Jak w temacie. Zamierzałbym grać nl25 fr rush, ok 100k rąk miesięcznie. Kalkulatory podają, że rakeback wynosiłby wtedy ok 1k$ ♠_ugly:, ale jakoś im nie dowierzam. Ile rzeczywiście mógłby wynieść rakeback przy takich założeniach?
wiesz, mam takie poczucie, że gra pod VALUE bardziej się opłaca niż gra pod rakeback
a na jakiej podstawie sądzicie, że gra pod bonusy/rakeback jest ZŁA?
i w ogóle podajcie mi definicję dobrej gry
Może rzeczywiście będziesz miał taki RB , w końcu 100k rąk na miecha to sporo. Ciężko powiedzieć co będzie z twoim winratem . Moja opinia jest taka że ciężej mieć wysoki winrate na Rushu niż na normalnych stołach ale oczywiście spokojnie można grać na +
jezeli tak Ci podal kalkulator to pewnie tak jest. Pamietaj tylko ze gra jest dosyc swingowa i jezeli masz winrate 0bb/100 z gry to nie polecam.
wydaje mi sie ze nie bedzie 1000$ sadze ze rakeback ( 27% ) wyniesie w granicach 600-700 $ max, takie moje skromne wyliczenia
Na mój gust nie będzie nawet 600$(ale będzie podchodzić pod) . Te kalkulatory kłamią w żywe oczy.
Napisane przez Wolandooo
a na jakiej podstawie sądzicie, że gra pod bonusy/rakeback jest ZŁA?i w ogóle podajcie mi definicję dobrej gry
Liczy się true hourly winrate czyli ile masz na czysto na godzinę ( winrate+rackeback+bonusy).
Grając 8-10bb/100 na 6 stołach zarobisz więcej niż z 1bb/100 rakebacku (grając z winratem 0) przy 30 stołach pozatym przy wysokim winrate nie martwisz się o swingi a przy winrate 0 po dwuch-trzech sesjach można być na minusie i przeklinać że miało być tak pięknie a rakeback ledwo pokrył straty i grałeś cały miesiąc na zero ( u mnie to jest najbradziej frustrujące przychodzi miesiąc gry na 0 + powiedzmy 1k$ rackebacku , wiedząc że grając na 2-3 stołach FL SH miałbym ten 1k$ po dwuch tygodniach gry)
Poza tym grając na mniejszej ilości stołów obserwując stół robiąc notatki i planując najlepsze linie na przeciwników w czasie gdy nie masz akcji podnosi twój edge i prościej przechodzić na NL 50 mając na NL 25 8-10bb/100 niż 1-3bb/100
Z drugiej strony jeżeli przy dużej ilości stołów potrafisz osiągnąć przyzwoity winrate i true hourly wszyło by ci większe na multitablingu to decyzja jest prosta.
Pozdrawiam
W dużej mierze zgadzam się z eSGe.
Trza spojrzeć na liczby, i porównać, a nie takie jak tam wcześniej tylko hasełka, że pod rakeback to źle, że to nie dla winrate'u itp. G... prawda, jak jesteś na + z RB, to jesteś wygrywającym graczem. Bo gdyby nie kosili tego rake'u "in the first place", to bys mial te kase jako czysty profit. Tak musisz po prostu odzyskac ja jako RB, i to nie całą. Ale generalnie:
PIENIĄDZE NIE ŚMIERDZĄ
proste!