Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Turnieje FL

14 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,460 Wyświetlenia

Jeżeli już było to sorki, ale dużo jest tych wątków do przewertowania.

Jak grać w turniejach FL? Ostatnio kilka razy spróbowałem i kiszka. Nie jestem w stanie zbudować stacka, żeby się utrzymać chociaż do połowy turnieju.
Są jakieś materiały na forum na ten temat?

I czy ktoś z was gra w takich turniejach? Jeżeli tak to dlatego, że lubi czy jest to opłacalne jak już się nauczy w nich grać?

Ooo, tylko dodałem wątek i zaraz znalazłem coś w strategii MTT, ale jeżeli ktoś ma jakieś prywatne rady to chętnie je przeczytam:)

No i przeczytałem artykuł o turniejach FL i malutko tam o tym jak grać. Same "intuicyjne" informacje.
Np. interesuje mnie jak grać drawy? Odpowiedź jaką można wywnioskować z artykułu: pasywnie. No, ale co? Mam dobierać według zasad odds & outs, czy na zasadzie, że mam jeszcze ok stacka to sobie zobaczę turna czy rivera?

13 odpowiedzi
jaworlegia

Sam się wlaśnie zastanawiałem czy nie warto by sprobować gry w turniejach. Przyznam, że dla mnie turniej zawsze będzie ciekawszy niz gry cash, aczkolwiek czy bardziej dochodowy to juz inna sprawa. Na pewno turniejow FL jest za malo zeby zajac sie tylko nimi tak jak to mozna zrobic w przypadku NL. Z drugiej strony w przypadku FL gra w turnieju praktycznie malo sie rozni od cashowek moim zdaniem, wiec nie ma potrzeby specjalnie zmieniac strategii.

Nikt z naszych PS polskich regularsow nie chwali sie gra w turniejach co niby może oznaczac, że są tam mniejsze możliwosci zarobku. Ale z drugiej strony skoro nie ma tam regularsow to kto tam musi grac? fishe :]. wiec powinno byc latwiej. pozostaje pytanie na jakies wpisowe możemy sobie pozwolic przy jakim bankrollu. Ja np. gram obecnie 1/2 SH gdzie bankroll powinien wynosic 500BB czyli 1000$. Ile potrzeba do takich MTT: 100BB? Jeśli by tak założyć to by wychodziło, że powinienem grać turki za 10$.

Jestem ciekaw opinii bardziej doświadczonych graczy

smack91

poziom na micro w takich turniejach jest żałosny, właściwie go nie ma, grałem 1$ i 2$ w FL. Myślę, że 100-150BI będzie odpowiednie.
Choć jawor nie polecam zaczynać od 10$. lepiej jak ciut niżej pograsz i poznasz specyfikę turniejów sng FL:)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

W końcu się udało. Po 4h walki zająłem 2 miejsce na powyżej 70 graczy w MTT FL. Ogólnie to masakra. Obrałem strategię o nazwie SET - Super Extra Tight ;)

Moje spostrzeżenia co do najbardziej zdziczałej fazy początkowej:
- dopóki mega fisze nie odpadną ze stolika to nie ma co się przebijać przed flopem. Jeżeli chcemy z jakąś ręką zobaczyć flopa to jak najtaniej.
-jeżeli po flopie jest dużo akcji to lepiej zostać w rozdaniu tylko z naprawdę silną ręką. Top czy over para zazwyczaj się nie utrzymuje.
-jeżeli jest mało akcji to można sobie pozwolić na dobieranie bądź dojście do showdownu z top/over parą,
-nie ma co się przejmować, że liderzy mają o wiele więcej żetonów i ładować się niepotrzebnie do gry, bo wystarczy jedno dobre rozdanie i spokojnie można z nimi w późniejszych fazach konkurować.

Im dalej tym bardziej ogarnięci przeciwnicy przez co gra staje się ciekawsza i przyjemniejsza:)

jaworlegia

kurcze, mam problem, bo wlasnie sobie wlaczylem turniej, ale w żaden sposób nie potrafie urochomic HUD-a w HM-ie. zaznaczam: use for tourney, ale nic nie ma. Gral ktos kiedys turek ze HUDem z HM-a i moglby cos poradzic?

jaworlegia

no i ja też skonczylem na 2-gim miejscu, jak widać to standard jak na pierwszy raz ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez jaworlegia
no i ja też skonczylem na 2-gim miejscu, jak widać to standard jak na pierwszy raz ;)

A możesz napisać jak grałeś, że wylądowałeś na 2 miejscu? Jakaś specjalna strategia? ;)

jaworlegia

generalnie to strategia taka sama jak na cashowki, wydaje mi sie ze tu nie ma az takiego roznicowania gry jak w NL. W koncu nie odpadniemy z gry po jednym rozdaniu. Dla mnie kluczowa kwestia jest nabudowanie sie na poczatku, bo z wiekszym stackiem gra sie duzo przyjemniej i przeciwnicy tez zaczynaja czuc przed nami wiecej respektu przez mozemy ich wyblefowac. Przy malym lub srednim stacku raczej blefow bym nie polecal. takze mysle ze nie ma co grac supertight na poczatku, bo nie zawsze nam te premium hands zdaza dojsc. luzniejsza gra bedzie skutkowala tym ze bedziemy czasami odpadac we wczesnej fazie turnieju, ale wydaje mi sie ze suma sumarum wyjdzie taka gra na plus. Bo w koncu lepiej 3 razy odpasc szybko i raz wygrac turniej niz 4 razy byc gdzies w srodku.

A tak swoja droga to wlasnei znowu jestem na final table na FTP w turnieju za 3$, wiec jak ktos czyta to zapraszam do kibicowania ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Po kilku turniejach zgadzam się, że jednak super tight to nie najlepsze rozwiązanie, chyba że przy stoliku siedzą maniacy, którzy mogą nam zapodać bolesnego suckouta ;)

Rantrave

Jak widzę strukturę wypłat, to podpowiem tyle, ja bym darował sobie te turnieje FL, na NL na mikro są dużo bardziej ciekawsze turnieje, z lepszymi strukturami wypłat, można więcej ugrać, a ludzie tam tak samo chętnie oddają, żetony jak w Fixie.

jaworlegia

A ja na przekór dalej się bawie w turnieje ;)

Dzis pierwsza próba gry w turku z 5 dolarów i od razu zwyciestwo :). Wprawdzie nie ma jakiejs super rewalacji bo turniej byl tylko 24-osobowy ale zawsze cos. Najtrudniejszy byl dla mnie HU. Przeciwnik przyzwoity, ale na pewno nie zaden wymiatacz. Dlugo nie moglem go "ugryzc" ale w koncu dostalem QQ na jego 44. na flopie Q47. Maxa nie wyciagnalem, bo probowalem mu pokazac slabosc na turnie i nie 3-betowalem. Balem sie ze jakis slabszy uklad wyrzuci, ale i tak zdobylem spora przewage w stacku i wreszcie udalo sie go wykonczyc. HU chyba ze 30 minut trwal, przez granie tego turnieju spoznilem sie na popoludniowe zajecia na uczelni :]

Cinek8281754

gdzie to takie turnieje można znaleśc? bo szukam i szukam i niemam żadnych turków z 24 osoabmi czy 90 czy 180 itp. wszsytko powyżej tysiąca

Rantrave

Jaworlegia, to co pokazujesz to nie turniej, tylko coś ala Sit n Go w Fixie,

@ up
wejdź w zakładkę tournaments, a potem kliknij w holdem -> limit holdem