Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nowa forma treningu !! (FL only)

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,529 Wyświetlenia
Masqb

Witam!

Ostatnio na jednej stronce widziałem ciekawy format treningu. W skrócie polega to na tym, że uczeń nagrywa filmik, w którym opowiada o swoim toku myślenia (to jest kluczowe wg mnie) oraz zadaje pytania do trenera. Później trener odpala jego produkcję i obserwuje gre. W momentach gdzie były jakieś problemy albo ma coś do dodania to po prostu stopuje film ucznia i dodaje swoje komentarze.

Bardzo mi się to spodobało :D Jak ja gram i z kimś gadam to nie potrafię już skupić się na grze a jak nakręcam filmik to gram praktycznie ta samo jakbym grał bez tego (no może różnica jest ta, że filmik taki nakręca się raczej na 2 stołach, żeby móc spokojnie dodać komentarz a normalnie gram na 4)

Sam właśnie umówiłem się z Panadolem na taką formę treningu.

I teraz najlepsze !! xDD

Sam bym chciał się sprawdzić w takiej formie i teraz właśnie prośba do was. Pierwsze 3 osoby, które nagrają film i wyślą mi go mogą się spodziewać (moich skromnych) ocen za free :D (czy to nie wspaniałe)

Teraz kilka wymagań:

Film z komentarzem własnym -> mówicie dlaczego tak gracie, możecie zadawać pytania dotyczące ogólnie gry itp

Gracie na 2 stołach -> film zajmuje dużo mniej miejsca + macie czas na komentarze.

Gracie SH -> nie lubie za bardzo FR ale jeśli nie będzie 3 chętnych na filmy z SH to FR też chętnie ocenie (tylko wtedy już raczej na 4 stołach)

Gracie na 0.5/1 - 2/4 -> niżej to wystarcza czysta teoria z artów. Na 3/6 nie czuje się jeszcze specem. Aha i znowu jeśli nie będzie chętnych na te limity to 0.25/0.5 SH albo nawet FR też mogę obejrzeć i ocenić.

Filmik trwa koło 30 minut

Linki do ocenionych filmów to raczej wstawimy na forum (chyba, że ktoś bardzo by nie chciał)

Mam nadzieje, że pomysł się wam spodoba :P (tak wiem, że nie jestem wielkim mistrzem FL ale może czegoś się wszyscy nauczymy)

Czekam na zgłoszenia !!

8 odpowiedzi

Ja niedługo coś zrobię. Już się nie mogę doczekać komentarzy, na temat mojej gry. :D
Może jutro jak wstane.

Bardzo fajny pomysł :) Niestety obecnie nie mam zbyt wiele czasu, ale jeśli po 11 tym będą jeszcze "wolne miejsca", to myślę, że coś nagram (0,5 / 1 sh)

damianpat

ja jestem chętny tylko powiedz proszę, jak to nagrać, jakim programem i jak zamieścić w internecie?

pozdro ;)

czy robisz to Camtasia? pytami sie o alternatywny program, bo mi sie trial skonczyl...

murkins

chętnie obejżę taki filmik =)

Sorki za rozdzielczość, ale camtasia jeszcze mnie przerasta. Następnym razem będe też ciszej oddychał :P.

http://www.megaupload.com/pl/?d=XQOLS06K

Walderam

Szczepans napisał
Następnym razem będe też ciszej oddychał :P

Ja też czasami dyszę z nerwów podczas gry:P

Masqb Autor wątku
Masqb

filmik szczepansa sie nie liczy bo i tak mu powiedziałem o tych 3 rękach a resztę to wiedział :P

Gracze SH nie są zainteresowani więc zapraszam początkujących !

Pomysł świetny ale dlaczego tylko FL? Przecież można byłoby to wprowadzić do NL?

Trenerzy powinni pomyśleć nad taką formą pomocy graczom bo jest to świetny pomysł.