Przejdź do forum
full tilt poker nl2

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

full tilt poker nl2

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
1,033 Wyświetlenia
kamilxait

siema, mam pytanko odnośnie FTP grają tam jeszcze na nl2, nl5 ? planuje wpłacić coś na FTP i mam kilka pytań czy w ogóle gra tam ktoś jeszcze czy ten poker room zamarł? są tam dobrzy gracze? fishe?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
ciaciak1

Jest nl2 i nl5 na FTP, w wariancie rush/zoom tylko shorthanded. Poziom wydaje mi się trochę słabszy niż na p*, ale może jestem resoult oriented.

Odpowiedz
Cytat
kamilxait Autor wątku
kamilxait

chwile pogralem i fishe mnie milo przywitaly cos w stylu po 2 all iny z ponych pozycji po 50bb z J8 suited i 10K suited ja na bb AKof i 2 staki moje. jest tam dużo takich graczy czy tylko miałem szczęście? przy stole mijam graczy co cisną po 12 stołów nl2 :rage:

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza

Nie wiem jak na rushu, ale na zwykłych stołach jest niewyobrażalny wysyp gównoregów. Na żadnym roomie nie widziałem czegoś podobnego, ale większość stołu to w mniejszym lub większym stopniu gracze, którzy o pokerze wiedzą COŚ. To znaczy, że ogarniając podstawy będziesz miał nad nimi edge, ale winrate znacznie na tym ucierpi, bo nie będziesz dostawał tyle value, a jak już masz jakieś rybki z VPIP 40+ to musisz się o nie bić z innymi gównoregami, więc granie tam NL2 mija się z celem, bo szkoda tracić czasu na użeranie się z takimi graczami, skoro na dowolnym innym roomie do NL10 jedziesz eksploatując rybki. Dodam, że to jedyny room, na którym miałem downswing'a na NL2, co zdarza się bardzo rzadzko, bo gorsze okresy na ogół to bycie break even albo minimalnie na plus, a tak na przestrzeni 5k hands byłem grubo w dół.

Odpowiedz
Cytat
kamilxait Autor wątku
kamilxait

"dowolnym innym roomie do NL10 jedziesz eksploatując rybki."

jaki wg Ciebie najlepszy room do eksploatowania rybek? :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza

PokerStars niezmiennie, jak nie masz konta to załóż, połącz z tym na FTP i przelej środki między roomami.

Dobre jest 888, tylko tam rake jest wysoki i praktycznie zerowy rakeback, ale NL2 na tym roomie to wakacje. Siedzę na 6 stołach, przeglądam FB, pisze na forum i jeszcze wygrywam ze statami 13/11 ;P (winrate coś ok. 12bb/100)

Na iPoker są fiszki, ale na SH, bo FR stoły trudno już tam trafić, tylko po południu, a jak ma się opcję wyboru to lepiej FR na micro, mniej decyzji, można tłuc większe volume i robić rolla pod jakiś sensowny limit i wtedy zaczynać z SH, no chyba że ktoś lubi.

Odpowiedz
Cytat
ciaciak1

@ Pomarancza - rozumiem, że grasz zwykłe stoły, a nie zooma na p*?

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza

Na P* nie gram, ale czytam blogi i wypowiedzi graczy, więc pojęcie ogólne mam Grałem kiedyś, ale byłem gównoregiem, więc co ja tam wiedziałem, poza tym nie miałem trackera, żeby widzieć kto siedzi przy stole. ;P Druga sprawa, że to kwestia fieldu, P* jest po prostu znane, sam zarejestrowałem się tam, bo pomyślałem "pogram w pokera! nie znam innego roomu, poza p*", także lgnie tam najwięcej fiszy, tak samo jak na 888, które sponsoruje jakieś imprezy, reklamuje się i cały świat zna tę markę, więc również rządzą tam rybki.

Co do zooma to nie mam pojęcia, czytam różne opinie, jedni piszą że strasznie zaregowane i trzeba grać loose, inni piszą, że same fishe i wystarczy 11/9, więc się nie wypowiadam, ale bardziej ufam tym drugim, bo na ogól ci pierwsi to ztiltowane rybki. ;P

Odpowiedz
Cytat