Przejdź do forum
TAF - nowy gorszy s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TAF - nowy gorszy system nagradzania

19 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,997 Wyświetlenia
GramNaTilcie
PokerStrategist

Witam,
każdy widział zmiany w programie TAF, które nie łudźmy się zdecydowania pogarszają przychody z niego.

W połączeniu z ogromnym ograniczeniem liczby roomów do liczby (a właściwie cyfry) trzech (3) można powiedzieć że Tell A Friend is dead.

Co o tym myślicie?

Odpowiedz
Cytat
18 odpowiedzi
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam.

Wydaje mi się, że jesteś w błędzie.

Jak nowy system TAF może pogarszać przychody z tego tytułu, jeśli w starym systemie mogłeś zdobyć maksymalnie 100 $, a teraz 5 razy tyle czyli 500 $? :)

Wcześniej polecając użytkownika, po zdobyciu przez niego 5000 StrategyPoints (wykluczając bonusowe SP) otrzymywałeś 100 $, teraz za użytkownika, który zdobędzie taką samą ilość StrategyPoints otrzymasz 250 $, plus możesz otrzymać drugie tyle jeśli osiągnie on 20000 StrategyPoints.

Matematyka przeczy Twojej tezie, ten system jest dużo lepszy.

Myślę, że wiele ludzi nie zgodzi się z Tobą co do stwierdzenia "Tell A Friend is dead", ponieważ zarabiają czasem bardzo pokaźne sumy polecając tylko użytkowników ;).

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
GramNaTilcie Autor wątku
GramNaTilcie
PokerStrategist

Napisane przez imgoingtomirage
Jak nowy system TAF może pogarszać przychody z tego tytułu, jeśli w starym systemie mogłeś zdobyć maksymalnie 100 $, a teraz 5 razy tyle czyli 500 $? :)

Bardzo prosto. Wcześniej ludziom można było zaproponować 50$ kapitału i to na reklamowanych romach. A teraz co mam im zaoferować betfair? No proszę Cię.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Wszystkie poker roomy z naszej oferty darmowego kapitału są godne polecenia, otrzymujesz przecież własny darmowy kapitał, nie ryzykujesz swoich pieniędzy, możesz zacząć od zera budować swój bankroll.
Poziom graczy na micro limitach jest bardzo niski, zwłaszcza mając nad nimi przewagę w postaci materiałów dostępnych na PokerStrategy.com, filmów, treningów czy promocji jak "Od zera do bohatera".
Możesz podnosić swój status poprzez gromadzenie StrategyPoints za grę darmowym kapitałem, który od nas otrzymujesz.

Jak dla mnie brzmi to świetnie, sam zbudowałem swój kapitał zaczynając od darmowych 50 $ :). Nie chce nawet myśleć jakby to wyglądało, jakbym wpłacił swoje własne 50 $ na jakiś poker room i zaczął po prostu grać bez tych wszystkich pomocy tutaj oferowanych.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
GramNaTilcie Autor wątku
GramNaTilcie
PokerStrategist

Tak też zbudowałem BR zaczynając od Waszych dolarów, jednak nowi chcą grać na P* gdyż tam grają wielcy i widzą ich w TV.

Odpowiedz
Cytat
Spheremaster
PokerStrategist

GramNaTilcie
Masz Racje, strasznie slabo jest z TAF od jakiegos czasu.
Nie dosc, ze o wiele trudniej jest nowym graczom dojsc do 100 punktow to na dodatek liczba roomow na ktory mozna otrzymac kapital znacznie zmalala. Z tego co sie orietnuje - o wiele trudniej dostac kapital - skany dowodu sa juz wymagane od prawie kazdego.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Z tego co sie orietnuje - o wiele trudniej dostac kapital - skany dowodu sa juz wymagane od prawie kazdego.

Jak to wpływa na trudność otrzymania kapitału startowego? ;)

Na PokerStars nie oferujemy kapitału startowego od kilku lat, mimo to system TAF jest bardzo popularny.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
quar007
Poker Player

Przestańcie opowiadać głupoty z tą matematyką, bo niestety w Waszym wypadku 100$ > 500$. Przestańcie też wciskać ciemnotę, że z TaFem wszystko jest w porządku, bo nie jest. Coraz gorsze warunki są, dodatkowo wypłacanie kapitału w ratach...

Odpowiedz
Cytat
kiperek20
Oldschool Grinder

Moim zdaniem lepiej ze kapital wyplacany jest w ratach i sa ograniczenia na limity poniewaz osoba dostająca go jest ograniczona przed wejsciem na nl50 i walniecia all ina na pierwszą lepszą karte :) Ograniczenie to prowadzi do rozwoju pokerowego nowego gracza... co do poziomow taf mogli by np za 50strategy points zrobic juz 10$ a za 100Strategy points kolejne 15$ i tak dalej i tak dalej za duze puste luki sa miedzy tymi bonusami :)

Odpowiedz
Cytat

ja bym bardziej przyczepił się do nowego kapitału startowego 5 x 10$ , siada sobie początkujacy gracz po świeżo przeczytanych artykułach i obejrzanych jakiśch filmikach , i jak może siąść na nl2 mając bankroll wynoszacy jedyne 10$ ? przeciez w samych artukułach jest napisane że żeby grać na danym limicie trzeba miec w rollu 25 BI ...

Odpowiedz
Cytat
GramNaTilcie Autor wątku
GramNaTilcie
PokerStrategist

Napisane przez kiperek20
Moim zdaniem lepiej ze kapital wyplacany jest w ratach i sa ograniczenia na limity poniewaz osoba dostająca go jest ograniczona przed wejsciem na nl50 i walniecia all ina na pierwszą lepszą karte :) Ograniczenie to prowadzi do rozwoju pokerowego nowego gracza... co do poziomow taf mogli by np za 50strategy points zrobic juz 10$ a za 100Strategy points kolejne 15$ i tak dalej i tak dalej za duze puste luki sa miedzy tymi bonusami :)

Kij z dwoma końcami. Raz że ogranicza gracza przed AI (chociaż limit stawek był od zawsze) to jednak nie pozwala też rozgrywać strategii zgodnej z BRM.

Odpowiedz
Cytat
szczesniak87
Oldschool Grinder

Pozdrawiam.

dobra dobra tylko, trzeba sobie zadać pytanie ilu takich użytkowników ugra mi to 500 $ - 0 albo może jakimś fuksem 1 !!??

a po drugie to nie ośmieszajcie się takimi stwierdzeniami że "to jest dla dobra graczy" bo to jest dobre ale tylko dla was, że znajdziecie jakiegoś gracza który nagrzmoci wam w cholere rake a wy dacie te 500 $

Odpowiedz
Cytat
Spheremaster
PokerStrategist

Niestety, ale wielu poleconych nie jest zainteresowanych wysylaniem skanu dowodu. Z tego co widze, stalo sie to obecnie wymagane od wszystkich aby dostac 50$. Kapital na raty i kiepskie pokerroomy. Coraz gorzej z ta strona.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Ale to działa przecież w obie strony. Zyskuje PokerStrategy.com, zyskujecie Wy polecający, zyskują gracze :).

Odpowiedz
Cytat

Hej,
cala ta sprzeczka jest bez sensu...
PokerStrategy zarabia na tym, ze pokerroom oddaje im czesc rake jaki zarobili na graczu, ktory zalogowal sie na danym roomie z PS. W zamian za to taki gracz otrzymuje mozliwosc nauki. TaF jest forma promocji jaka stosuje PS, Ty polecasz swojemu koledze PS, kolega dostaje 50$ za to, ze przesle skan swojego dowodu (jak dla kogos to zbyt skomplikowane to i tak w pokerze by sobie nie poradzil i nie ugral 5 pkt, nie wspominajac o 5000) i z tych 50$ generuje zysk dla Ciebie i dla PS. Jezeli roztrwoni swoj kapital szybko to wygeneruje malo zysku, jezeli natomiast bedzie dobrym graczem, ktory przyklada sie do nauki to wygeneruje duzy zysk dla Ciebie i PS.
I teraz pytanie do autora watku:
Dlaczego PS mialoby dawac Ci wiecej kasy, skoro Twoj znajomy wzial 50$ i je szybciutko przegral?
PS to nie instytucja charytatywna, jezeli takiej szukasz to zglos sie do caritas.
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
musashi87
Oldschool Grinder

TaF umnarło śmiercią naturalną...

Bez oferty darmowego kapitału ciężko kogokolwiek zwerbować a aktualna oferta darmowego kapitału PS to śmiech na sali.

5x10$ do wyboru aż dwa roomy (oba te same w sumie bo z sieci iPoker) aby dostać kolejną ratę trzeba w tydzień natrzepać 0,5$ raku inaczej kolejne raty przepadają co to ma być. Przecież z 10$ wejdziesz na NL2 przegrasz 5 flipów albo nawet sytuacji 70/30 i jesteś busto. Jedyna inna opcja to grać 10 SnG po 1$ ale z kapitałem 10$ to gambling nie poker.
Widać PokerStrategy toczy się po równi pochyłej w otchłań

Odpowiedz
Cytat
GramNaTilcie Autor wątku
GramNaTilcie
PokerStrategist

Ale to działa przecież w obie strony. Zyskuje PokerStrategy.com, zyskujecie Wy polecający, zyskują gracze :).

:D marketing :D

Oddajcie Everesta, tam przynajmniej ten rake się ugra.

Napisane przez ig881
Hej,
cala ta sprzeczka jest bez sensu...
PokerStrategy zarabia na tym, ze pokerroom oddaje im czesc rake jaki zarobili na graczu, ktory zalogowal sie na danym roomie z PS. W zamian za to taki gracz otrzymuje mozliwosc nauki. TaF jest forma promocji jaka stosuje PS, Ty polecasz swojemu koledze PS, kolega dostaje 50$ za to, ze przesle skan swojego dowodu (jak dla kogos to zbyt skomplikowane to i tak w pokerze by sobie nie poradzil i nie ugral 5 pkt, nie wspominajac o 5000) i z tych 50$ generuje zysk dla Ciebie i dla PS. Jezeli roztrwoni swoj kapital szybko to wygeneruje malo zysku, jezeli natomiast bedzie dobrym graczem, ktory przyklada sie do nauki to wygeneruje duzy zysk dla Ciebie i PS.
I teraz pytanie do autora watku:
Dlaczego PS mialoby dawac Ci wiecej kasy, skoro Twoj znajomy wzial 50$ i je szybciutko przegral?
PS to nie instytucja charytatywna, jezeli takiej szukasz to zglos sie do caritas.
Pozdrawiam

Po pierwsze: żeby dostać kapitał startowy trzeba się przyłożyć do nauki a jak już ktoś się przyłoży to nie będzie chciał się tego pozbyć w jedną sesję. Po drugie teraz nie dostajesz 50$ tylko 10$ co nie pozwala nawet skorzystać z nauki którą przekazuje ten board.

Ja nie mówię żeby mi dawał tylko żeby udostępnili więcej roomów, wiem co to marketing i jak przemienia podwyżki w promocje, to naturalne.

Odpowiedz
Cytat
Szahaj
Oldschool Grinder

Mam pytanie. Skoro został wprowadzony nowy system to jeżeli któryś z moich poleconych teraz dobije do 50 000 pkt to rozumiem ze za niego nie dostane 150$ bo założył konto przed zmianami?

Odpowiedz
Cytat
Mooris
PokerStrategist

Napisane przez Szahaj
Mam pytanie. Skoro został wprowadzony nowy system to jeżeli któryś z moich poleconych teraz dobije do 50 000 pkt to rozumiem ze za niego nie dostane 150$ bo założył konto przed zmianami?

Witaj

Jeśli polecona osoba zarejestrowała się przed 06.12.2011, obowiązuje wcześniejszy system programu Powiedz Przyjacielowi: 10 $, jeśli polecona osoba zdobędzie 15 StrategyPoints, kolejne 15 $ za osiągnięcie pułapu 100 StrategyPoints oraz pozostałe 75 $, gdy osiągnie 5000 StrategyPoints.

Zasady i warunki programu Powiedz Przyjacielowi znajdziesz tutaj -> https://polska.pokerstrategy.com/tell-a-friend/terms-and-conditions/

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat