Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] FTP rake !!!

143 Posty
57 Użytkownicy
0 Reakcje
16.8 K Wyświetlenia
darekuryga Autor wątku
darekuryga

hehe no tak ugrac teraz mam 200pkt PS czyli okolo 100$ RAKE
w takim razie okolo 27$ powinno wplynac na konto :P

jezeli tak jest to fajnie bo spedzam malo czasu na pokerze gram nie za wiele i to 1 gora 2 stoly ze wzgledu na to iz robie cos zawsze poza graniem

poprostu sie zastanawiam nad tym mechanizmem

granie 1000 rak placac tylko BB i SB nie grajac ani jednej reki tylko placac kosztuje przt FULL RING 9 graczy ok 16$

sredni rakeback z 1000 rak to jakies 14$ :P

Jeśli tak to wszystko wygląda, to strzałem w 10 było wybranie FTP z ofert pokerstrategy :) Ja gram obecnie na 10NL i po następnym uaktualnieniu punktów PS powinienem mieć ich spokojnie ponad 100. A to już oznacza otrzymanie ponad 10$ rakeback.

darekuryga Autor wątku
darekuryga

tez tak mysle ze lepiej wybrac nie moglem gra mi sie fajnie a RAKEBACK jezeli tak funkcjonuje to miodzio
a tak sie martwilem ze nie ma 100$ dodatkowych :P a tutaj mozna co miesiac duzo wiecej na RAKEBACK wyrobic :P

Patrząc na punkty PS jakie dzisiaj mi dopisano, to mogę stwierdzić, że grając około 2-2,5 h dziennie na 6 stołach 10NL zdobywam około 30 strategy points. A to jest 15$ rake. Mam 80 strategy points za 3 dni grania w taki sposób. Jeśli w takim tempie je zdobywam, to nawet nie grając codziennie i często mniej rozdań, można bez problemów liczyć na rakeback około 50$. Tak więc pozostaje tylko siadać do stołów i grać :)

darekuryga Autor wątku
darekuryga

zobaczymy pierwszy RAKEBACK powinien dotrzec do mnie w LUTYM w MARCU przetestuje jak to dziala dokladnie

chce grac w MARCU
9 stolow - 6 godzin dziennie NL10

9x6x60x28x0,05x0,27=1224$ zobaczymy czy to sie sprawdza czy faktycznie tak jest jezeli tak to po co pracowac

a gram juz ostro 4 dzien z rzedu i narazie zawsze wychodze w granicach albo malego plusa albo malego minusa tze nic wielkiego nie trace:P

Original od darekuryga
zobaczymy pierwszy RAKEBACK powinien dotrzec do mnie w LUTYM w MARCU przetestuje jak to dziala dokladnie

chce grac w MARCU
9 stolow - 6 godzin dziennie NL10

9x6x60x28x0,05x0,27=1224$ zobaczymy czy to sie sprawdza czy faktycznie tak jest jezeli tak to po co pracowac

a gram juz ostro 4 dzien z rzedu i narazie zawsze wychodze w granicach albo malego plusa albo malego minusa tze nic wielkiego nie trace:P

Z tymi obliczeniami cos jest nie tak. Gram na fulltilcie pare miesiecy i jak gralem na NL 50 8stolow przez 1h ugrywalem 4$ rakebacka.

Wiec....

Przy 9stolach da CI to jakies 5$ x 6h (ktore mialbys grac) da nam 30$.
A to razy 30 dni w miesiacu da Ci okolo 900$. ale to na NL50.

Na NL10 wedlug mnie nie ugrasz wiecej niz 200$ w miesiacu grajac 6h dziennie na 9stolach

darekuryga Autor wątku
darekuryga

no wlasnie szokuje mnie to caly czas i dziwi bo jakby tak bylo jak mowie to kazdy by gral tylko dla rake :P

ale skoro 1 PS = 1 RAKE to faktycznie te moje obliczenia zgadzalyby sie
nie mam pojecia jak to bedzie zobaczymy

darekuryga Autor wątku
darekuryga

ale to tez dziwne bo punkty PS i FTP sa naliczane na podstawie RAKE a calkiem inne sa tak samo z bonusem

dziwne to wszystko jest:)
ja obliczalem te dane na podstawie kalkulatora na FTP

zobaczymy pewnie i tak nie dostane w tym miechu RAKEBACK bo malo gralem a zapomnialem ze bonus sie odlicza wiec 50$ mi odlicza

darekuryga Autor wątku
darekuryga

2 godziny na 2 stolach NL10 daly mi wczoraj 33 PKT PS
a wiec:
33/2x0,27=4,5$ RAKE BACK

a wiec:
8 godzin gry powinno dac okolo 18$ RAKE BACK

darek jak to mozliwe ze na NL10 grajac 2stoly przez dwie godziny ugrales 33strategy points :O ? ja grajac NL25 8stolow 2h mialem srednio tyle :D ! i to jeszcze przy selekcji stolow. Teraz gram NL50 8stolow 2h mam ~60strategypoints :)

p.s. grasz na stolach shorthanded? :)

I jeszcze jedno.
Na FULLTILCIE $1 Rake = 2 StrategyPoints

Dla mnie naliczanie rake i Punktów PS, to na dzisiaj trochę zagadka :)

Też się dziwię jak Darek może ugrać aż tyle punktów w ten sposób.
Np. wczoraj zagrałem około 500 rozdań na 10NL i zarobiłem 19 punktów. A to jest około 1.30 grania na 6 stołach. Ale średnio za dzień grania na 6 stołach 10NL pomiędzy 600-1000 rozdań mam około 30 punktów. Kończę wyrabiać bonus i mam zamiar grać dalej, żeby się przekonać jak to jest z tym rakeback :)

darekuryga Autor wątku
darekuryga

dzudzu jest calkiem inaczej niz by sie wydawalo :)

mam wiecej punktow FTP niz punktow PS a wiecej punktow PS niz RAKEBACK:P

paranoja:P

Ja też tego nie rozumiem. Ktoś źle liczy, albo FTP, albo PS. Na PS mam 173 strategy points, czyli powinienem według tego wyrobić 86,5$ rake. A punktów FTP mam 847. A według cytatu z FTP:
"Serwis Full Tilt Poker oferuje najlepszy punktowy system nagród na rynku. Oferujemy jeden punkt za każdego dolara w rake, włączając w to punkty ułamkowe. Większość stron ogranicza graczy do jednego punktu za każdy układ. My pozwalamy graczom zarobić aż do 3 punktów za układ."

Czyli według tego powinienem mieć rake 847. co jest niemożliwe :D

Może ktoś potrafi to zrozumieć i rozszyfrować, bo ja już nie wiem jak to "ugryźć" :)

Sorki nie chce mi sie ticketow na ojczysty jezyk tlumaczyc:

Moj cytat z serwisu full tilta:

"Full Tilt Poker offers the best points reward system in the industry. We offer you one point for every dollar in rake that is dropped, including fractional points."

Odpowiedz supportu Pokerstrategy:

yes it says "for every $ rake is dropped". It doesn't mean that you produced this 1$ rake

chyba wsio jasne teraz? :)

macromia

Dokładnie, na rake'a "składają się" wszyscy gracze, a liczy się twój rake.

No to teraz już wszystko wiem :) Dzięki za pomoc w rozszyfrowaniu tego ;)

Czy rakeback jest wypłacany zawsze tego samego dnia miesiąca ?
Czy jest jakiś plus/minus ileś tam dni ?

freex napisał

Rakeback nie jest wypłacany zawsze tego samego dnia miesiąca -> +/- 5 dni.

Pozdrawiam :)

simoo napisał

freex napisał

Rakeback nie jest wypłacany zawsze tego samego dnia miesiąca -> +/- 5 dni.

Pozdrawiam :)

Witam,

kiedy dostanę zwrot rake back ?

Witam, :]

rakeback wypłacany jest w połowie miesiąca, +/- 5 dni.

Pozdrawiam