Witam serdecznie,
na początku chciałbym powitać wszystkich członków forum jako że jest to mój pierwszy post
Zdałem dziś quiz i tym samym mam prawo do bonusu 50$. Postanowiłem, że chciałbym grać na Full Tilit Poker lub Poker Stars, czytałem że na obydwu tych platformach jest bardzo wielu graczy, często słabych, co jest dużym atutem dla początkującej osoby. Obydwie platformy mają też ponoć dobre sklepy, w których można wymienić punkty na ciekawe towary. Czy jest jednak jakiś argument, który przeważyłby szalę na konkretną platforme? 50$ to nie dużo i niechciałbym przegrać tego od razu przez zły dobór poker roomu. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam !!
Na PokerStars masz naprawde niskie limity ktore zaczynaja sie od 0,01/0,02 wiec 50$ napewno starczy, jeszcze do tego jest masa promocyjnych turniejów dla polaków (Turnieje -> Regionalne)
Tak szczerze to nie polecam ani jednego, ani drugiego.
FullTilt- najniższe limity są zbyt wysokie, aby grać z 50$ bankrollu, przeciwnicy są dość dobrzy.
PokerStars - mnóstwo przeciwników, dużo kiepskich graczy, niskie stawki. Jest ten minus, że na PokerStars nie uda ci się ugrać punktów PokerStrategy. Brak punktów PokerStrategy to brak wyższych levelów, czyli bardzo długo nie będziesz miał dostępu do artykułów.
Rozwiązanie: Wybierz Titan Poker. Są tam bardzo niskie stawki, stoliki dla początkujących (nikt grający dłużej niż 90 dni nie może na nich grać), punkty na PokerStrategy przybywają bardzo szybko.
Na FullTilt lub PokerStars przeniesiesz się, gdy będziesz miał 500$+ bankrollu, wcześniej naprawdę nie masz po co tam grać.
Pozdrawiam i życzę sukcesów!
VictorM napisał
Tak szczerze to nie polecam ani jednego, ani drugiego.FullTilt- najniższe limity są zbyt wysokie, aby grać z 50$ bankrollu, przeciwnicy są dość dobrzy.
PokerStars - mnóstwo przeciwników, dużo kiepskich graczy, niskie stawki. Jest ten minus, że na PokerStars nie uda ci się ugrać punktów PokerStrategy. Brak punktów PokerStrategy to brak wyższych levelów, czyli bardzo długo nie będziesz miał dostępu do artykułów.Rozwiązanie: Wybierz Titan Poker. Są tam bardzo niskie stawki, stoliki dla początkujących (nikt grający dłużej niż 90 dni nie może na nich grać), punkty na PokerStrategy przybywają bardzo szybko.
Na FullTilt lub PokerStars przeniesiesz się, gdy będziesz miał 500$+ bankrollu, wcześniej naprawdę nie masz po co tam grać.
Pozdrawiam i życzę sukcesów!
grałem w roomie z sieci i4poker (CDPoker, Titan) i przyznaje ze punkty szybko szly, ale nie wiem jak jest z ich przelicznikiem na Strategy Points. Na Poker Stars jest ta zaleta ze jest NL2 i NL5 i tam mozesz sobie spokojnie z tym rollem grać, jednak punkty FPP zaczynają jakos sensownie iść dopiero od NL10. Swoja droga, uwazam ze bankroll $50 jest w zupelnosci wystarczający na NL5 (na titanie to najnizszy limit) oczywiscie przy rozsądnej grze.
Z poker strategy wybralem Poker Stars i po grindowaniu na NL2 przenioslem sie na NL5 - poziom ten sam a szybciej zarabiasz i doszedłem do rolla na NL10, jeszcze nie minelo 90 dni a juz wiem ze wyrobie ten bonus. pozdr.
PJohnson napisał
grałem w roomie z sieci i4poker (CDPoker, Titan)
Chyba miałeś na myśli siec ipoker
Do autora wątku: też odradziłbym Ci PokerStars i Full Tilt ze względu na wyższy poziom graczy w stosunku do innych roomów. Polecam natomiast Titan poker i Party Poker - duży wybór stołów na interesujacych Cię limitach. Jak pograsz trochę, poczytasz artykułów i książek, zbudujesz rola wtedy będziesz mógł pomyśleć o sklepach na pokerstarsie czy fulltilcie.
pozdro i gl
Czy na NL2 i NL4 poziom będzie wyższy na PokerStars niż gdzie indziej??
Titan albo PokerStars a jak już dojdziesz do NL25 to któryś nasz partner z rakebackiem
Oytanie do Ciebie chcesz grac big stackiem, shortem czy fixed limit ?
Bo jesli shortem czy fl to NL10 nie jest za wysoki przeciez, jesli SSS to wybierz PS najmniej shortow najnizszy poziom, nie wybieraj FT za bardzo tight na SSS, na titan(ipoker) gra sie nie wygodnie na wiekszej ilosci stolow pozatym jest tez duzo shortow na niskich limitach, o fixed sie nie wypowiem nie znam sie ale pewnie to samo na wszystkich, jesli Big Stackiem wybierz FT ilosc graczy wystarczajaca a do tego bedziesz otrzymywal rake back
Ja bym wybrał FTP ze względu na rakeback i poziom graczy.A tak od siebie dodam,subiektywnie,to najlepsze jest partypoker i tam zamierzam grac na kaskę.
Na pokerstars wpłacam tylko grosze(na te turbo SnG za o.1o dolca)dla zabawy,tam ciężko coś ugrać.
Na FTP też zamierzam grać,ale to następną wypłatę poświęcę i wtedy się wypowiem.Na pewno to room do gry na pieniądze,bo turniejów dla polaków i w ogóle freerolli to nie znalazłem.
Dziękuję Wam serdecznie za pomoc. Co do pytania do mnie to chcę grać SSS. Wybrałem PokerStars i teraz czekam na przelew pieniędzy i trzymajcie za mnie kciuki żebym nie przechulał tego w 2 dni
Dzięki jeszcze raz !!