Przejdź do forum
Czy zagrałbyś na no...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Czy wróciłbyś do gry na nowym FTP? Sonda została utworzona na kwi 10, 2012

Czy zagrałbyś na nowym Full Tilt Poker?

72 Posty
59 Użytkownicy
0 Reakcje
15.5 K Wyświetlenia
bl00dp3t
Oldschool Grinder

1. 27% rakeback co tydzień na twoje konto, niezależnie od tego ile wyrobiłeś raku.

2. Lepszy soft ( dla części osób - wiadomo kwestia gustu), bardzo duże możliwości konfiguracji softu dzięki widgetom.

3. Dużo okresowych promocji, co pewnie przyciągało rekreacyjnych graczy -> pewnie niższy poziom.

4. Jak na tamte czasy soft ftp był sporo z przdu przed p* jeżeli chodzi o nowinki - rush poker, multientry, soft na komórki itp. Do tej pory p* nie wprowadził turków na zooma.

Natomiast coś mi się mocno zdaje, że rakeback w nowym ftp zlikwidują :)

Odpowiedz
Cytat
szok38
Elite Grinder

Najfajniejszy , najbardziej zbajerowany room : jedyny miał rusha cash , jako jedyny do tej pory miał turki(również ME) i sng mtt rush , turnieje ME ( jeden turniej , ale z możliwością gry jednocześnie na 4 stołach) ,cash na P* nitowniki pod SN - FTP akcja na stołach , eleganckie ergonomiczne stoły - nie to co te zdurniałe stoły z kółkami na P* , rakeback co tydzień + dodatkowo system VP(punky , Iron ) + rzucane co jakiś czas bonusy( do 500$) .

Z tego co akurat mnie interesowało bezpośrednio .

Ps.
bl00dp i kolega maklakiewicz mnie uprzedzili :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
kr2ys1ek
Poker Player

Napisane przez bearlock
A ja mam pytanie troche nie w temacie... czym roznilo sie stare FTP od P* ( nie gralem na FTP na starsach malo , bo nie jestem podpiety) czy wiecej bylo slabych graczy czy rakeback korzystniejszy czy jeszcze jakies innne rzeczy , rozumiem ze wiekszosc z Was jest "podjarana" bo odzyska zamrozona kase ale co oprocz tego jest takiego magicznego w FTP ?

nic, albo jedynie brak takiego lomotu jak dostaja na pokerstars
bo nie ma i nie bedzie lepszego softu niz p*

Odpowiedz
Cytat
szok38
Elite Grinder

Napisane przez kr2ys1ek
nic, albo jedynie brak takiego lomotu jak dostaja na pokerstars
bo nie ma i nie bedzie lepszego softu niz p*

Koledze bearlockowi chodziło przypuszczam tylko o poważne odpowiedzi :challenge .

Odpowiedz
Cytat
napalm77
PokerStrategist

FTP miał niszowe warianty pokera od najniższych stawek szczególnie draw pokery :sdrink

Odpowiedz
Cytat
shinthps
PokerStrategist

Napisane przez bearlock
ale co oprocz tego jest takiego magicznego w FTP ?

przyjemność z grania :]

Odpowiedz
Cytat
vindir
PokerStrategist

Sorry, że odświeżam ale FTP miał jeszcze jedną przewagę nad P*, o której poniekąd wspomnieliście jednak nie zostało to wyraźnie powiedziane. Dla graczy SNG przy strukturze rake bardzo podobnej do tej na P* otrzymywało się 27% rb co dla graczy bez SN sprawiało bardzo znaczącą różnice.

Natomiast w cash games do nl10 włącznie rake był wyższy niż na P* (7% vs 5%) co biorąc pod uwagę jeszcze inny system przydzielania rake (contributed vs. dealt) przemawiało za P*, przynajmniej na micro. Od nl25 sytuacja była już bardziej jednorodna.

Zdarzały się także ciekawe promocje nawet dla graczy micro, np. wystarczyło ugrać 5 ftp points przez 7 albo 10 dni z rzędu i dostawało się 25$ w gotówce.

Jeżeli chodzi o pytanie zadane w ankiecie - pewnie pogram, mam tam o ile pamiętam zamrożone trochę kasy więc można się pobawić bo w sumie lubiłem ten room.

Odpowiedz
Cytat
zizou1
Oldschool Grinder

Ja chyba wrócę z pełną piz...

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

Ja nie. Spieprzyli rakeback a ja nie toleruje durnych programów lojalnościowych

Odpowiedz
Cytat
vandervelde12
PokerStrategist

U mnie głównie chodzi o działający soft na Linuksie. Wie ktoś może jak soft FTP chodził na tym systemie? Jestem trochę ciekaw skoro jednak room wraca do gry, może ktos grindował właśnie na tym systemie. Dziś w zasadzie tylko Bet At Home i Pokerstars mają w 100% dzialajace softy na Linuksie, reszte niby można emulować, jakoś chodzą, ale mulą i często się wieszają.

Odpowiedz
Cytat

Na Linuksie chodził przyzwoicie, czasem zdarzały się zawiechy, ale niezbyt często, także spoko się grało.

Odpowiedz
Cytat
aeniman
PokerStrategist

Mi się na Linuksie trochę sypał, ale właściwie odpaliłem tylko testowo i nie bawiłem się specjalnie w konfigurowanie tego. Na upartego grać się dało.

Odpowiedz
Cytat