejdzie do gry na tym roomie z obaw. Moze sie okazac, ze ta kura za 330 mln znosi zbuki. 330 mln w swiecie biznesu to nie sa jakies wielkie pieniadze i gdyby wszystko bylo tak oczywiste jak mowisz inwestor dawno by sie znalazl, do tego dorzucic trzeba niepena sytuacje co do licencji w stanach itd...
Troche moze przestrzelilem z tym 600 mln ale zapominasz, ze poza kasa dla graczy sa kary ktore bedzie trzeba zaplacic, nowe licencje... no i najwazniejsze wlasciciele ftp nie sprzedaja firmy za to, ze kto posplaca dlugi
wg mnie... chociazby te indywidualne kary "zostały również określone indywidualne kary dla każdego z trzech nowych oskarżonych - ~42 mln $ dla Lederera, ~25 mln $ dla Fergusona i ~12 mln $ dla Fursta." przeciez to nowy inwestor da im pieniadze na nie ♠_thumbsup:
Osobiście starałem się zapalić świeczkę nadziei, lecz jak widzę pesymizm aż kipi. No zobaczymy co przyszłość pokaże.
Nie wiem do końca co to jest - znalezione na rosyjskim forum PS. W tej chwili 761 głosów poparcia .
http://www.ipetitions.com/petition/donotrevokeftp/