Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Problemy ze statystykami fixed-limit

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
779 Wyświetlenia
Peterus24

Witam,
Nie wiedziałem w jakim dziale to umieścić, ale prawdopodobnie wśród fixiarzy znajdę pomocnego człowieka który mi pomoże.

Dokładnie chodzi o HUD w holdem managerze (w końcu udało mi się go zainstalować :f_biggrin: ).

Jakie statystyki są ważne do gry w fixa, ponieważ większość poradników jakie znalazłem są dla no-limitowców :facepalm:

Obejrzałem filmik klz03 który omawiał swoje statystyki, ale cholera nie byłem w stanie zrozumieć dokładnie o które chodzi statystyki (pogmatwane nazewnictwo) i w słowie pisanym bardziej zrozumiem.

Bardzo bym prosił o pomoc :f_grin:

6 odpowiedzi
johnybravo80

Ja mam VPIP, PRV, AF, 3-Bet, WTSD, H, Steal, Fold tu resteal, Fold to SB steal, Fold to BB steal, Flop CB, Folt to CB flop, Turn CB, Folt to CB Turn

Pozdrawiam

ajej87

Na poczatek Ci wystraczy:

VPIP - jak czesto twoj przeciwnik widzi flopa.
PFR - jak czesto podbija przed flopem.
WTSD - jak czesto dochodzi do showdownu.
W$SD - jak czesto wygrywa na showdownie.
AF - agresja.

Ustaw sobie w HM, zeby od 100 (wg mnie) rak Ci wyswietlal statystyki.

Pozdrawiam!

Peterus24 Autor wątku
Peterus24

Bardzo dziękuję :f_smile:

Huricano

Napisane przez johnybravo80
Ja mam VPIP, PRV, AF, 3-Bet, WTSD, H, Steal, Fold tu resteal, Fold to SB steal, Fold to BB steal, Flop CB, Folt to CB flop, Turn CB, Folt to CB Turn

Pozdrawiam

Kto pasuje do restealu w fixie? :f_confused:

Poza tym chyba najbardziej przydatne staty, reszte można mieć w okienku.
vpip pfr af i hands to podstawa.
wtsd i foldy do cbetów na F i T też się przydadzą, zwłaszcza do wyszukania graczy mających Fold to F cbet 10 i Fold to T cbet 70 a takich jest sporo, bo przecież zakłady na flopie są tańsze prawda? Więc co z tego, że nic nie mam, a może coś trafie... ;)
Attempt to steal pomaga w obronie blindów i daje nam pojęcie o tym czy przeciwnik wie co to pozycja, a fold sb/bb to steal pozwalają często stealować nam z any two :)

Macie jeszcze jakieś ciekawe staty w HUD?
Bo ja używam podobnych jak tutaj wymienione.

ajej87

Ja jeszcze mam won when turn raise i donk bet flop.

Ja mam jeszcze - raise to flop cb. No i notki, notki, notki...