Przejdź do forum
FTP sie msci?!

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] FTP sie msci?!

54 Posty
35 Użytkownicy
0 Reakcje
4,511 Wyświetlenia

Dam ci dobra rade. Nie graj na FT. Mialem to samo . Stworzenie bankrolu na niskich stawkach jest nie mozliwe poniewaz serwis karmi donkow. Nie wazne co maja i tak wygrywa gorsza karta.
Na pokerstars nie jest lepiej, bo tez sa ustawione rozdania.
Polecam granie sng turbo na ps od dolca jak ja zaczalem grac, poniewaz nawet jak czesto lamia mi AA i KK to przy moich pushach z any two, tez wygrywam z AA i KK i przynajmniej sie wyrownuje.

I nie sluchaj ludzi ze to dowswing i potem nadrobisz bo serwis cie ograbi az do splukania.

Seavolv
PokerStrategist

:facepalm:
Na PS dają wygrać z AA no to już tam się przenoszę nie ma na co czekać :D

eatmyroll
Poker Player

Napisane przez Jasiek2256

Po kolejnych kilku przegranych pocket AA, sprawdziłem statystyki.
Od czerwca miałem 286 razy AA, bez względu na sposób rozgrywania wziąłem na nie pule 12 !!!! a więc mniej niż w 5%.

No offence. ale jezeli juz chcesz cokolwiek w ten sposob sprawdzic, to odfiltruj AI pre i wtedy, po wiekszej probce, gdy Twoje AA nie wygra ok 80% z nich mozesz mowic o podkrecanym sofcie. Moze zle to nieszczesne AA rozgrywasz? Wstawiales rece do oceny?

Napisane przez cARALooH
Dam ci dobra rade. Nie graj na FT. Mialem to samo . Stworzenie bankrolu na niskich stawkach jest nie mozliwe poniewaz serwis karmi donkow. Nie wazne co maja i tak wygrywa gorsza karta.

I nie sluchaj ludzi ze to dowswing i potem nadrobisz bo serwis cie ograbi az do splukania.

Dziwne, bo ja wlasnie wrocilem do gry po kilku miesiacach przerwy i staram sie budowac rolla na rush NL10 FR i idzie niezle. Zreszta wydaje mi sie, ze statystyka i warianca dziala tak samo na FTP jak ina P* i wszystkich innych roomach. Jedyna roznica jest moze to, ze na FTP wysteuje wieksza agresja i ludzie chetniej blefuja. Oczywiscie powoduje to wieksze swingi, ale dla ogarnietego gracza oznacza to tez wiekszy winrate.

Proponuje wiec wziac sie za nauke a nie rozglaszanie teorii o rigged softach

derus
Oldschool Grinder

Dam ci dobra rade. Nie graj na FT. Mialem to samo . Stworzenie bankrolu na niskich stawkach jest nie mozliwe poniewaz serwis karmi donkow. Nie wazne co maja i tak wygrywa gorsza karta

To czemu ja stworzyłem? ?(

A, pewnie jestem donkiem, który to właśnie wygrywał w ten sposób :f_cool:

Sztres
PokerStrategist

@Frytendo1
Co z tego, ze wybierasz stoły z 30% oglądalnością flopa, jak to samo robi 5 tagów czekających przed Tobą i z reguły zastępują oni donki.
W sprawie teorii spiskowych, powiem, że po 30 k h. wykres EV miałem 10 BI wyżej niż ten zielony :( Do tego nie pokazuje on ile razy oponent trafił runner runner sprawdzając moje bety licząc na cud.
Te stawki cechuje masa calling station, wiec trzeba grać, grać i mieć nadzieje, że w końcu wyjdzie się na swoje.

/careeeeeeeeeeeeeee

Jasiek2256
PokerStrategist

Gram na stawkach 0,5-1 albo 1-2$, nie mówię, że soft jest nastawiony na mnie, bo równie często udaje mi się złamać AA na JTs, czy 77.
Gram dokładnie tak samo na FTP jak na PS i myślę, że poziom agresji i gry jest zbliżony, różne sa tylko statystyki wygrywających pocket AA.

Napisane przez derus

Dam ci dobra rade. Nie graj na FT. Mialem to samo . Stworzenie bankrolu na niskich stawkach jest nie mozliwe poniewaz serwis karmi donkow. Nie wazne co maja i tak wygrywa gorsza karta

To czemu ja stworzyłem? ?(

A, pewnie jestem donkiem, który to właśnie wygrywał w ten sposób :f_cool:

Ja tez zbudowalem i dalej tam siedze bo to latwa kasa jest:)

Gdy gra sie slabo szuka sie winy wszedzie tylko nie w swojej grze...

vindir
PokerStrategist

Ja chciałbym tylko zauważyć, że gdyby autor faktycznie wtopił tyle rozdań AI pre flop o których pisał w pierwszym poście to miałby -10BI poniżej EV a nie -2, no chyba że wrzuca z shitem i farci.
"Te stawki cechuje masa calling station, wiec trzeba grać, grać i mieć nadzieje, że w końcu wyjdzie się na swoje." Znaczy, że jak się gra wyżej z lepszymi przeciwnikami to jest prościej? :D :D Przecież gość który sprawdza bety dobierając do gutshota oddaje ci pieniądze i po to grasz w pokera i się uczysz żeby takich kosić.

tak, ftp się mści, a bóg ciebie nienawidzi. umrzesz w bólach pod koniec przyszłego tygodnia

Sztres
PokerStrategist

@Vindir
Nie to miałem na myśli. Uważasz, że gra z fishami jest bardzo prosta i bardzo profitowa, ale chyba nie zawsze wygramy mając te 60 czy 70% szans post flop z graczem dobierającym do swojego monstera. Dlatego pisałem, że trzeba sporo grać - mieć rozegranych co najmniej kilkadziesiąt tysięcy rozdań, żeby wyjść na swoje. Czytając Twoją wypowiedź odniosłem wrażenie jakbyś myślał, że codziennie można na takich gościach wychodzić na plus.

persii
PokerStrategist

,,ftp sie msci" :f_eek: :f_eek: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

opanujcie sie :ayfkm: nikt sie nie msci, takie sa realia tej gry

vindir
PokerStrategist

Napisane przez Sztres
@Vindir
Nie to miałem na myśli. Uważasz, że gra z fishami jest bardzo prosta i bardzo profitowa, ale chyba nie zawsze wygramy mając te 60 czy 70% szans post flop z graczem dobierającym do swojego monstera. Dlatego pisałem, że trzeba sporo grać - mieć rozegranych co najmniej kilkadziesiąt tysięcy rozdań, żeby wyjść na swoje. Czytając Twoją wypowiedź odniosłem wrażenie jakbyś myślał, że codziennie można na takich gościach wychodzić na plus.

Jasne, wygramy 60 czy 70% takich rozdań i tak, im więcej gramy poprawnie tym lepiej będzie wyglądał bankroll no i oczywiście nie da się być na + w każdej sesji czy tam dniu. Prawda jest taka, że to CS najszybciej budują nam rolla więc należy być im wdzięcznym właśnie za takie głupie calle, a to że w 20 czy 30 % sprzedadzą suckauta - mówi się trudno i gra się dalej.

Lazaruspl
Oldschool Grinder

Nie wiem czy FTP sie "msci" ale starsy na pewno :D
Zawsze jak wygram cos wiekszego to potem dostaje w dupe.
Ostatnio wygralem pewien turniej, a nastepie na cashowkach wtopilem ponad polowe wygranej kasy. Patrzac tylko na sytuacje kiedy dostalem AA/KK to lacznie dostalem 8 razy AA i 6 razy KK z czego 13 układów przegralem a 1 wygralem :D Po tego typu akcjach sie odechciewa pokera na dlugo.

So get used to it!

Aby gra w pokera byla tylko i wylacznie mila to trzeba by jedynie free rolle łupać :f_grin:

Frytendo1 Autor wątku
Frytendo1
PokerStrategist

Ogolnie widze, ze jest masa nabijaczy postow, ktorzy odpowiadaja ironia na ironie i wychodzi na to, ze placze bo FTP jest rigged. Prawda jest taka, ze albo lapie sucki albo gram do dupy, a najblizej prawdy jest stwierdzenie, ze gram do dupy i mam jeszcze saki. Co do farcenia to jezeli grajac cbeta z intencja wyrzucenia przeciwnika z rozdania z nietrafionym boardem lapie TPTK na turnie, bo typ callnal to jestem mega farciarzem. Pewnie z 2-3 razy mi sie tak zdarzylo.

Dokladnie mam ten syndrom, ze zrobilem w weekend +50% rolla na SNG, a na cashowkach stracilem polowe tego co nabudowalem. Wnioski z merytorycznych wypowiedzi (za ktore dziekuje) sa proste: nie rzucac sie na stoly z "gory" i zastosowac lepszy BRM, wiec zwiekszam do 40BI.

YasQ
Oldschool Grinder

Zakladasz temat pod tytulem "FTP sie msci?!" i oczekujesz merytorycznych wypowiedzi :facepalm: Masz problem z mindsetem, skieruj sie do tego dzialu, a nie tworz 79 w tym tyg teorie spiskowa.

Napisane przez matrix12

Napisane przez arbi88
Też mi się czasem wydaję że ftp jest przeciwko mnie no ale tak na pocieszenie mi czasem też uda się wygrać z gorszą ręką ;) ale zdecydowanie więcej jest tych porażek z lepszymi rękami.
W ogóle jak gram turnieje to mam wrażenie że ftp pomaga big stacką. Dziś miałem nawet taką sytuację w turnieju za 3,30 turbos KO. Koleś 60k w stacku ja i drugi polaczek shortstacki po 13 K. Polak all-in, ja all-in big stack call, Polak JJ, ja 88, big stack AQ, flopa nikt nie trafił, turn-a też a river oczywiście Q :D i odpadamy. Takich sytuacji jest na pęczki i czasem mnie to wnerwia bo big stacki sprawdzają czasem z byle czym a i tak wygrywają.

Określenie der Polack - Polaczek , było stosowane przez nazistów w trakcie II Wojny Światowej. Używając tego obraźliwego wyrażenia szkodzisz nam wszystkim.

:facepalm: :facepalm: to że było używane przez nazistów to znaczy że już jest słowem zakazanym w języku Polskim ? sorry że nie w temat piszę

OOOLAAAAAABOGAAA!!! Znowu soft podkręcony... :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Po co autor zakłada ten temat?
Chcesz się dowiedzieć czy inni też tak mają czy jesteś sam?
Co Ci po tym, że się dowiesz?

Zamknij ten temat i daruj sobie bo już takich setki tu było. :f_thumbsup:

Dlaczego po wygranym rozdaniu z AA nastepne dwa z AA przegralem .

Co z tym softem, dlaczego jak mam AA zawsze sie tworzy multipot. Pewnie FTP daje cynk innym, ze mam AA i dadza rade je zlamac.

Nie no kurde, ludzie pomozcie, co z tym jest wplacilem 50$ chce dwa miliony, czy tydzien to za malo? Inni dali rade, a ja nie FTP, dlaczego oni nie daja zarobic takim jak ja, a Ci co potrafia grac zarabiaja. Dlaczego jak ide ulica, babcia szybciej podniesie 10 zl ktore zauwazylismy w tym samym czasie, dlaczego ona ma blizej?

Dlaczego pochodze z rodziny mniej zamoznej od innych? Dlaczego nie dostalem sie na wymazone studia pomimo, ze inni sie dostali. Dlaczego tak jest. Zycie jest bezsensu. :/

ozi
ozi
PokerStrategist

Średnia 1 temat o rigged sofcie została wykonana [średnio raz na tydzień] :f_cool:

Teraz tylko czekać na temat o przegrywających trenerach [średnio raz na miesiąc] i jesteśmy w domu :f_cool:

W sumie te tematy i powstawaniu przypominającym przebieg sinusoidalny [gdzie 1 - założenie tematu, -1 - zamknięcie go i okresie 1 tydzień/miesiąc (w zależności od tematu)] stały się już stałą częścią forum i nadają mu klimatu :f_love: