Przejdź do forum
Polecanie znajomych...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Polecanie znajomych a życie pokerzysty

12 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,714 Wyświetlenia
barteq88
PokerStrategist

Już chyba sam tytuł wątku powinien narzucić moje pytanie.
Chodzi mi oczywiście o realia związane z życiem pokerzysty - szczególnie wygrywającego i mającego zyski z pokera. Było o tym wiele wątków i zawsze pojawiały się pewne rady, jak np. karty net/mb, nie chwalenie się znajomym, itd.
No i właśnie, nie chwalenie się znajomym?! Jak to można niby pogodzić chcąc wziąć udział w promocjach TaF?

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
Fiszu
PokerStrategist

Nalezy polecac z konta na szafe.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Hej barteq88,

jest wiele sposobów polecania, podzieliłabym je jednak na 2 główne podejścia:

- bezpośredni - kiedy znasz kogoś osobiście (może to być kolega, itd.). W tym przypadku najczęściej musisz przekonać taką osobę werbalnie . Nie musisz rozwodzić się nad tym ile zarabiasz i co robisz ze swoimi pieniędzmi. Warto się raczej skupić na tym, co ktoś może zyskać dając szansę pokerowi (np. nauczenie się nowej gry/nabycie umiejętności analitycznego myślenia, możliwość zarobienia dodatkowego grosza - jeżeli oczywiście ktoś się przyłoży do nauki, szybka odpowiedź na wszelkie pytania = nasze forum, itd.). Dodatkowo darmowe 10 $ na start i oferty darmowej gotówki.

- polecanie "masowe" - kiedy masz własną stronę / popularny blog i zamieszczasz banner PokerStartegy.com, rejestracje odbywają się poprzez Twój reflink. Tutaj wystarczy, że wysiłek włożysz raz - w stworzenie strony, która zachęci ludzi do kliknięcia.

Oba podejścia mają swoje plusy i minusy. W podejściu bezpośrednim, musisz włożyć więcej czasu i wysiłku, często jednak rezultaty są lepsze (polecony jest bardziej zmotywowany i istnieje większa szansa, że będzie chciał się nauczyć grać - a tym samym będzie zdobywał StrategyPoints, co przełoży się na Twój bonus).

W podejściu drugim - przy założeniu, że Twoja strona jest popularna - masz więcej poleconych, jednak bywa, że mniej osób z tej grupy "łapie bakcyla".

Którą metodę stosujesz? Zakładam, że pierwszą. :)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
barteq88 Autor wątku
barteq88
PokerStrategist

Hej Marta, dzięki za wyczerpującą wypowiedź :) Ja na razie to nie stosuję żadnej z metod, nawet nie mam konta na Facebooku :D Zanosiłem się właśnie z założeniem, dlatego dobrze wiedzieć co i jak. Na FB raczej masówki nie zrobię pewnie.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Możesz wysłać wiadomość do znajomych poprzez Facebook, uważaj jednak, żeby nie zostało to potraktowane jako spam. Dobrym sposobem jest też ustawienie sobie statusu na Skype/GG - z własnym reflinkiem, czy wstawienie linka do filmiku na YouTube. Powodzenia! :)

Odpowiedz
Cytat
150dolars
PokerStrategist

Po 1. Wygrywajacy pokerzysta nie bawi sie w TAF (no chybaze "wygrywajacy" znaczy tez ze bedzie 50$ do przodu w miesiacu) ale ja bym to wtedy nazwal ciułactwem i stratą czasu. Wygrywajacy to taki ktory zarobi srednia krajowa w polsce tzn 3500zł msc. a kto wtedy bawi się taf?

Po 2. W Texas Holdem to wygrywało się 3-7 lat temu jak bylo duzo nowych niedoswiadczonych osob i bonusy rozdawali na prawo lewo. Teraz nie bardzo. A dlaczego juz wyjasniam. Aby systematycznie wygrywac w pokera trzeba siadać przy takich stołach gdzie teoretycznie się jest mądrzejszym od pozostałej piątki czy dziewiątki graczy. Obecnie wiele pokerzystów korzysta z dodatkowego zewnętrznego oprogramowania. Otóż program obserwuje kilka kilkanaście stołów przez około 30 minut i zbiera dane o zachowaniach przeciwnika. Czyli z jakimi kartami sprawdzał, ilość blefów itd. po czym zawodowcy wchodzą na taki stół i mają przewagę wiedząć o blefach znajac profil danego gracza. No i właśnie takich osób jest od cholery. Mało tego korzystają też z oprogramowania które podpowiada czy sfoldowąć czy grać ile podbić itd. a program zawsze będzie mądrzejszy niż człowiek bo matematyki i rachunku prawdopodobieństwa w stosunku do puli nie oszukasz

Ale wiekszość z was to narwańcy i wchodzicie na pierwszy lepszy wolny stół gdzie czasem siedzi już 5 doświadczonych graczy z programami i myślicie: TAK JA JESTEM SUPER MADRY i ich ogram bo przeczytalem 100 artykułów na pokerstrategy i liczycie w myślach czy sprawdzać czy nie a matematyki nie oszukasz, program to liczy w ulamek sekundy.

Obecne wygrywanie w pokera to nic innego jak obserwacja wielu stołów, i wyszukiwanie debili fishy podejmujacych bardzo zle decyzje...

O co mi chodzi. O to że doświadczeni inteligentni gracze są tak samo mądrzy itd jak pozostali doświadczeni. Jakby wziąść 100 graczy obytych w pokerze, podzielić ich na 6 osobowe stoliki bo na takich najcześćiej gramy i rozdać przy każdym stoliku te same karty różnym graczom to decyzje pewnie byłyby bardzo podobne. A co za tym idzie tak naprawde często okazuje sie ze mamy równe szanse a że 5% zabiera pokerrom czyli wszyscy sa stratni. To tak jak z tabliczka mnozenia do 100. Kazdy zna na pamiec czyli kazdy jest tak samo madry ale wygra ten ktory bedzie o 2%-10% madrzejszy a wtedy trzeba sie wspierac programami

Pokerstrategy wmawia że trzeba sie uczyc uczyc uczyc aby byc lepszym lepszym lepszym. Ale rachunku prawdopodobienstwa co do dziesietnych procenta nikt w pamieci nie policzy. Popatrzcie na stoly z graczami wieloletnimi najczesciej na wysokich stawkach, kazdy z nich reprezentuje ten sam wysoki poziom. Wszyscy maja rowne szanse, graja dla przyjemnosci i adrenaliny....

Mamią was też gwiazdami ze taki np Phil Ivey potrafi systematycznie wygrywac bo co pol roku glosno o nim. Taaa tylko zobaczcie w jakich turniejach startuje z jakim wpisowym i jak czesto, co z tego ze raz wygra milion dolarow jak na wpisowe wyda 0,5mln$ bo wpisowe po 5000$ i wiele razy przegra ale was mamią zwyciestwami

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

//spam - mooris

Odpowiedz
Cytat
150dolars
PokerStrategist

//spam - mooris

Odpowiedz
Cytat
Conrad20
PokerStrategist

150dolars kurcze bardzo trafna diagnoza sceny pokerowej :P.

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

//spam - mooris

Odpowiedz
Cytat
Mooris
PokerStrategist

Bardzo proszę o merytoryczną dyskusję - wyzywanie się do niczego nie doprowadzi - może oprócz konsekwencji, jakie będziemy musieli wyciągnąć.

Dzięki. Peace & love _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Lukasz40i4
Oldschool Grinder

Odpuść sobie TAF i skup się na nauce gry - TAF jest dla ludzi, którzy sami nie potrafią wygrywać. Jeśli będziesz dobry, dodatkowe grosze z TAF nie zrobią różnicy, szczególnie, że są to raczej śmieszne pieniądze. Więc możesz umieścić gdzieś baner, ale raczej nie warto się na tym jakoś szczególnie skupiać.

Powodzenia!
Pzdr
Lukasz

Odpowiedz
Cytat