Przejdź do forum
FTP wady/zalety

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] FTP wady/zalety

18 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
5,556 Wyświetlenia

Witam,

Podobno na Bwin nie można dostać kapitału startowego więc zostałem zmuszony wybrać inną platformę. Rozpatruję FTP lub Everest. Jak uwazacie co lepsze ? Chciałbym też brać pod uwagę ilość fishy na których można się wzbogacić. Limity NL10 NL 20

17 odpowiedzi
zendera

Na FTP niby trudniejszy poziom, ale wiecej graczy = (oprocz wiekszej ilosci regularsow) wieksza ilosc fishy. Dodatkowo rakeback co tydzien i czasem ciekawe promocje.

Everest to troche mniejsza ilosc stolow, ale podobno niski poziom.

Toluvel

FTP ma fajny soft, dużo stołów, dobry rakeback, fajne promocje

Everest ma lipny soft, miliony fiszy, stoły na NL10-20 powinny spokojnie być tu i tu

FTP jest rigged, bierz everesta

Janosikgdy

Everest jest rigged bierz FTP

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

co to znaczy rigged?

misiowilk

To znaczy, że żydzi, masoni i cykliści spiskują przeciw tobie i chcą ci zabrać skarpetki. Olej takie opinie.

ITS RIGGED wybierz bwin !!!

tomboysil

Wszystko dobre tylko nie RivierStars

Lepiej bierz taki room na którym szybko wyrobisz srebro/złoto. Nie oszukujmy się, bez wiedzy i tak nie będziesz zarabiał kasy, także nie ma co się porywać na ftp czy ps, skoro nawet nie odróżnisz ryby od rekina (pomijając już fakt, że sp zdobywa się tam ekstremalnie wolno).

Wybierz:
InterPoker
Betfairpoker
Unibet Poker
Cake Poker
Poker Heaven

któryś z tych poziom nie za wysoki, w miarę szybko zdobywa się sp a do tego mają RB. Gdyby do mnie należała decyzja wybrał bym Poker Heaven. Najlepiej pościągaj sobie softy i popatrz jak się prezentują a następnie wybierz ten który Ci najbardziej przypasuje.

Napisane przez skromygracz
Lepiej bierz taki room na którym szybko wyrobisz srebro/złoto. Nie oszukujmy się, bez wiedzy i tak nie będziesz zarabiał kasy, także nie ma co się porywać na ftp czy ps, skoro nawet nie odróżnisz ryby od rekina

True. FTP jest fajne, ale spojrzm prawdzie w oczy SP, leca straaasznie wolno. Co za tym idzie, wolniej wyrabiasz bonus i pozniej dostaniesz dostep do ciekawszych materialow szkoleniowych.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

a Everest ? Podobno fishy dużo, i jest bonus 50+100 $ i depozytowy jeszcze.

Ale nie ma RB. chociaz ponoc poziom graczy to wynagradza. Nie powiem jak jest na pewno bo nigdy tam nie gralem.

Ja srebro zrobiłem w max 2 tygodnie, a bonus może w miesiąc na FTP. Kwestia ile będzie miał czasu pograć. Bierz FTP. Bardzo dobry soft, dużo graczy, nie ma większych problemów z zarabianiem. Party, czy Everest nie może się równać z FTP pod względem softu i ilości dostępnych stołów. Nie wiem jak jest na starsach. Co do rigged, nie słuchaj tego, bo to krótko mówiąc gówno prawda ; )

tomex111

dokładnie cały poker jest rigged i to nie ma róznicy gdzie grasz, a ftp jest kompetentnym roomem

Do plusów mogę chyba dodać masę fishow po 24...
Dzisiaj na fixlimit w 100 rozdan +96BB. Normalnie mnie typy reisowaly z niczym...Wystarczy tylko ich izolować i kasa Twoja, no chyba ze będziesz miał pecha :]

W jednym rozdaniu przesadziłem, ale to tylko dowód na to, ze jeśli kłamać to do końca,
Nawet jak Cie zlapia za rękę to mów, że nie Twoja :)

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$48,75:40/20/15/2,0/38/29/0/67;MP2$42,95:44/25/16/1,5/45/22/-/60;MP3$19,55:18/78/0/0,6/57/0/0/13;CO$33,95:26/62/0/0,5/50/0/0/50;Hero$19,25:///////;[/tg]
0,5/1 Fixed-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BU with 6♣, 5♣
MP2 raises, MP3 calls, CO calls, Hero calls, SB 3-bets, BB folds, MP2 calls, MP3 calls, CO calls, Hero caps, SB calls, MP2 calls, MP3 calls, CO calls.

Flop: (21,00 SB) 7♥, 3♣, 3♦ (5 players)
SB checks, MP2 checks, MP3 checks, CO checks, Hero bets, SB calls, MP2 calls, MP3 calls, CO calls.

Turn: (13,00 BB) 2♣ (5 players)
SB checks, MP2 checks, MP3 checks, CO checks, Hero bets, 3 folds, CO calls.

River: (15,00 BB) K♦ (2 players)
CO checks, Hero bets, CO folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: 15,00 BB

Results follow (highlight to see):
Hero shows para trójki (6c 5c)

Hero wins with para trójki (6c 5c)

autic

FTP - dużo graczy <- wniosek -> dużo fiszów, sporo dobrych graczy [ale wciąż na niskich limitach bardzo mało, imo nie każdego kolesia o statach 11/10 14/12 można nazwać dobrym graczem ~~]

- dużo stolików na każdym limicie generalnie o każdej porze dnia, ale w dzień więcej szortów i tightów

- fajne bonusy i akcej promocyjne [take 2 <-- ostatnio, iron man itd..]

- ciągle ulepszany soft obecnie lepszy niż ps`owy [moja opinia]

Roomy pokroju PartyPoker / Everest i tak dalej, z mojego punktu widzenia granie na nich nie ma sensu, mało graczy [ przed chwilą 25k na PP które ma dużo większą baze danych niż reszta <poza PS, FTP>, a np teraz na FTP jest 91k], słabo z stolikami na NL5/10/25/50, multi tabling bardzo niewygodny bo nie ma z czego wybierać stołów [przy 8-12 na raz], generalnie kolega aktywnie tam gra na NL5 i ciężko mu 4 w miare dobre stołu wybrać.

Aha no i granie pod punkty i status na pokerstrategy też jakoś moim zdaniem mija się z celem, bo jest tyle źródeł z których można czerpać wiedzę pokerową, że uzależnianie wyboru roomu w dużej mierze od tego wydaje się imo głupie. Naprzykład akcja promocyjna FTP z dwoma najpopularniejszymi serwisami pokerowymi oferującymi filmiki/forum itd. wydaje się ciekawą alternatywą.

Oczywiście nie ujmując niczego pokerstrategy.

pawel9

najlepszy najładniejszy soft, coraz więcej graczy, można sobie najlepszych graczy na ziemi pooglądać Ivey, Antonius, Dwan itd.