Witam,
Chciałbym umieścić na swojej stronce www newsy z PokerStrategy (za pomocą RSS) jednak nie wiem jak mam to zrobić. Nie jestem biegły w sprawach tworzenia stron www, moja stronka też jest dość prosta no i niestety jest to dla mnie problem
Czy jest to coś trudnego? Da się, mógłby ktoś to krótko i jasno opisać, czy lepiej sobie to odpuścić?
Cześć Szkodnick,
w zasadzie wystarczy, jeśli na swojej stronie zamieścisz jeden z linków podanych na poniższej stronie:
-> Baner i RSS do Twojej strony startowej
Masz tam wybór kanałów RSS do różnych materiałów. Jeśli chcesz, aby na Twojej stronie ukazywały się newsy, to zamieszczasz RSS do wszystkich newsów.
Jeśli podałbyś więcej szczegółów, to byłoby łatwiej również pokierować Cię, jak to wbudować na Twoją stronę.
Pozdrawiam.
Ja naprawdę jestem baaardzo początkujący w sprawach tworzenia stron www (jestem taki samouczek
)
Czyli mam po prostu w kod html strony wstawić link np. https://polska.pokerstrategy.com/rss/all/_uXXXXX ?
Hej,
samo wstawienie linka na stronie nie spowoduje wyświetlania wszystkich newsów, bo wciąż będzie to tylko link.
Aby wyświetlać obce treści na swojej stronie musisz albo użyć polecenia iframe albo najlepiej skorzystać z jakiegoś serwisu oferującego generowanie kodu umożliwiającego wyświetlanie obcych treści.
Poszukaj sobie pod hasłem "how to embeded rss to my site", a znajdziesz kilka ciekawych serwisów oferujących taką usługę i w przyjemy sposób formatujących stronę.
Pozdrawiam.