Przejdź do forum
Gra na rush pod rak...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Gra na rush pod rakeback - czy warto?

11 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
2,547 Wyświetlenia

Jak w temacie. Zamierzałbym grać nl25 fr rush, ok 100k rąk miesięcznie. Kalkulatory podają, że rakeback wynosiłby wtedy ok 1k$ _ugly:, ale jakoś im nie dowierzam. Ile rzeczywiście mógłby wynieść rakeback przy takich założeniach?

10 odpowiedzi

wiesz, mam takie poczucie, że gra pod VALUE bardziej się opłaca niż gra pod rakeback

shin0bi69

Moim zdaniem każde "granie pod bonusy" jest złe...

Wolandooo

a na jakiej podstawie sądzicie, że gra pod bonusy/rakeback jest ZŁA?

i w ogóle podajcie mi definicję dobrej gry

Może rzeczywiście będziesz miał taki RB , w końcu 100k rąk na miecha to sporo. Ciężko powiedzieć co będzie z twoim winratem . Moja opinia jest taka że ciężej mieć wysoki winrate na Rushu niż na normalnych stołach ale oczywiście spokojnie można grać na + :D

szok38

100k Nl25 = 1k$?? Nie wierz w bajki.Pozdro ;)

jezeli tak Ci podal kalkulator to pewnie tak jest. Pamietaj tylko ze gra jest dosyc swingowa i jezeli masz winrate 0bb/100 z gry to nie polecam.

wydaje mi sie ze nie bedzie 1000$ sadze ze rakeback ( 27% ) wyniesie w granicach 600-700 $ max, takie moje skromne wyliczenia :D

szok38

Na mój gust nie będzie nawet 600$(ale będzie podchodzić pod) . Te kalkulatory kłamią w żywe oczy.

eSGe

Napisane przez Wolandooo
a na jakiej podstawie sądzicie, że gra pod bonusy/rakeback jest ZŁA?

i w ogóle podajcie mi definicję dobrej gry

Liczy się true hourly winrate czyli ile masz na czysto na godzinę ( winrate+rackeback+bonusy).
Grając 8-10bb/100 na 6 stołach zarobisz więcej niż z 1bb/100 rakebacku (grając z winratem 0) przy 30 stołach pozatym przy wysokim winrate nie martwisz się o swingi a przy winrate 0 po dwuch-trzech sesjach można być na minusie i przeklinać że miało być tak pięknie a rakeback ledwo pokrył straty i grałeś cały miesiąc na zero ( u mnie to jest najbradziej frustrujące przychodzi miesiąc gry na 0 + powiedzmy 1k$ rackebacku , wiedząc że grając na 2-3 stołach FL SH miałbym ten 1k$ po dwuch tygodniach gry)
Poza tym grając na mniejszej ilości stołów obserwując stół robiąc notatki i planując najlepsze linie na przeciwników w czasie gdy nie masz akcji podnosi twój edge i prościej przechodzić na NL 50 mając na NL 25 8-10bb/100 niż 1-3bb/100
Z drugiej strony jeżeli przy dużej ilości stołów potrafisz osiągnąć przyzwoity winrate i true hourly wszyło by ci większe na multitablingu to decyzja jest prosta.
Pozdrawiam :f_thumbsup:

W dużej mierze zgadzam się z eSGe.
Trza spojrzeć na liczby, i porównać, a nie takie jak tam wcześniej tylko hasełka, że pod rakeback to źle, że to nie dla winrate'u itp. G... prawda, jak jesteś na + z RB, to jesteś wygrywającym graczem. Bo gdyby nie kosili tego rake'u "in the first place", to bys mial te kase jako czysty profit. Tak musisz po prostu odzyskac ja jako RB, i to nie całą. Ale generalnie:

PIENIĄDZE NIE ŚMIERDZĄ

proste!