Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Potop TAGów

10 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,043 Wyświetlenia

To chyba dzięki PS, ale na fixie full ring .10/.20 na stolikach grałem z takimi graczami:

8/3
13/9
16/8
16/6
10/6
6/3
11/8
15/10
10/10 (gracz z PS :)
17/9
22/22
11/7

A tu trochę gorsi gracze:

34/14
39/0
75/8
33/15
41/0
25/5

Zauważyliście że coraz więcej graczy tight jest na mikrolimitach?

9 odpowiedzi
bubel

tak, jest to widoczne szczególnie na starsach :D

a tak serio, to zależy od roomu - są takie (np. FT), na których większość ludzi gra raczej rozsądnie.

mchmielo

to i tak super na PP juz niewiem czy jest sens grania na np 0,1/0,2 FL siadam do stolika z VPiP 30-35 ktorego szukac ze swieczka bo sa jeden gora 2 a po 15 minutach mam juz Vpip ponizej 20. Gdzie sa te Fishe??? same TAG-i. Moze ktoś grywa na PP w godz 3-7 i mogłby mi powiedziec czy warto by sobie wstawc wczesniej zeby spokojnie pograc czy na PP to niema sensu???

Nie chce mi się wierzyć, że jest taki problem ze znalezieniem fishy na tych poziomach, ja nie mam problemu ze znalezieniem ich na 2/4 3/6 czy 5/T nawet na FR. Oczywiście nie ma ich dużo na ipoker, bo to prawdziwy festiwal regsów, ale 1 czy 2 zawsze sie znajdzie i to wystarczy.

Poza tym, nie jestem w stanie zrozumieć wielu regularsów grających multitabling na full ringach. Gdy stół robi się krótki, oni po prostu uciekają! Wczoraj cały stół regsów zwiał zostawiając mi totalnego fisha na HU. Ci ludzie chyba na prawdę nie wiedzą skąd się bierze kasa w pokerze:D

VictorM

Ja na NL50 na FTP widzę prawie samych fiszy. Na stoliku trafiają się zazwyczaj 3-4 osoby grające rozsądnie. Fisze mają zakresy sugerujące TAGów, ale po flopie robią takie błędy, że się w pale nie mieści. Patrzcie na to jak ci ludzie grają, a nie na statystyki. 16/10 to tylko zakres rąk startowych, po flopie mogą grać jak kretyni i z pewnością tak jest w wielu przypadkach/100 ;).

I szczerze mówiąc wolę mieć stół pełen TAGów niż przeciwników grających ze wszystkim. Są o wiele bardziej przewidywalni, a przewidywanie zagrań/kart przeciwnika to najważniejsza rzecz w pokerze.

Masqb

maggman napisał
Poza tym, nie jestem w stanie zrozumieć wielu regularsów grających multitabling na full ringach. Gdy stół robi się krótki, oni po prostu uciekają! Wczoraj cały stół regsów zwiał zostawiając mi totalnego fisha na HU. Ci ludzie chyba na prawdę nie wiedzą skąd się bierze kasa w pokerze:D

U nich kasa się bierze tylko tylko z rb... =]

Co do FR na Titanie to jak ja tam grałem (w marcu jakoś) to też nie było tak wesoło.

thefoe

a poszedlem sprawdzic, jakos nie widze zmian, znow przegrywam KQs z A high (oczywiscie z niskim kickerem) choc wale w goscia do konca... a on ze spokojem check, check, check...

stolu maja VPIP mieszy 30-40% wiec wszystko jak najbardziej po straremu... Walderama trez widze i znow dostaje lanie od T4s vs jego JJ (nie chcialbym uslyszec jego bluzgow ;)

mchmielo

No ok wchodze teraz na PP aktualnie na 0,10/0,20 mam 9 stołów zwykłych do gry z czego 2 maja wiecej niz 50% widzianych kart na flopie a tylko jeden koło 70%, nie licze stołów speed bo jakos mi nie leza za bardzo mi cisnia czasem wole spokojnie pomyslec.

mchmielo napisał
No ok wchodze teraz na PP aktualnie na 0,10/0,20 mam 9 stołów zwykłych do gry z czego 2 maja wiecej niz 50% widzianych kart na flopie a tylko jeden koło 70%, nie licze stołów speed bo jakos mi nie leza za bardzo mi cisnia czasem wole spokojnie pomyslec.

50% to bajkowy stól nawet na Sh, jeśli to FR i byłby taki na 3/6, to waiting list miałby kilkanaście osób ( to też głupota której nie rozumiem:D)

mchmielo

Sorki zeby nie mylic to sa staty PP w odzwierciedleniu gdy sie wchodzi na taki 70% to VPiP stołu jest maks 35. Moze miałem pare złych dni bo wczoraj nawet dobrze i zauwazyłem ze te srednie w holu w PP mozna o kant dupy se rozbic pisze 70 na stole VPiP 30 pisze 30 na stole VPIP 35 wiec teraz łapie jaki kolwiek dwa kółka robie jak ponizej 25% to zwijam sie na inny