W tym momencie przeczysz samemu sobie. Napisałem przecież, że na wyższy poziom możemy przejść wtedy, jeżeli na niższym udowodnimy swoją wyższość, ale nie po 1-2k partii, lecz minimum 10-15k(to jest dosyć adekwatna liczba, choć według specjalistów błąd statystyczny po 15k partii i tak jest zbyt duży by określić swój skill), oraz mając odpowiedni do tego bankroll(to jest chyba podstawa bo można grać idealnie nie przestrzegając bankroll managment i zbankrutować). Jestem po prostu przekonany, że stwierdzenie: "mój bankroll pozwala mi przejść na wyższe stawki to tam idę" - jest błędne!
Przykład: Jeżeli będziemy mieli wielki upswing i podczas niego osiągniemy bankroll pozwalający nam grać na wyższym limicie, nie powinniśmy od razu na niego przechodzić. Zresztą to jest chyba oczywiste, że jeżeli nie mamy umiejętności by przejść na wyższy poziom to bankroll nam nic nie pomoże...
Kolejne pytanie: Czemu ludzie nie wpłacają całych swoich oszczędności i nie idą grać 5$/10$? Odpowiedź jest prosta... Bo nie mają wystarczających umiejętności do tego poziomu.
Będę twardo stał przy swoim i nie wierzę, żeby nikt się ze mną nie zgadzał...
Człowieku czytaj ze zrozumieniem !! Jak będę w końcu mógł coś z tego regularnie wypłacać to tam się zatrzymam na dłużej. Poza tym to moje zdanie i proszę się nim jednak nie sugerować, skoro zgodnie z teorią należy robić inaczej.
Problem niestety jest inny - z takim podejściem nie dojdziesz do stawek z których będziesz mógł spokojnie sobie wypłacać. Przegrasz wszystko w momencie gdy ucelujesz za szybko na wyższy poziom bez skill'a. Zresztą pogadamy za pare miesięcy jeżeli musisz się przekonać na własnej skórze.
P.S Nikt tutaj nie mówi o zatrzymywaniu się na jakimkolwiek limicie. Chodzi jedynie o rozsądne przejście na inny... Nie możesz nikomu radzić: "masz bankroll'a na wyższy limit to idź na wyższy."