Napisane przez polikut
Napisane przez drZenon
Co zrobić jak jestem na pozycji wczesnej, środkowej, późnej i big blind i zanim przyjdzie moja kolej to ktoś sprawdza i nikt nie podbija?
Hmm masz przecież do tego tabelkę z sekcji brazowej. "Zagranie przeciwko limperom przed Tobą – Call/Raise" - ostatnia tabelka z 2 strony
Właśnie po tym jak napisałem to zauważyłem tą tabelkę:) Ale dziękuję za wyrozumiałość i naprowadzenie.
Co chwila napotykam na nowe niewiadome i nie wiem czy się pytać na forum bo pewnie jak napiszę to zaraz sam wpadnę na odpowiedź i będzie wstyd.
Mimo wszystko spróbuje się zapytać, może ktoś jeszcze z tego skorzysta.
W tabelce "3-bet przeciwko podbiciu z tych pozycji wraz z obroną small blinda" mam karty z jakimi podbijam. Co jeżeli moje karty się nie łapią do tej tabelki? Czy wtedy sprawdzam czy pasuję. Myślę, że sprawdzam/pasuję w zależności od cech moich rąk startowych, tak?
Dla przykładu:
Jestem na pozycji CO i mam KJo. Przede mną wszyscy pasują oprócz gracza na pozycji MP3, który podbija. Według tableki "3-bet przeciwko podbiciu z tych pozycji wraz z obroną small blinda" moje karty startowe się nie łapią do podbicia. I co teraz?