Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Staty na SH

11 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,538 Wyświetlenia

Witam

statnio złapałem sporego downswinga i szukam przyczyny :/

Gram SH .25/50

Jaki macie mniejwięcej staty na tych limittach??

Ja mam

vpip 21
pfr11
WTSD$36
Won$SD 52
W$WSF 31

Myślę, ze troszkę za tihgt co wy na to? Coś zmienić??

Jakieś rady??

10 odpowiedzi
MoroP

WKlej może calą tabelkę, bo nie ma ATS, FBB i AF.

Ja bym chyba mniej callował a więcej podbijjał, żeby była mniejsza różnica międz VPIP a PFR

petesam

No koniecznie. Samo granie tight nie jest zle ale skoro chcesz grac VPIP 21 to PFR powinien byc przynajmniej na poziomie 16-17. ALe to tylko teoria. Statystyki same nie graja. Trudno powiedziec w czym tkwi problem. Najlepiej wrzuc kilka rak i zobaczymy czy moze cos jest nie tak jak byc powinno. To jest o wiele wazniejsze niz statystyki w gruncie rzeczy. Na sh gra jest trudniejsza i latwiej jest popelniac bledy.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ok dziś mały rush :

A to moje staty:

Wiem, ze to tylko 6k rąk, ale moze pomoże :)

mi się ta rozbieżność między vpip a pfr nie podoba, za duża jest, albo murujesz i grasz 13/11 albo trochę bardziej otwarcie i 21/(conajmniej)17 musisz mieć, więcej inicjatywy pf (może zamiast callować AJ-Q pf 3-beta walnąć) ja shorthanded calluje zazwyczaj tylko niskie pary i siuted connectory przy multiway-ach, a reszta co jest dobra do callnięcia pf jest też dobra do 3-beta, przynajmniej wiesz jaki zakres może mieć przeciwnik

ups ty o fl mówisz;) sry na tym to się nie znam moja odp to się nl tyczy ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

jeszcze ktoś? :)

Masqb

22/11 to raczej średnie staty na SH. 22/16 a nawet 22/18 było by dużo lepsze. Jest to granie strasznie tight ale na mikrolimitach SH sam tak grałem (22/18).

Rizz81

ja zacalem grac SH jakies 3 tygodnie temu,

przy vpip w granicach 20-24 strasznie tracilem mimo poprawnych innych statsow.

postanowilem wiec twardo trzymac sie tabeli z sekcji srebro i mam vpip kolo 29 a pfraise z tego co pamietam kolo 20-25 ? ( nie pamietam teraz w pracy jestem :P ) . W kazdym razie roznica jest mala jako ze albo open-raisuje a na przeciwnika raise jest albo 3-bet albo fold. Czasem call z sb albo BB.

teraz od 2 dni jestem na plusie ( nie wiem czy upswingi tylko? )

Masqb

Ta tabelka daje staty 22/18. 27/20 to wg mnie zbyt luźno jak na 0.5/1 (rake jest duży i nie opłaca się grać tak dużej ilości rąk)

Rodrigo1988

Podbijam bo to w sumie temat o statach na SH.

PO ile rozdaniach staty na SH w przybliżeniu odzwierciedlają realną wartość BB/100

10 k , 20 k? ?(

Masqb

20k to minimum. Chyba od 100k można być prawie pewnym.